9 oktober 2017

iOS 11Oplossingen voor de meest voorkomende iOS 11 bugs en problemen

Het is haast niet te vermijden dat er in iedere nieuwe versie van iOS bugs ontstaan. Helaas bevat iOS 11 ook enkele bugs. Meestal gaat het om kleine fouten zoals tekst dat niet (goed) is vertaald of zitten er kleine foutjes in de interface (ontbreken van icons).

Er zijn echter ook een aantal bugs die de functionaliteit van je iPhone of iPad drastisch kunnen beperken. Hieronder vind je een overzicht van bekende bugs en hoe je ze kunt verhelpen. Voor je deze toepast is het aan te raden om je iPhone of iPad geforceerd te herstarten. Staat het probleem of bug er niet tussen, meldt deze dan in de reacties zodat we ermee aan de slag kunnen.

Naast bugs en problemen, bevat dit artikel ook wijzigen in iOS 11 die als 'probleem' kunnen worden gekenmerkt voor sommige, een voorbeeld hiervan is het 'verdwijnen' van het automatisch aanpassen van de helderheid en het openen van het berichtencentrum op het toegangsscherm.

Apple heeft iOS 11.0.3 uitgebracht. Update eerst je iPhone of iPad naar deze versie, als het probleem dan nog niet is opgelost kun je onderstaande tips proberen.

Index

iPhone of iPad vindt geen iOS 11 update
Outlook werkt niet meer in iOS Mail opgelost in iOS 11.0.1
Ik kan het Berichtencentrum op het toegangsscherm moeilijk openen
Mogelijkheid om automatisch de helderheid van het scherm aan te passen is verdwenen
Batterij van iPhone of iPad snel leeg
Netwerk en wifi problemen
Bluetooth en wifi uitschakelen via het Bedieningspaneel
AirDrop en Night Shift zijn verdwenen uit het bedieningspaneel
FaceTime en iMessage werken niet meer
Kan berichten niet bewaren in iCloud
Het updaten en verwijderen van apps werkt niet
Locatie wordt voortdurend gebruikt
3D Touch gebruiken om de Appkiezer te openen werkt niet
iPhone kan niet verbonden worden met de auto via Bluetooth
Kan aankopen niet downloaden in App Store, downloadwolk is grijs
Zwarte streep in het toetsenbord
Nummerherkenning wordt onverwachts uitgeschakeld Nieuw
Eventueel oplossingen voor overige problemen en iOS 11 bugs

iPhone of iPad vindt geen iOS 11 update

Ben je (publieke) beta-tester geweest dan heb je ongetwijfeld de Golden Master geïnstalleerd. Dit is eigenlijk de definitieve versie van iOS 11, daarom krijg je nu geen update. Zodra er weer een nieuwe beta beschikbaar is krijg jij een update. Wil je de beta's niet meer testen dan moet je het profiel verwijderen, dit doe je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Profielen ▸ selecteer het beta profiel ▸ tik op 'Verwijder' profiel. Bij de eerst volgende officiële update voor iOS 11 krijg jij ook deze update en kun je bijwerken. Onthoudt dat de golden master gelijk is aan de definitieve versie van iOS.

Outlook werkt niet meer in iOS Mail

Dit probleem is opgelost in iOS 11.0.1, het probleem was als volgt: Wie Outlook gebruikt in iOS Mail kon beter even nog niet updaten naar iOS 11. De dienst werkte namelijk niet meer in de standaard Mail applicatie. Bij het versturen van een bericht kreeg je de melding 'Kan mail niet versturen' te zien. Zowel Apple als Microsoft waren op de hoogte van dit problemen en werkte samen aan een oplossing. In de toekomst kun je dit soort problemen verhelpen door de Outlook app van Microsoft te gebruiken.

Microsoft Outlook
Microsoft OutlookApple Watch app
Categorie: Productivity, Business
Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
iPad & iPhone  4+  189 MB DOWNLOAD GRATIS

Ik kan het Berichtencentrum op het toegangsscherm moeilijk openen

In iOS 11 is het Berichtencentrum geheel op de schop gegaan. Wanneer je iDevice is ontgrendeld en je het berichtencentrum raadpleegt krijg je het toegangsscherm te zien. Dit is normaal en meer hierover hebben we uitgebreid uitgelegd in dit artikel. Wanneer je iDevice is vergrendeld en je op het toegangsscherm omlaag veegt om het berichtencentrum te openen zal je merken dat dit nauwelijks kan. Dat komt omdat je vanaf iOS 11 niet omlaag, maar omhoog moet vegen. Veeg op het scherm (niet vanaf de onderkant!) omhoog met één vinger, het berichtencentrum wordt onmiddellijk geopend (meer info).

Mogelijkheid om automatisch de helderheid van het scherm aan te passen is verdwenen

Hier klopt inderdaad dat je vanaf iOS 11 niet meer via Instellingen ▸ Beeldscherm en helderheid, de helderheid van het scherm automatisch kunt laten aanpassen. Vanaf nu kun je deze optie beheren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Aangepaste weergave ▸ Pas automatisch aan. iOS 11 schakelt overigens deze optie automatisch in.

iOS 11 bugs oplossen

Batterij van iPhone of iPad snel leeg

Het snel afnemen van de batterijduur is een jaarlijks terugkomend probleem bij iOS-updates, hier is vrij weinig aan te doen en komt vaak omdat er achterliggende rommel van de vorige update achterblijft. Het is daarom ook beter om de iOS-update uit te voeren via iTunes in plaats van direct op je toestel. Toch zorgt iOS 11 er op dit moment voor dat de accu snel leeg is en dat komt niet alleen doordat je nu alle nieuwe functies aan het uittesten bent.

Mocht het probleem blijven aanhouden dan kun je het beste de batterij opnieuw kalibreren of deze 36 tips om de batterijduur te verlegen bekijken. Het is afwachten op een update van iOS 11 die dit probleem oplost.

Netwerk en wifi problemen

Valt regelmatig je verbinding weg of kun je helemaal geen verbinding meer maken met je draadloze netwerk dan kan het zijn dat iOS 11 voor problemen zorgt. Dit is vooral het geval bij de oudere generaties iPad en de iPhone 5s, gelukkig is het vrij eenvoudig op te lossen. Navigeer naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Herstel netwerkinstellingen. Maak hierna opnieuw verbinding met het wifi-netwerk en het probleem zou opgelost moeten zijn. Mocht dit niet het geval zijn dien je de locatievoorziening voor wifi uit te schakelen. Dit kun je doen via: Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Systeem ▸ Wifinetwerken.

Bij problemen met het mobiele netwerk kun je ook de netwerkinstellingen herstellen. Daarnaast moet je ook even controleren via Instellingen ▸ Mobiel Netwerk of Mobiele data is ingeschakeld en de apps toegang hebben tot het mobiele netwerk zoals 3G/4G (meer info).

Bluetooth en wifi uitschakelen via het Bedieningspaneel

Wanneer je via het Bedieningspaneel bluetooth wil uitschakelen zal je merken dat dit niet gebeurt. De schakelaar in de Instellingen blijft actief, toch wordt bluetooth min of meer uitgeschakeld. Wanneer je via het bedieningspaneel bluetooth uitschakelt wordt dit alleen gedaan voor nieuwe verbindingen. Dit houdt in dat andere apparaten geen verbindingen kunnen maken met je iPhone of iPad, maar apparaten die al verbonden behouden de verbinding. Zet je bluetooth weer aan via het bedieningspaneel dan kunnen andere apparaten weer verbinding maken. Als je bluetooth definitief wil uitschakelen moet je dit doen via de Instellingen. Ditzelfde geldt ook voor Wifi, wanneer je dit uitschakelt in het bedieningspaneel wordt alleen de verbinding met het huidige netwerk verbroken, volledig uitschakelen doe je via Instellingen.

AirDrop en Night Shift zijn verdwenen uit het bedieningspaneel

Vanaf iOS 11 kun je het bedieningspaneel aanpassen naar je persoonlijke wensen via Instellingen ▸ Bedieningspaneel ▸ Pas regelaars aan. Op het eerste zicht zal je merken dat in deze lijst, noch in het bedieningspaneel zelf een verwijzing naar AirDrop te vinden is. Dat klopt, AirDrop is vanaf nu te vinden 'achter' de wifi-knop. Open het bedieningspaneel door met één vinger omhoog te vegen vanaf de onderkant van het scherm (of door vanuit de rechterbovenhoek omlaag te vegen op een iPhone X). Leg je vinger op het wifi-icoon of druk stevig met 3D Touch om de snelkoppeling te openen. AirDrop verschijnt nu, tik op het icoon om deze te activeren of uit te schakelen. Night Shift vind je terug achter de helderheid-schakelaar met 3D Touch of door je vinger erop te leggen.

iOS 11 problemen op iPhone

FaceTime en iMessage werken niet meer

Sommige iOS 11 gebruikers melden dat FaceTime en iMessage niet meer werken en er geen verbinding kan gemaakt worden. Dit kun je oplossen door de diensten te herstellen. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Berichten en schakel 'iMessage' uit, ga daarna naar Instellingen ▸ FaceTime en schakel 'FaceTime' uit. Herstart nu je iDevice geforceerd volgens deze stappen en schakel de opties iMessage en FaceTime weer opnieuw in.

Kan berichten niet bewaren in iCloud

Tijdens de aankondiging van iOS 11 heeft Apple gemeld dat je vanaf de nieuwe iOS je Berichten kunt synchroniseren en bewaren in iCloud (meer info). Echter is deze optie bij de lancering nog niet beschikbaar. Apple heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben en dat de optie beschikbaar komt in een aanvullende update van iOS 11.

Het updaten en verwijderen van apps werkt niet

Sommige gebruikers melden dat het updaten van apps niet werkt, de update blijft hangen. Het gevolg hiervan is dat de app niet meer verwijderd kan worden. Het enige wat je dan kunt doen is je iPhone of iPad geforceerd herstarten. Dit doe je door de thuisknop en aan/uit knop tegelijkertijd in te drukken tot het Apple Logo verschijnt. Het iDevice wordt herstart, ga daarna naar Instellingen ▸ iTunes en App Store ▸ tik op je Apple ID, log uit en daarna opnieuw in om de apps te kunnen updaten.

Locatie wordt voortdurend gebruikt

De Weer applicatie in iOS 11 lijkt een bug te hebben die ervoor zorgt dat voortdurend je locatie wordt opgevraagd. In voorgaande versies was het geen probleem om 'Altijd' je locatie te delen met de weer app, deze werd uiteindelijk alleen maar opgevraagd bij het openen van de app of de weer-widget. In iOS 11 lijkt dit niet het geval te zijn. Ga naar Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorieningen ▸ Weer en kies voor 'Bij gebruik'. Nu zal je locatie alleen worden opgevraagd wanneer je de Weer widget of app raadpleegt.

3D Touch gebruiken om de Appkiezer te openen werkt niet

Vanaf iOS 11 is het niet meer mogelijk om met behulp van 3D Touch de appkiezer te openen of de vorige app te openen. Voorheen was dit mogelijk door links stevig te drukken op de rand van het scherm. Apple heeft aangegeven dat deze optie terug gaat komen in een volgende update.

3d touch gebruiken voor appkiezer

iPhone kan niet verbonden worden met de auto via Bluetooth

Bij iedere update komt het bluetooth-probleem en auto's terug. Veel mensen kunnen geen verbinding meer maken met hun auto met behulp van bluetooth. Je kunt dan proberen de verbinding te verbreken, netwerkinstellingen te herstellen en daarna opnieuw koppelen (meer info). Als dat niet helpt is je auto waarschijnlijk de oorzaak, de software is vaak niet geoptimaliseerd voor de nieuwe iOS. Vraag dan je autofabrikant om hulp.

Kan aankopen niet downloaden in App Store, downloadwolk is grijs

Dit probleem hebben we behandeld in een uitgebreid artikel, klik hier om deze te bekijken.

Zwarte streep in het toetsenbord

Sommige iPhone gebruikers melden een zwarte streep in het toetsenbord (voorbeeld). Dit is een bug in iOS en heeft te maken met de iPhone X. Deze heeft geen thuisknop meer en wordt vervangen door een Dock, die te herkennen is aan de zwarte streep (meer info). Dit probleem kan alleen worden opgelost door de iPhone geforceerd te herstarten, na verloop van tijd kan de streep terug keren. Herstarten is dan weer aan te raden.

Nummerherkenning wordt onverwachts uitgeschakeld

Steeds meer iOS 11 gebruikers klagen over het feit dat ze plotseling anoniem bellen. Dat kan kloppen want iOS 11 is getroffen door een vervelende bug die automatisch nummerherkenning uitschakelt. Dit houdt in dat je spontaan anoniem belt. Momenteel is het wachten op een update van Apple die dit probleem oplost. Tot die tijd kun je voor iedere (belangrijk gesprek) handmatig nummerherkenning uit en weer inschakelen via Instellingen ▸ Telefoon ▸ Nummerherkenning.

Eventueel oplossingen voor overige problemen en iOS 11 bugs

Problemen met het mobiele netwerk oplossen
Oplossing voor verbindingsproblemen met bluetooth apparaten
Instellingen die in het grijs worden weergegeven herstellen
Oplossingen voor een trage Safari
Oplossing voor iPhone of iPad die niet meer aan gaat
Instellingen herstellen bij aanhoudende problemen

Origineel artikel van 19/09/17, geupdate i.v.m. met nieuwe bugs

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


 • Jill

  19 september 2017 om 15:14

  Mijn bug is dat als ik wifi uit zet, mijn iPhone zelf beslist dat wifi aan MOET. Kan soms lastig zijn.

 • Romano

  19 september 2017 om 16:15

  Ik heb het idee dat sinds een van de beta updates, en nu ook bij de volledige update, mijn muziek als hij op shuffle staat, steeds hetzelfde nummer herhaalt in plaats van shuffled door alle nummers..

 • Wesley Fabry

  19 september 2017 om 17:18

  @romano zeker van dat je de shuffle functie goed hebt ingesteld? Even het ‘herhalen’ van één nummer uitschakelen: https://www.appletips.nl/ios-10-muziek-herhalen/

 • Kristof

  19 september 2017 om 18:19

  Mijn bug is dat mijn wifi zelf weer aangaat. Bv tijdens de nacht wanneer deze uitstaat en ik op de homeknop druk hij zelf weer in actie treed. Vaak valt hij ook weer uit zichzelf uit wanneer ik niet actief bezig ben met mijn iPhone (6s).

  Wanneer ik soms op de homeknop druk is de wifi verdwenen, via het bedieningspaneel zie ik de wifi aangevinkt staan zonder symbool in de bovenste balk. Deze moet ik dan weer uit en aan zetten.

