2 oktober 2017

tvOS 11: Beginscherm en indeling synchroniseren via iCloud

apple tv logo in donkere modus

Vanaf tvOS 11 is het eindelijk mogelijk een soort van reservekopie te maken van je Apple TV. Wanneer je nu een nieuwe Apple TV koopt of de huidige herstelt moet je altijd handmatig de apps en indeling terugzetten. Vanaf tvOS 11 is dat verleden tijd en kun je het beginscherm en de indeling daarvan synchroniseren met iCloud.

De functie is niet alleen handig bij aanschaf van een nieuwe Apple TV, ook wanneer je meerdere exemplaren in huis hebt is het een welgekomen functie. Met behulp van één druk op de knop kun je alle Apple TV hetzelfde beginscherm laten tonen met dezelfde indeling. Let wel, voor deze functie is een iCloud account verreist.

Apple TV beginscherm synchroniseren met iCloud

• Open Instellingen op je Apple TV
• Ga naar de optie 'Accounts'
• Selecteer 'iCloud'
• Schakel de optie 'Eén Beginscherm' in

Beginscherm en indeling synchroniseren via iCloud

tvOS zal onmiddellijk alle gegevens synchroniseren en bewaren in iCloud. Wanneer je meerdere Apple TV's in huis hebt moet je dit activeren op degene die de standaard dient te worden. Per direct zal tvOS op alle overige Apple TV's met hetzelfde iCloud account de optie inschakelen en het beginscherm overnemen.

Lees ook: Alles over de Apple TV 4KReacties


 • Cloverfield

  24 juli 2017 om 10:21

  Het is een stapje. Maar een echte backup is het natuurlijk niet. Maar voor een tweede Apple TV in de slaapkamer handig. Al zul je er dus wel zelf moeten inloggen, zoals bij YouTube… want dat wordt niet gesynchroniseerd.

 • Turgut

  2 oktober 2017 om 22:11

  Ik heb niet de optie “beginscherm” maar de optie “Eén beginscherm”. Is dit hetzelfde?

 • Wesley Fabry

  3 oktober 2017 om 8:25

  Klopt, is hetzelfde. Bedankt voor het melden.

Een reactie toevoegen: