31 mei 2016

iOS: Controleer welke apps gebruikmaken van Gezondheid

gezondheid logo iOS

Met behulp van de Gezondheid app in iOS kun je via standaard functies zoals de stappenteller en apps van derde je conditie en overige zaken in de gaten houden. Wie gebruikmaakt van apps die gegevens kunnen lezen en schrijven in de Gezondheid applicatie kan dit via de applicatie eenvoudig beheren.

Zo is het mogelijk om per categorie te controleren welke applicatie toegang hebben tot deze gegevens en welke applicaties mogen schrijven in deze categorie. Dat is vooral handig als er meerdere applicaties zijn die kunnen lezen en/of schrijven in dezelfde categorie en dit voor problemen zorgt.

Gezondheid apps per categorie controleren

• Open de Gezondheid applicatie
• Tik op 'Gegevens' in de navigatiebalk
• Navigeer naar de categorie die je wil controleren
• Selecteer 'Deel gegevens'

welke apps gebruiken de gezondheid app

Hier krijg je nu een overzicht van de categorie en welke apps de gegevens mogen lezen en schrijven. Via de optie 'Deel gegevens met' zie je welke apps toegang hebben tot deze categorie. Als je dit niet wil kun je de schakelaar achter de app uitschakelen.

Bij 'Gegevensbronnen' zie je welke apps of toestellen toegang hebben om gegevens te schrijven in de applicatie op je iPhone. Tik op een item in de lijst om dit aan te passen.

Algemente toegang van apps in Gezondheid

Wil je liever in één oogopslag zien welke apps toegang hebben tot deze gegevens dan kun je dit ook controleren via Instellingen ▸ Privacy ▸ Gezondheid. Hier kun je snel alle beschikbare categorieën bekijken en eventueel deze in- of uitschakelen.

Lees ook: Controleer je privacy, welke gegevens gebruikt een appReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!