 • Hand

  19 september 2017 om 23:39

  Bij het openen van mijn mailbox slaat hij direct weer uit. Ik heb een iPhone 6s welke zonder problemen iOS 11 heeft ontvangen

 • Dennis

  20 september 2017 om 7:54

  Sinds de update na iOS 11 steeds lat van als ik op een icoon van en app tik de telefoon vast koopt dan van ik hem alleen nog een harde reset geven dit wel tot dagelijks minimaal 4 x per dag erg irritant als dat nou af en toe is is het te overzien maar ben er wel beetje klaar mee nu.

 • Wesley Fabry

  20 september 2017 om 8:36

  @Kristof beste is de netwerkinstellingen eens te herstellen zoals in bovenstaande tip staat beschreven
  @hand Als eens geforceerd herstart? https://www.appletips.nl/geforceerd-herstarten/
  @Dennis kun je even duidelijker aangeven wat er aan de hand is? Over welke app gaat het?

 • Dennis

  20 september 2017 om 9:34

  @wesley

  Het is geen specifieke app kan fb of whats app of mail zijn

 • Wesley Fabry

  20 september 2017 om 10:07

  @Dennis al geforceerd herstart? https://www.appletips.nl/geforceerd-herstarten/

 • Martin

  20 september 2017 om 10:32

  Wifi Bug

  In de nieuwe IOS11 kun je in het bedieningspaneel WiFi uitschakelen. Die blijft uit, maar wanneer je het scherm locked en weer ontgrendeld dan staat WiFi weer aan. Je kun wel in het scherm instellingen Wifi uitzetten, dan blijft hij wel uit.

  Zeer irritant.

 • Dennis

  20 september 2017 om 10:37

  @wesley datbis wat ik elke x doe als ik een vastloper heb.

 • iOSme

  20 september 2017 om 10:40

  Rare bug hier, kan niet reageren (via Safari) probeer het nu met Firefox.

  Diverse functies, zoals schermaanpassen en volume zijn bij mij instelbaar via bedieningspaneel.

  Of bedoelen je iets anders?

 • Wesley Fabry

  20 september 2017 om 10:44

  @dennis Dan kun je het beste de instellingen herstellen https://www.appletips.nl/ios-instellingen-herstellen/ of je iOS 11 downgraden naar iOS 10: https://www.appletips.nl/ios-11-downgraden/
  @iOSme reageren hier in Safari zou geen probleem moeten zijn, als blijft aanhouden kun je het beste de cookies even wissen via Instellingen ▸ Safari ▸ Wis geschiedenis en websitedata.

 • Ralph

  20 september 2017 om 11:09

  Help mijn muziek is verdwenen op zowel iPhone en Ipad met IO 11 onder Apple Music bibliotheek – downloads? Synchronisatie staat aan en op mijn iMac staan alle downloads wel? Wie kan me helpen bedankt!

 • Rick Krap

  20 september 2017 om 11:15

  ik heb de update meerdere keren geïnstalleerd door middel van herstel mijn iPhone…ik blijf het probleem houden dat als ik een app aandruk dat het wel 10/15 seconden duurt voordat ie geselecteerd is…heel erg hinderlijk zijn er meer mensen met dit probleem?

 • Wesley Fabry

  20 september 2017 om 11:17

  @Ralph Heb je de nieuwe iCloud-voorwaarden geaccepteerd? Ga naar Instellingen ▸ Je naam ▸ Tik op voorwaarden ▸ Akkoord. Als je geen ‘voorwaarden’ ziet staan heb je ze geaccepteerd. iPhone/iPad geforceerd herstart? https://www.appletips.nl/geforceerd-herstarten/ Heb je via Instellingen ▸ Muziek ‘Toon Apple Music’ en ‘iCloud-muziekbibliotheek’ ingeschakeld? Schakel eventueel deze twee opties uit en weer in om het te forceren.

 • Wesley Fabry

  20 september 2017 om 11:18

  @Rick wat bedoel je precies met selecteren? Wil je deze openen of net verplaatsen, dit laatste duurt inderdaad langer omdat je nu ‘Drag en Drop’ kunt toepassen. https://www.appletips.nl/ios-11-drag-drop/

 • Rick Krap

  20 september 2017 om 11:23

  @wesley als ik bijvoorbeeld instellingen aantik duurt dit echt seconden lang voordat mn telefoon iets doet (in het bezig van een 7plus) en een icoon verplaatsen is gewoon niet te doen, ik moet 20seconden vasthouden voordat die icoontjes gaan schudden zeg maar.

 • Dennis

  20 september 2017 om 11:28

  @weseley

  Ik ga dat van weekwnd even proberen je hoort van mij.

 • Julie

  20 september 2017 om 11:55

  Hallo Wesley,

  Vraagje: in de App Store verschenen in iOS 10 en vorige versies de updates automatisch als je op de ‘tab’ Updates stond (en verschenen ze ook als getal in de badge – mits er Apps te updaten waren). Nu met iOS 11 moet ik zowel op iPhone als iPad in de tab Updates het scherm naar beneden trekken om eventuele App-updates te laten verschijnen( als zijnde ‘vernieuwen’). Normaal? Lijkt me niet echt een vooruitgang wat dit punt betreft…

  Alvast dank om dit even te bekijken!
  Liefs,
  Julie

 • Wesley Fabry

  20 september 2017 om 12:10

  @rick Het openen duurt zeker te lang, dat moet vrijwel onmiddellijk gaan. Het slepen en wiebelen duurt iets langer dan in iOS 10, dat is even wennen. Geforceerd herstart? https://www.appletips.nl/geforceerd-herstarten/ Je kunt de instellingen herstellen https://www.appletips.nl/ios-instellingen-herstellen/ of je iOS 11 downgraden naar iOS 10 als blijft aanhouden: https://www.appletips.nl/ios-11-downgraden/

  @Julie De app store controleer om de X aantal tijd of er nieuwe updates zijn, die komen dan automatisch, zo had ik vanmorgen 18 updates klaarstaan. Omdat vrijwel alle apps nu worden geupdate zijn dat er een hoop en heb je vrijwel ieder uur nieuwe updates, het kan zijn dat de App Store dit nog niet gecontroleerd heeft. Als je omlaag veegt forceer je dat en worden ze zichtbaar.

 • Julie

  20 september 2017 om 12:55

  Dank je wel Wesley! Dan zal dit zich mogelijk de volgende dagen komen te normaliseren.

  Nog een vaststelling, HEIC zou voor zo’n 50% en HEVC voor circa 40% opslagreductie zorgen. Is dit echter alleen van toepassing op nieuw gemaakte foto’s en video’s? Ik had voor de iOS 11-update voor 24,67GB aan mediamateriaal (geen muziek). Na de update was de totale winst op heel het iPhone geheugen slechts een kleine 2GB …? Dus lijkt het me een terechte vraag ;)

  Thx, Julie

 • Wesley Fabry

  20 september 2017 om 13:32

  @Julie dat is inderdaad alleen voor nieuwe foto’s die gemaakt worden met de iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X en de nieuwe iPad Pro. https://www.appletips.nl/ios-11-camera/

 • Vivian

  20 september 2017 om 13:59

  Mijn iphone 6s touchscreen werkt niet meer na update naar ios11.
  Iphone herstellen via Itunes heeft het probleem niet opgelost :(
  Beetje teleurstellend wel dit..

