19 september 2017

iOS 11iOS 11: Alles over de compleet vernieuwde App Store

Jaren heeft de App Store weinig vernieuwing gekregen, maar vanaf iOS 11 is daar verandering in gekomen. Zo is de App Store compleet vernieuwd en beschikt deze over tal van nieuwe opties. Wat meteen opvalt is het nieuwe uiterlijk dat duidelijk is gericht op het ontdekken van nieuwe apps.

Het nieuwe ontwerp zorgt er volgens Apple voor dat je nog gemakkelijker nieuwe apps en games kunt ontdekken. Daarom heeft Apple de App Store opgesplitst in voornamelijk twee categorieën: Apps en Games. Eenvoudig kun je nieuwe apps ontdekken en uiteraard blijft het mogelijk om de lijst van meest gedownloade apps van dat moment te bekijken. Verder worden de apps op een nieuwe manier gepresenteerd zodat de ontwikkelaar nog meer informatie kan delen.

De nieuwe tabbladen in de App Store

De Store heeft vanaf iOS 11 vijf tabbladen met elke een eigen doel. Via het nieuwe tabblad 'Vandaag' kun je elke dag verhalen, nieuws en aanbevelingen van experts bekijken, maar ook de app en game van de dag en de favorieten van de redacteuren. Ook kunnen hier tips & tricks worden weergegeven voor Apps. Zo kun je bijvoorbeeld leren hoe je Prisma filters gebruikt of je meer geld kunt verdienen in SimCity. Verhalen van ontwikkelaars en het ontstaan van een bepaalde app kun je hier ook terugvinden.

Tabbladen iOS 11 App Store

De beste spellen van het moment kun je ontdekken in het tabblad 'Games' en hetzelfde is ook het geval voor Apps. Beide tabbladen bevatten favorieten van de redacteuren, aanbevelingen en de nieuwste apps. Onderaan deze pagina's vind je de hitlijsten terug met meest gedownloade items van dat moment en de verschillende categorieën.

Via het tabblad zoeken kun je eenvoudig opzoek gaan naar een app of kun je de trending zoekacties van dat moment bekijken. De updates van een app vind je in het gelijknamige tabblad terug. De interface is gewijzigd, maar de werking is gelijk. Tik op 'Werk bij' om een applicatie te updaten, alle apps in één keer doe je via 'Werk alle bij'.

Bij iedere update (onder de app) zie je terug wat er nieuw is, door op 'Meer' te tikken kun je de volledige omschrijving bekijken. Deze wordt op een iPad in een pop-up venster geopend, tik naast dit venster om deze te sluiten. De Aankopen zijn hier niet meer terug te vinden, deze zijn verplaatst naar je App Store profiel/account.

App Store profiel en aankopen raadplegen

Net zoals bij Muziek (Apple Music) krijg je in de App Store een eigen 'profiel', bovenaan de store vind je jouw avatar (foto of initialen) terug die je toegang geeft tot je account en aankopen. Daarnaast kun je via je profiel eenvoudig een code/cadeaubon inwisselen of versturen. Zoals al eerder vermeld vind je jouw Aankopen niet meer terug in het tabblad 'Updates'. Deze kun je nu raadplegen via de App Store ▸ je profiel (avatar) ▸ Aankopen.

Mijn aankopen in iOS 11 App Store

De app-pagina met extra informatie

Vanaf iOS 11 is de pagina voor apps voorzien van een nieuw uiterlijk. Bovenaan zie je duidelijk om welke app het gaat, de beoordeling, eventuele leeftijdsbeperking en de toppositie in een hitlijst. Daaronder lees je eventueel terug wat er nieuw is in de app en heb je toegang tot de schermafbeeldingen en introductievideo's. Daarna kun je uitgebreid de beschrijving van de app teruglezen met daaronder de beoordelingen, recensies en meer informatie zoals grootte van de app en compatibiliteit.

In principe is het overzicht van een app op gebied van informatie nauwelijks gewijzigd, echter wordt nu bepaalde info duidelijker weergegeven. Verder zal vooral als eerste de schermafbeeldingen en video's opvallen en pas daarna de omschrijving. Wanneer een app in-app aankopen bevat worden deze vanaf nu duidelijker weergegeven op de app-pagina in de app en kun je zelf vanuit de App Store aanschaffen.

De nieuwe app-pagina in de iOS 11 App Store

Top betaald en Top gratis bekijken in de iOS 11 App Store

De hitlijsten in de App Store zijn vanaf iOS 11 verplaatst naar de tabblad 'Games' en 'Apps'. Wil je de top betaald of top gratis van apps bekijken open je het tabblad 'Apps' en scrol je omlaag. Onmiddellijk krijg je de top 12 te zien, tik op 'Toon alle' om de gehele lijst te bekijken. Ditzelfde kun je ook toepassen in het tabblad 'Games' om alleen de hitlijsten voor spellen te bekijken. Onderaan de hitlijsten vind je de categorieën terug, wanneer je hierop tikt wordt de tops voor deze categorie weergegeven.

Lees ook: Het vernieuwde berichtencentrum en toegangsscherm in iOS 11

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


 • Funske

  22 september 2017 om 14:24

  Als ik op mijn iPad naar de nieuwe App Store ga zie ik grijze en blauwe iCloud-wolkjes, grizes en blauwe “Download”’s en zo zie ik ook nog grijze en blauwe “Open”‘s.
  Alles wat grijs is, daar kan ik niets mee doen??
  Wie weet wat dat betekent??

 • Wesley Fabry

  22 september 2017 om 15:29

  @funske zou je deze vraag willen stellen op https://genius.appletips.nl met een schermafbeelding? hier vind je terug hoe je een schermafbeelding kunt maken: https://www.appletips.nl/schermafbeelding-maken-op-iphone-ipad-mac-apple-watch-en-apple-tv/

 • Funske

  22 september 2017 om 16:09

  Thanks Wesley, Is inmiddels gebeurd.

 • Saskia

  9 oktober 2017 om 22:31

  Updaten SuperCell lukt niet op iPad met iOS 11.0.2
  Als ik het spel opstart kan ik alleen op de “update” knop klikken, vervolgens heb ik in de app store bij updates alleen een “open” knop.

  Ik heb na de iOS update nog wel gewoon het spel kunnen, maar nu er een update nodig is werkt het niet meer.

  Heeft iemand hier een oplossing voor.

 • Wesley Fabry

  10 oktober 2017 om 9:40

  Vragen en problemen met betrekking tot iOS 11 melden jullie het beste op https://genius.appletips.nl of op het iOS 11 bugs artikel: https://www.appletips.nl/ios-11-bugs-problemen/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!