17 november 2014

Kijken of een aankoop in aanmerking komt voor gezinsdeling

logo mac app store

Met behulp van gezinsdeling in iOS 8 en OS X Yosemite is het mogelijk om aankopen onderling te delen met je gehele gezin. Dit houdt in dat iedereen in het gezin elkaar aankopen gratis kan downloaden op hun apparaten. Tenminste als de ontwikkelaars hiervoor toestemming geven.

Gelukkig zijn de meeste iOS en OS X applicaties voor alle gezinsleden gratis te downloaden als één iemand in het gezin de app heeft gekocht. Maar hoe weet je nu of een applicatie wel in aanmerking komt voor gezinsdeling? We leggen het uit in onderstaande procedure:

gezinsaankopen

Open de App store applicatie op je Mac, iPhone, iPad of iPod Touch en zoek naar de App die je wil downloaden. Scroll naar beneden waar je de extra informatie over de applicatie kunt raadplegen. Hier vind je informatie terug over de grootte van de app, welke versie, ontwikkelaar, maar ook 'Delen met gezin'. Staat hierachter 'Ja' dan kunnen alle gezinsleden de applicatie gratis downloaden wanneer één iemand hem heeft gekocht binnen het gezin. Staat er 'Nee' dan moet iedereen zelf de applicatie (opnieuw) kopen.

gezinsdeling macapp

Zoals al eerder gemeld worden de meeste applicaties gedeeld bij gezinnen, maar ook muziek en boeken. Echter in het geval van muziek en boeken kun je dit niet controleren. Maar alle boeken en muziek kun je via 'Aankopen' in de gelijknamige store downloaden zonder extra kosten. In de Mac App Store zie je onmiddellijk bij de aankopen of de aankoop wel door het hele gezin kan gedownload worden of niet.

Meer over Gezinsdeling kun je hier terugvinden.Reacties


 • m4rgeta

  17 november 2014 om 11:13

  Dat zou toch ook met de app Wordfeud moeten werken. Nadat ik app gekocht heb, lukt het mijn vrouw geen wordfeud app te downloaden, zonder ad’s dan. Doe ik het misschien iets verkeerd?

  Groeten

 • bartpolle

  17 november 2014 om 11:27

  Is het ook mogelijk om gezinsdeling te verwijderen van je apple-id en weer gewoon terug te gaan naar je eigen account i.p.v. gezinsdeling? Het is namelijk niet mogelijk om bijvoorbeeld ClickAndBuy te koppelen, dit moet perse een creditcard zijn…

 • Wesley Fabry

  17 november 2014 om 11:33

  Ja hoor dat is mogelijk, ga naar iCloud (systeemvoorkeuren of iOS) en klik op ‘(beheer) Gezin’. Selecteer hier je eigen account en kies verwijderd je door op de min-knop te klikken in OS X of via iOS op ‘Verlaat delen met gezin’.

 • bartpolle

  17 november 2014 om 13:12

  Thanks Wesley!

 • Karel

  17 november 2014 om 19:41

  De leeftijd van mijn kinderen zit tussen de 13 en 18 jr, met eigen Apple IDs uit de tijd van voor deze “delen met het gezin”. Ik kan echter nergens die optie “vraag om te kopen” zien of alsnog inschakelen, met als gevolg dat ze zonder mijn toestemming van m’n creditcard kunnen kopen. Zeer ongewenst, hoe op te lossen? Volgens Apple kan dit niet meer. Weet iemand het beter?

 • Wesley Fabry

  17 november 2014 om 20:14

  Deze optie kan alleen voor kinderen jonger dan 13 jaar…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!