 • Wesley Fabry

  20 september 2017 om 14:02

  @Vivian lijkt me sterk dat het door de update komt. Heb je een reservekopie teruggezet? Zo ja, dan kun je het beste opnieuw herstellen maar dan je iPhone als ‘nieuw’ instellen: https://www.appletips.nl/iphone-ipad-of-ipod-touch-herstellen-via-dfu-of-recovery-mode/ of downgraden naar iOS 10: https://www.appletips.nl/ios-11-downgraden/

 • Vivian

  20 september 2017 om 14:43

  Thanks Wesley, ik heb het geprobeerd.. maar ik heb 2 factor authentificatie en daar kan ik nu niet bij omdat mijn screen niet werkt. De tijd zal uitzwijzen of het aan de update ligt of niet, ik persoonlijk denk van wel, het werkte allemaal nog prima voor deze update mijn scherm is niet gebarsten of gescheurd. Thuis even uitvogelen hoe ik kan downgraden, als dat lukt kan ik je met zekerheid zeggen of het aan de update ligt of aan mijn device :) Thx anyway

 • IOSme

  20 september 2017 om 17:07

  Test…

 • Wesley Fabry

  20 september 2017 om 17:39

  @vivian succes!
  @IOSme gelukt 😄

 • Sven

  20 september 2017 om 21:14

  Het kopje helderheid dit automatisch aanpast klopt niet, want die staat nu op een andere plak: namelijk instellingen-algemeen-toegankelijkheid en dan aangepaste weergaven- pas automatisch aan dus dat is geen bug.

 • Wesley Fabry

  20 september 2017 om 21:18

  @sven dat staat er ook in als je verder leest dan alleen de kop. Daarnaast dit artikel bevat bugs, problemen en nieuwe opties die als problemen kunnen worden ervaren (staat ook uitgelegd)

 • Jalo

  20 september 2017 om 23:27

  Sinds de update naar ios11 duurt het opladen veel langer. Ik ben nu al 3,5 uur aan het opladen en staat pas op 80%.

 • Füsun

  21 september 2017 om 7:53

  Hi Wesley,

  Voor de update kon ik via AirPlay (appletv) streamen naar mijn tv. Er waren toen 2 opties. Synchrone weergave + normale weergave. Nu is de update geweest en kun je alleen maar de synchrone weergave selecteren, wat geen prettige manier is om te streamen. Zie ik iets over het hoofd?

 • Wesley Fabry

  21 september 2017 om 8:11

  @füsun Je hebt synchrone weergave en de andere kun je kiezen door bij ‘muziek’ te tikken op de golfjes in de rechterbovenhoek.

 • Dennis

  21 september 2017 om 8:41

  @wesley kan ik jou ook per email benaderen

 • Füsun

  21 september 2017 om 8:48

  Thanxs Wesley voor de tip. Het werkt!!!! Het is best omslachtig, vind je niet? Ik wil gewoon n serie streamen via n app maar dan moet ik via muziek de AirPlay weergave kiezen. Uiterst vreemd, hoop dat ze hier wel iets mee doen, maar dankzij jouw tip ben ik nu iig erg geholpen. 🙆

 • Wesley Fabry

  21 september 2017 om 8:55

  @dennis hulp bied ik hier en via https://genius.appletips.nl kun je ook je vragen stellen.
  @füsun ja en neen, in iOS 10 was dit ook al het geval: https://www.appletips.nl/synchrone-weergave-airplay-ios-10/

 • Dennis

  21 september 2017 om 9:00

  Had een scherm opname gemaakt die ik je wou laten zien vandaar.

 • Wesley Fabry

  21 september 2017 om 9:26

  @dennis kun je uploaden naar bijvoorbeeld https://wetransfer.com

 • Ramon

  21 september 2017 om 9:39

  Albums in ‘iCloud Photo Library’ werkt niet goed meer. Zowel op mijn iPhone als mijn iPad zijn de oude mappen wel zichtbaar (en ook hoeveel fotos de map zou moeten bevatten), maar de fotos ontbreken in de map.
  Op mijn iMac en MacBook Pro zijn deze wel zichtbaar.

  Als ik nu een foto via iPhone toevoeg aan een map dan zie ik alleen die nieuwe foto. Op mijn Macs daarentegen zie ik een tweede map verschijnen met dezelfde naam (plus: (1) ). In die map zie ik alleen de oude fotos. In de map zonder (1) zie ik zowel de oude als nieuwe fotos op de Macs.

 • Martijn

  21 september 2017 om 10:41

  Issue: Bluetooth laat geen track info zien in de auto.
  Sinds de update naar ios11 zie ik geen track info meer.
  Niet via spotify en niet via de iphone player.
  Je hoort wel de muziek dat dan weer wel.

  Alle connecties verwijderd en opnieuw gekoppeld, iphone herstarten maar helaas.

  wat ook irritant is, voorheen zag je op de iphone(in lockstatus
  ) welk liedje er draaide (spotifiy en iphone) en dat is nu ook niet meer.
  : Daarvoor heb ik een oplossing:
  https://community.spotify.com/t5/iOS-iPhone-iPad/Control-Center-on-iOS-11/m-p/2155731#M82566

  Spotify verwijderen: hard reset en opnieuw installeren
  Tips zijn welkom

 • Marc

  21 september 2017 om 10:57

  @ Wesley

  Is de instelling: settings – camera – formats alleen voor iphones 7 en hoger?
  Ik heb iphone 5s en wil weer normaal jpeg formaat, maar de optie formats is bij mij niet zichtbaar bij camera instellingen.
  Alvast bedankt

 • Wesley Fabry

  21 september 2017 om 11:14

  @ramon dit zijn je verborgen foto’s, vanaf iOS 11 worden verborgen foto’s alleen getoond in het album ‘Verborgen’, in alle andere albums worden ze niet meer getoond. Als je het verbergen opheft worden ze overal weer getoond. https://www.appletips.nl/fotos-verbergen-ios/

  @martijn Het kan zijn dat spotify dat nog moet optimaliseren voor iOS 11, waarom geen track info wordt doorgestuurd weet ik ook niet.

  @marc alleen de nieuwere generaties iPhone en iPad Pro’s hebben ondersteuning voor de nieuwe structuren. De 5s blijft jpg gebruiken, meer info: https://www.appletips.nl/ios-11-camera/

 • Ramon

  21 september 2017 om 11:42

  @Wesley. Dank je. Dat is inderdaad het probleem. Jammer dat dit niet meer mogelijk is.

 • Cynthia

  21 september 2017 om 14:45

  als ik fotos van mijn icloud wil opslaan op mijn iphone blijft ie staan op voorbereiden maar er gebeurd niks.. en als ik mijn telefoon opnieuw opstart gaat de bluetooth van zelf aan.. iemand enig idee wat dit kan zijn?

 • Romie

  21 september 2017 om 16:15

  ik heb ook een nieuw probleem! Nadat ik IOS 11 op mijn IPhone 6 heb gedownload, kan ik geen enkele foto meer fatsoenlijk zien via whatsapp.. Ze volledig wazig en bij aanklikken krijg ik zwart beeld. Iemand enig idee hoe ik dit oplos?

 • Staans

  21 september 2017 om 16:51

  Na een update op iPhone 5 loopt die steeds vast… is daar iets aan te doen?

 • Wesley Fabry

  21 september 2017 om 17:04

  @cynthia even afwachten als probleem blijft aanhouden kun je even via instellingen ▸ Foto’s ▸ iCloud-fotobibltioheek uitschakelen en dan weer inschakelen, meer info: https://www.appletips.nl/icloud-fotobibliotheek-uitschakelen/

  @Romie Probeer een whatsapp opnieuw te installeren, kan zijn dat er nog een update voor moet komen van WhatsApp hun kant, kan altijd even duren.

  @staans de iPhone 5 (en 5C) ondersteunt iOS 11 helemaal niet, zeker van dat je een 5 hebt?

