24 juli 2017

BETAtvOS 11: Beginscherm en indeling synchroniseren via iCloud

apple tv logo in donkere modus

Vanaf tvOS 11 is het eindelijk mogelijk een soort van reservekopie te maken van je Apple TV. Wanneer je nu een nieuwe Apple TV koopt of de huidige herstelt moet je altijd handmatig de apps en indeling terugzetten. Vanaf tvOS 11 is dat verleden tijd en kun je het beginscherm en de indeling daarvan synchroniseren met iCloud.

De functie is niet alleen handig bij aanschaf van een nieuwe Apple TV, ook wanneer je meerdere exemplaren in huis hebt is het een welgekomen functie. Met behulp van één druk op de knop kun je alle Apple TV hetzelfde beginscherm laten tonen met dezelfde indeling. Let wel, voor deze functie is een iCloud account verreist.

Apple TV beginscherm synchroniseren met iCloud

• Open Instellingen op je Apple TV
• Ga naar de optie 'Accounts'
• Selecteer 'iCloud'
• Schakel de optie 'Beginscherm' in

Beginscherm synchroniseren in tvOS 11

tvOS zal onmiddellijk alle gegevens synchroniseren en bewaren in iCloud. Wanneer je meerdere Apple TV's in huis hebt moet je dit activeren op degene die de standaard dient te worden. Per direct zal tvOS op alle overige Apple TV's met hetzelfde iCloud account de optie inschakelen en het beginscherm overnemen.

tvOS 11 wordt dit najaar verwacht, voor het eerst is er een publieke beta beschikbaar voor Apple TV (meer info). Alle nieuwe opties in tvOS 11 vind je hier terug

Lees ook: Kom alles te weten over iOS 11Reacties


  • Cloverfield

    24 juli 2017 om 10:21

    Het is een stapje. Maar een echte backup is het natuurlijk niet. Maar voor een tweede Apple TV in de slaapkamer handig. Al zul je er dus wel zelf moeten inloggen, zoals bij YouTube… want dat wordt niet gesynchroniseerd.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!