 • Jane

  21 september 2017 om 19:16

  Ik kan niet meer zoeken zonder de gehele naam van de app typen.
  Als ik in het midden van mijn scherm naar beneden veeg (op elk willekeurig tabblad) en dan bij de optie zoeken bijvoorbeeld “face” ->van facebook intyp kwam er voorheen alle apps beginend met face. Nu moet ik het hele woord facebook typen, of messenger om de app te kunnen openen! Kan dat niet anders?

 • Willy

  21 september 2017 om 19:33

  Oplossing voor niet-werkend outlookmail.

  Op mijn iPad Pro werkt het versturen van mail met een hotmail account wel maar op mijn iPhone niet.
  Heb het opgelost door het account te verwijderen op mijn iPhone en opnieuw aangemaakt dmv een gereset wachtwoord en dan werkt het weer. Het is dus kennelijk een verificatieprobleem.

 • Cynthia

  21 september 2017 om 19:58

  @wesley hij blijft dit doen.. ook na het uitschakelen en inschakelen van iCloud foto bibliotheek

 • Theo

  21 september 2017 om 19:58

  Gebruik voor mijn werk outlook mail, bij het versturen van berichten blijven deze hangen in Uitgaand !
  Daarna moet je naar Uitgaand gaan en deze vandaar uit opnieuw weer versturen!
  Dan pas is de mail verstuurd👎🏼Hoop op een snelle oplossing van zowel Apple en Microsoft

 • Wesley Fabry

  21 september 2017 om 20:33

  @jane werkt hier eigenlijk wel gewoon, na face te typen en even te wachten komt alles. Even herstarten helpt vast.

  @cynthia dan kun je het beste met Apple even contact opnemen, misschien dat er iets blijft hangen. Apple Support kun je op deze manier rechtstreeks benaderen: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/

  @theo in het artikel staat een ‘tijdelijke oplossing’

 • Hans

  21 september 2017 om 21:01

  Bij verbinding maken via blue tooth met de carkit R-Link2 van Renault heb ik enkele seconden verbinding, daarna geen verbinding, en dat blijft zich steeds herhalen. Normale verbinding is niet mogelijk. Ik heb “herstel netwerkverbindingen” uitgevoerd. Ook de verbindingen in de auto en op de iPhone 5 verwijderd, en opnieuw ingesteld, maar probleem blijft bestaan.

 • Jane

  21 september 2017 om 23:13

  Herstarten helpt niet Wesley… al meerdere keren gedaan. Nog een ander idee voor me? Ik heb veel apps dus zo zoek ik altijd snel op waar ze zijn!

 • Bart Janssens

  21 september 2017 om 23:51

  Het extended keyboard op de plus modellen is verdwenen. Zowel op de 6plus als de 7plus. Vroeger kreeg je leestekens naast het keyboard. Nu is al die functionaliteit gewoon weg. Erger nog als ik in de grijze balk klik dan typ ik dood leuk de letter M. Foei Apple! Denk er sterk aan om te downgraden.

 • Jan Willem

  22 september 2017 om 8:49

  In Tweakers gelezen: “Apple zal een gebaar om het menu voor multitasking op te roepen met een harde druk op de linkerzijkant van het scherm later terugbrengen in iOS 11, zo zou blijken uit een e-mail die een Apple-topman stuurde aan een gebruiker. De functie ontbreekt nu in het besturingssysteem.”

 • Wesley Fabry

  22 september 2017 om 8:51

  @Hans Dat is helaas een terugkomend probleem, vaak is de software in de auto niet geoptimaliseerd voor de nieuwe iOS. Contact opnemen met de autofabrikant kan helpen.

  @jane Welke iPhone heb je? Werkt het totaal niet of erg langzaam?

  @bart Klopt, helaas niet aan te doen

  @jan dat zou goed nieuws zijn

 • Matthijs

  22 september 2017 om 11:31

  Op mijn IPad pro, krijg ik bij elke app die er al opstond of wil downloaden dat de app niet geinstalleerd kan worden. Harde rest, uitloggen apple id en zelfs alle instellingen hersteld maar het probleem blijft. Hebben jullie nog een oplossing????

 • Wesley Fabry

  22 september 2017 om 12:15

  @matthijs Dan ben ik bang dat een volledige herstel noodzakelijk is, als dan het probleem blijft aanhouden zul je Apple moeten contacteren. Apple Support kun je op deze manier rechtstreeks benaderen: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/

 • Bert Zonneveld

  22 september 2017 om 13:02

  Ik heb net een andere iPad gekocht (2e hands, air1 met 64 Gb). Ik heb nu een probleem ontdekt met het synchroniseren van muziek en andere bestanden op deze iPad. Nadat ik een groot aantal muziekstukken had overgezet van mijn PC naar de iPad bleek plots dat deze verdwenen waren van de iPad. Eerst hadden ze er wel opgestaan want ik had de muziek ook afgespeeld op de iPad maar plots stopte de muziek en bleken de bestanden verdwenen te zijn. Op hetzelfde moment was ik echter wel bezig om nog meer bestanden over te zetten. De Ipad was net voorzien van de nieuwste OS (11)
  Iemand een idee of dit normaal is en wat de oorzaak kan zijn?

 • Wesley Fabry

  22 september 2017 om 13:20

  @Bert Het synchroniseren gebeurt via iTunes, het kan inderdaad zijn dat er iets mis is gegaan tijdens de synchronisatie. Gewoon even opnieuw proberen.

 • Cynthia

  22 september 2017 om 14:18

  @wesley na contact met Apple support is mijn probleem verholpen ik moest mijn Apple id uit loggen telefoon harde reset geven en toen weer inloggen! Thnx voor de tip om met hun contact op te nemen!

 • Wesley Fabry

  22 september 2017 om 15:29

  @Cynthia super!

 • Bert Zonneveld

  22 september 2017 om 16:15

  Dag Wesley, bedankt voor je reactie. Ik zal het in de gaten houden maar het is die avond 2 keer voorgevallen dat de bestanden verdwenen waren van de iPad.
  Ik was eerst bang dat er een defect aan de iPad was en dat de iPad daarom verkocht werd.

 • Ralph

  22 september 2017 om 16:36

  Pas op je hele gedownloade Apple Music bibliotheek verdwijnt zondemeer. Je kunt helemaal opnieuw beginnen en er wordt je zelfs gevraagd je op Apple Music opnieuw te abonneren!

 • Rinke

  22 september 2017 om 19:45

  Hoe kan je van bluetooth verbinding switchen? Als ik bel of muziek stream, kan ik kiezen (airpods, auto, speaker, etc), wat voorheen kon als je omhoog swipte. Als iPhone gewoon in auto is, verbind deze met radio, maar kan ik niet meer handmatig switchen, waar is optie gebleven?

 • Wesley Fabry

  22 september 2017 om 23:22

  @rinke dat kan nog steeds via airplay en kun je op deze manier raadplegen vanaf iOS 11: https://www.appletips.nl/airdrop-bedieningspaneel-ios-11/

 • Rudolf

  23 september 2017 om 10:37

  1) na de update van 11, ipad air 1, zijn mijn iTunes en app store in het Engels.
  2) nog voor de update schijn ik per ongeluk de standaard weer app te hebben verwijderd. Hoe krijg ik die terug, want in de app store vind ik hem ook niet?

 • Elly

  23 september 2017 om 11:11

  Mijn foto’s die gemaakt zijn voor de iOS 11 zijn wazig geworden. Ook kan ik deze foto’s niet meer versturen in bijvoorbeeld whatsapp. Ik krijg de melding deze foto kan niet worden gebruikt. Wie weet de oplossing?

 • Wesley Fabry

  23 september 2017 om 12:19

  @rudolf even opnieuw inloggen met je Apple ID in de iTunes store moet helpen. Dit doe je via instellingen – iTunes en App Store. Standaard verwijderde apps kun je zo terughalen: https://www.appletips.nl/ios-10-beta-apps-verwijderen/

  @elly ik vermoed dat whatsapp het probleem is, wis de app, herstart je iPhone en installeer de app weer opnieuw. Zorg ook dat whatsapp bij Instellingen – privacy – foto’s en camera toegang heeft.

 • Elly

  23 september 2017 om 13:00

  Wesley,
  Bedankt voor je antwoord. Hoe zit het dan met de wazige foto’s? Dat kan niet aan whatsapp liggen

 • Wesley Fabry

  23 september 2017 om 14:45

  @Elly heb je iCloud-fotobibliotheek actief? Kan het zijn dat de foto’s geoptimaliseerd zijn en nog ‘gedownload’ moeten worden? Als je iCloud-fotobibliotheek actief heb moet je eerst controleren of die foto’s ook te bekijken zijn via iCloud.com. Als dat geval is kun je iCloud-fotobibliotheek uitschakelen via instellingen – foto’s, je iPhone herstarten en weer opnieuw inschakelen. https://www.appletips.nl/wat-is-icloud-fotobibliotheek-en-hoe-werkt-het/

 • Hans Treub

  23 september 2017 om 19:08

  Hallo Wesley,

  Ik rekende er na de laatste update naar iOs11 op dat ik bij navigeren in kaarten automatisch de maximum snelheid zou gaan zien. Helaas niet. In voorkeuren staat het onder kaarten wel aan. Bekend probleem? Nog tips? Veel dank sowieso!

 • Wesley Fabry

  23 september 2017 om 20:20

  @hans Ik heb ook al verhalen gehoord dat dit niet aanwezig is in NL ookal beweren andere van wel. Zelf nog niet uitgetest ☹️

 • Rudolf

  23 september 2017 om 22:17

  @wesly fabry,

  Bedankt. Ik heb opnieuw ingelogd en nu zijn iTunes en app store weer in het Nederlands. Die weerapp moet ik nog uitzoeken, want die vind ik niet zo gemakkelijk terug. Hij zit ook op mijn iPhone, maar ik weet vrijwel zeker dat hij ook op mijn ipad wifi zat.

 • Wesley Fabry

  23 september 2017 om 23:59

  @rudolf de officiele weer app is nooit beschikbaar geweest op de iPad en overigens nog steeds niet. Wellicht was het een andere weer-app.

 • Johnny

  24 september 2017 om 0:45

  Ik gebruik bijna altijd iMessage en dan deel ik ook vaak iets via iMessage. Wat vroeger makkelijk ging met dat deel icon en dan iMessage selecteren is het nu wat omslachtig. De optie voor iMessage is verdwenen. Alleen whatsapp staat er nog tussen van berichten apps. Hopelijk komt het snel terug!!!

 • Wesley Fabry

  24 september 2017 om 7:39

  @johnny vreemd want Berichten is nog gewoon beschikbaar in het deel-menu. Even geforceerd herstarten. Je apparaat kun je geforceerd herstarten via deze stappen: https://www.appletips.nl/geforceerd-herstarten/

 • Johnny

  24 september 2017 om 9:29

  Wesley, dit helpt niet. Als ik in de foto app zit en wil een foto delen dan zie ik de optie berichten niet. Kan ik er een print screen van sturen?

 • Wesley Fabry

  24 september 2017 om 9:32

  @johnny vreemd, als een herstart niet helpt kun je iMessage eens uit en opnieuw inschakelen of de instellingen herstellen. https://www.mupload.nl/img/oxfuaecutfjjr.png

 • Rudolf

  24 september 2017 om 9:56

  @ Wesley’s Fabry,

  Ik denk dat je gelijk hebt wat betreft die weerapp, want ik las het nu ook op internet dat die standaard niet op de ipad zit. Heel vreemd eigenlijk. Dan moet ik mij vergissen.

 • Johnny

  24 september 2017 om 13:14

  @wesley

  Dit werkt ook niet,ik zal Apple dan zelf wel bellen.
  Ik heb het berichten icoon wel in safari maar niet in foto’s, ING etc

 • Wesley Fabry

  24 september 2017 om 13:43

  Dan ben ik benieuwd naar de oplossing

 • Hans

  24 september 2017 om 18:14

  Dank voor je antwoord Wesley,

  Benieuwd naar je (of anderen hun) ervaring als je de aanwezigheid van de maximumsnelheid bij navigatie zelf test.

 • Francina

  24 september 2017 om 19:47

  Bij mij blijft de weer widget hangen op dezelfde temperatuur (stond al paar dagen op 11 graden). Nu heb ik m’n iPhone opnieuw opgestart en nu blijft hij hangen op 19 graden.
  Meer mensen die hier last van hebben?

 • Rick

  24 september 2017 om 19:53

  iPhone 5s.
  Sinds ios10 zet ie zichzelf uit. Ongeacht batterijpercentage. Bij veel anderen idem.
  Nieuwe batterij, opnieuw kalibreren etc gaf tijdelijk rust, maar klacht bleef zich af en toe herhalen.
  Advies was te wachten op ios11, omdat dan wellicht eea zou zijn opgelost.
  Gisteren ios11 ge-upload en tot vanavond geen klachten.
  Nu weer idem.
  Na home-en-aan/uit weer actief, maar na uitzetten (uitknop kort) na 5mins weer helemaal uit dus onbereikbaar.
  Suggestie?

 • Hleever

  24 september 2017 om 20:57

  iOS 11 ziet WiFi 11 GHz niet mijn apparaten ipad en iPhone hadden voor de upgrade wel WiFi aansluiting op mijn router met de 5GHz instelling nu met iOS 11 zie je de SID niet meer!!

 • Erik

  25 september 2017 om 9:51

  Ik mis Verlanglijst in de app store? Er is nu wel ‘Cadeau’ bijgekomen, maar hoe markeer ik nu gewenste apps voor de toekomst?

 • Wesley Fabry

  25 september 2017 om 10:42

  @Francina Kijk eens bij Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Weer ▸ Kies voor ‘altijd’, als je die al is aangevinkt kun je beste even uit kiezen, je iPhone herstarten en weer ‘altijd’ inschakelen, Uiteraard moet locatievoorzieningen ingeschakeld zijn.

  @rick zeker dat de batterij niet een beetje op is? Lijkt me sterk dat het puur door iOS komt. Je batterij kun je controleren via deze app: https://www.appletips.nl/battery-life-app/

  @erik klopt, die optie is verdwenen. Je kunt alternatieve apps gebruiken om dit toe doen, bijvoorbeeld Lookmark: https://itunes.apple.com/us/app/lookmark/id1016517297?mt=8

 • Erik

  25 september 2017 om 11:14

  Ah, dank je wel Wesley!
  Het lijkt me overigens een domme zet van het iOS-team om de verlanglijst eruit te slopen. Vanuit marketing-technisch oogpunt is er alvast geen enkele reden te bedenken – ook geen trigger als ‘dan kopen we nu maar de app in plaats van ze te vergeten’. Technisch lijkt me ook niet de oorzaak… deze is behoorlijk onverklaarbaar.

 • Erik

  25 september 2017 om 12:11

  Nog andere suggesties dan Lookmark overigens? Even bekeken:
  Prijsmelding in App Store bij In-app aankopen: 3,49 euro voor 3 maanden en 5,49 euro voor 6 maanden. In de app na een klik op ‘Get Plus’: 6 maanden 8,99 euro en 13,99 euro voor een jaar? In iTunes nog andere prijzen…

  Geen sync tussen devices, geen full iPad-versie (op 12,9 de iPhone-look) , geen changelogs van apps, …

  En dan zeggen dat één van de meest superbe (nieuwe) apps die ik dit weekend aankocht een gigantisch stap is binnen productiviteit: Dropped ( http://www.dropped-app.io ) Geen wederkerende kosten en $2,99. Een fantastische productiviteitsbooster op iPad met iOS 11! Om maar aan te geven hoe krom, binnen een vergelijk, de wederkerende (!) Lookmark-prijs kan zijn met zijn toch wel aanwezige missing links in de app … ;)

 • Wesley Fabry

  25 september 2017 om 13:00

  @erik ja de Lookmark app heb ik niet getest, ik zag het op de USA-website voorbijkomen als suggestie. Maar is erg prijzig, zou ik ook niet doen. Dropped is erg handig en kun je eigenlijk ook voor je ‘wenslijst’ gebruiken toch? Ook kun je een notitie gebruiken als wenslijst. https://www.appletips.nl/ios-9-website-koppelingen-toevoegen-aan-een-notitie/

 • Hans

  25 september 2017 om 15:07

  Ringtones die gedownload zijn die doen het niet meer als je gebeld word

 • Joey

  25 september 2017 om 15:44

  ik had hem geupdate maar ik kan helemaal geen apps meer openen niet eens de standaard apps, tog maar apple gebeld en ik moest dus mijn telefoon helemaal resetten want eenmaal een reserve kopie terugzetten en hij werkte nog steeds niet. had iemand hetzelfde probleem?

 • Carrie Tresoor

  25 september 2017 om 17:13

  Sinds de iOS 11 update, heb ik geen Vergrendelgeluid en geen Toetsenbordklik meer. Ik heb een iPhone 7. Het trillen en Voelbare systeemsignalen werken wel.
  Ik heb de telefoon alweer uit en weer aangezet.

 • Jan Bouman

  25 september 2017 om 18:32

  De Volkskrantapp werkt in ios11 niet ged. De ‘knijpfunctie’ met de vingers lukt jiet meer. Nu moet je de hele krant doorbladren, voorheen kon je snel via de tabbladen naar een ander katern. Lastig.

 • Roland

  25 september 2017 om 18:51

  Mijn iPhone 6s ondervindt zeer veel bugs sinds de update naar iOS 11. Zo loopt deze regelmatig vast (met name als ik probeer het bedieningspaneel te openen), start soms uit het niets opnieuw op. Daarnaast reageren mijn volume knoppen heel vaak niet (zowel bij media-geluid als voor belvolume). Ook krijg ik heel vaak de Spotify widget niet op mijn homescreen als ik muziek aan het luisteren ben. Bij iOS 10 had ik hier allemaal geen last van. Iemand misschien tips of moet ik braaf de volgende update afwachten?…

 • Wesley Fabry

  25 september 2017 om 18:55

  @Hans Ze worden nu op een andere manier ingesteld, meer info: https://www.appletips.nl/itunes-12-7/

  @Joey heb je wel of geen reservekopie teruggezet? Als je herstelt kun je het beste geen reservekopie terug zetten. Als problemen blijven aanhouden kun je terug naar iOS 10 voorlopig: https://www.appletips.nl/ios-11-downgraden/

  @carrie Heb je de gecontroleerd of beide geluiden geactiveerd zijn? Instellingen ▸ Horen en voelen ▸ Toetsenbordklik en Vergrendeldgeluid. Als dat geval is, toevallig niet je iPhone op stil? Boven de volumeknoppen, de schakelaar moet geen oranje streep tonen.

  @Jan beste kun je even de volkskrant hier over benaderen en wijzen op dit probleem, wellicht lossen ze het in een volgende update van de app op.

 • Joey

  26 september 2017 om 8:31

  @wesley Ik heb geen kopie teruggezet gewoon volledig gereset maar helaas was dit ook geen oplossing voor een collega van mij.

 • Cor

  26 september 2017 om 9:15

  ik heb een 6s, wanneer ik van huis ga en wifi niet meer beschikbaar is zou 4g het over moeten nemen. Ik zie in de statusbalk dat 4g beschikbaar is, maar noppes internet. Het uit en aanzetten via bedieningspaneel danwel configuratiescherm levert niets op. Pas wanneer ik de telefoon herstart heb ik weer een werkende 4g. In ios10 had ik daar totaal geen last van. Heeft iemand een oplossing?

 • Wesley Fabry

  26 september 2017 om 11:27

  @Joey dan zal het herstellen worden naar iOS 10, als echt geen 1 app geopend kan worden: https://www.appletips.nl/ios-11-downgraden/

  @cor Dat probleem lees ik vaker en heb er geen oplossing voor. Wellicht heb je vodafone want de meeste die dit probleem melden hebben deze provider. Spreek je Provider eens aan. Je kunt ook je iPhone proberen te herstellen of terug te gaan naar iOS 10: https://www.appletips.nl/ios-11-downgraden/

 • Carrie Tresoor

  26 september 2017 om 12:01

  Dank Wesley voor je snelle antwoord.
  Ik had instellingen gecontroleerd (daarom wist ik ook de exacte namen ;)) Die staan alle twee aan.
  Mijn iPhone op stil? Dat gaat nu met het bedieningspaneel omhoog slepen en dan op het vierkantje met het maantje drukken, toch? De melding is dan: Niet storen: aan, nietwaar. Dat staat uit. Ook het vliegtuig is niet ingeschakeld. Ik heb ondertussen ook een auto erbij staan. Die is ook uit.
  De timer en de wekker geven wel geluid. Als ik gebeld wordt krijg ik géén geluid, alleen trillen bij het Standaardgeluid: Opening.
  Als ik een ander geluidssignaal voor het bellen kies, dan hoor ik die wel. Dus dat heb ik opgelost.

  Verder Wesley, kan ik in Instellingen > Beeldscherm en helderheid > Helderheid, niet meer kiezen voor Automatisch. Maar ik durf niet te zeggen, of dat bij iOS10 wél mogelijk was.
  Bij voorbaat dank voor je antwoord!

 • Carrie Tresoor

  26 september 2017 om 12:11

  Ho Wesley,
  Het automatisch aanpassen heb ik gevonden dankzij de opmerking van Sven van 20 september. Dus niks geen probleem.

 • Joost

  26 september 2017 om 13:15

  Zojuist geprobeerd een iphone 5s te upgraden;
  – backup/reservekopie gemaakt van een 4s.
  – 5s leeg gemaakt en aan itunes gehangen
  – reserverkopie van de 4s laten plaatsen op de 5s
  – tijdens process vraagt itunes om upgraden naar ios 11.
  – ios 11 update akkoord gegeven.
  – installatie lijkt geslaagd en moet instellingen goed zetten, bij het ingeven van de tweede keer van de (nieuwe) toestelcode, blijft de 5s hangen….
  – via DFU getracht alles te herstellen/wissen wat dan ook, maar blijf onbekende fout 6 krijgen.
  – herstart van toestel geeft weer dfu mode aan.

  @wesley; enig idee wat nu te kunnen doen?

 • Wesley Fabry

  26 september 2017 om 13:26

  @carrie de helderheid hebben we besproken in dit artikel (hierboven) https://www.appletips.nl/ios-11-bugs-problemen/#helderheid. Het maantje is niet geluid maar ‘Niet storen en dat is iets heel anders: https://www.appletips.nl/ios-6-de-handige-nieuwe-niet-storen-functie/ Met het geluid bedoel ik echt de fysieke schakelaar boven de volumeknoppen.

  @Joost herstellen zonder terugzetten van een reservekopie?

 • Cor

  26 september 2017 om 13:36

  @wesley bedankt voor je antwoord. Ik heb inderdaad Vodafone. Mijn zoon heeft hetzelfde probleem en die zit bij hollandsnieuwe (en dat is dus eigenlijk Vodafone). Ik ga denk ik proberen te downgraden naar ios10.

 • Carrie Tresoor

  26 september 2017 om 21:05

  Wesley bedankt! Met jouw tips is het opgelost! 😄

 • Wesley Fabry

  27 september 2017 om 8:32

  @Cor is het probleem opgelost dankzij iOS 11.0.1?
  @Carrie fijn om te lezen, graag gedaan.

 • Cor

  27 september 2017 om 17:27

  @wesley Ik heb nog geen 11.0.1 geinstalleerd. Wat wel helpt is om via instellingen, mobiel netwerk, opties mobiele data, Schakel 4G in op Data te zetten i.p.v. Gesprekken en data.

 • Carrie Tresoor

  27 september 2017 om 19:02

  Ik ben helemaal eens met Bart Janssens op 21 september 2017:

  “Het extended keyboard op de plus modellen is verdwenen. Zowel op de 6plus als de 7plus. Vroeger kreeg je leestekens naast het keyboard. Nu is al die functionaliteit gewoon weg. Erger nog als ik in de grijze balk klik dan typ ik dood leuk de letter M. Foei Apple! Denk er sterk aan om te downgraden.”

  Het was een superfijn toetsenbord in de dwarse stand. Veel extra handige functionaliteit. Ik hoopte zelfs, dat het op de iPad zou komen in iOS11. Wat een teleurstelling! Downgraden zal ik niet. Ik hoop alleen dat Apple mijn smeekbede gehoor zal geven, om het maar eens deftig uit te drukken.

  Wel bedankt voor alle service!

 • Petra

  27 september 2017 om 20:20

  Mijn Iphone 7 doet helemaal niets meer nadat ik IOS 11 geïnstaleerd heb.
  Kan niets openen. Kan telefoon ook niet afzetten. Zie wel apps en mail binnenkomen maar kan er niets mee.

 • Wesley Fabry

  27 september 2017 om 20:31

  @petra Heb je al eens geforceerd herstart? Je apparaat kun je geforceerd herstarten via deze stappen: https://www.appletips.nl/geforceerd-herstarten/ Als dat allemaal niet helpt raad ik je aan contact op te nemen met Apple want je hebt nog garantie. Apple Support kun je op deze manier rechtstreeks benaderen: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/

 • tielemans

  28 september 2017 om 9:46

  waar is het icon naatoe om de mails aan en uit te zetten? ik kan er niet meer aan

 • Wesley Fabry

  28 september 2017 om 9:46

  Wat bedoel je precies?

 • Nico

  28 september 2017 om 10:23

  Na update problemen met veel, maar zeker met e-mail en agenda.
  E-mail zou opgelost zijn met 11.0.1 maar bij mij niet
  Mijn agenda’s worden helemaal niet meer gesynchroniseerd.
  Het gaat hier om Exchange en dus niet om outlook.
  Oom mijn iCloud agenda doet het niet.
  Mijn iPad werkt daar in tegen wel

 • Nico

  28 september 2017 om 10:26

  Nog wat extra info.
  Als ik bij account instellingen de agenda even wil uitzetten loopt de iPhone 6 vast. Vervolgens staat hij niet uit.
  Bij het proberen te verwijderen het zelfde liedje.
  Krijs ze dus niet uit en ook niet verwijderd

 • Joey

  28 september 2017 om 12:58

  Hoi Wesley

  het is gelukt hoor ik heb de telefoon naar ios10 gezet, daarna een backup teruggezet en toen weer naar ios 11 gezet en nu werkt het weer.

 • W.E.Coyote

  28 september 2017 om 20:56

  Iphone 7 hier en heb geen facetime functie (meer) met mijn vader. deze heeft een (nieuwe) Ipad en ik heb nu alleen een video icoontje bij zijn contact ipv facetime. Als ik dat aantik gaat hij videobellen met mijn vader via whats-app maar mijn vader heeft geen smartphone.
  Met de Iphone 5s van mijn vrouw lukt het wel. Hoe kan dit?
  btw, reset al geprobeerd.

 • Constant

  28 september 2017 om 22:33

  Mail lijkt geheel ontregeld. Met iOS 11 kwam hij continu met onderin het venster: laatst bijgewerkt op 03-09-2017, terwijl er net mail was opgehaald en aan de lijst toegevoegd, ook toen 20-09-2017 al voorbij was.
  Verder telkens opnieuw de boodschap dat er fouten in de accounts zouden zitten, maar na een herstart is er geen sprake meer van fouten.
  Verder heb ik op een nagenoeg splinternieuwe iPad en op de iPhone 5S twee VPN-apps geactiveerd. Soms toont de statusbalk een VPN-ikoon, maar meestal niet. Als ik de ene VPN-app activeer verdwijnt het wifi-ikoon uit de statusbalk, activeer ik de andere app, dan is het ikoon er weer. Maar in beide gevallen lijkt VPN niet te worden geactiveerd. Na een herstart lijkt het weer even goed te gaan, maar na een half uurtje of zo is er wéér geen VPN actief.
  iOS 11 lijkt heel instabiel, voor mij de slechtste systeemupdate sedert ik met een iPad werk (al vele jaren).

 • Wesley Fabry

  29 september 2017 om 8:34

  @Nico naast Outlook heeft ook Exchange dezelfde problemen, je kunt je account proberen opnieuw toe te voegen of helaas afwachten ben ik bang.

  @W.E. Facetime is van oorsprong videobellen natuurlijk, maar beste kun je dit proberen op de iPad van je vader: https://www.appletips.nl/ios-11-bugs-problemen/#imessage Uiteraard moet zijn e-mailadres wat voor FaceTime gebruikt wordt in het contact staan.

 • Yvonne

  29 september 2017 om 19:17

  Na de update iOS 11.0.1 loopt mijn iPhone 6 achter elkaar vast en als ik gebeld wordt heb ik een dooie lijn.

 • MAP

  29 september 2017 om 21:26

  Heb probleem na installeren IOS 11 op iPhone 6s. Overschakelen van WiFI naar 4G gaat niet. Krijg foutmelding dat geen verbinding kan maken met mobiele netwerk. Na zelf opnieuw aanmelden op datnetwerk doet hij het wel door middel van flight modus aan/uit.

 • Bobby

  29 september 2017 om 21:28

  Goede avond,

  Sinds de update komen mijn iMessage berichten alleen nog binnen op mijn telefoon. Ik kan wel versturen vanaf me iMac.
  Zowel geupdate naar IOS 11 als High Sierra.
  Daarnaast bij mijn iMac de functie “ontgrendelen met mijn apple watch” verdwenen.
  Hebben jullie een idee?

 • Gianni

  29 september 2017 om 23:08

  Sinds IOS 11 en IOS 11.0.1
  1. heb problemen met ontvangen van de e mail´s van mijn provider – Hotmail en gmail krijg ik wel.
  2,Problemen met batterij die gaat 2 keer sneller leeg dan met IOS 10,3,3
  3,Downgrade naar 10,3,3 durf ik niet nadat ik heel veel reacties heb gelezen waarin staat dat er IPhone wordt vast gelopen en niet meer bruikbaar is

 • Wesley Fabry

  30 september 2017 om 8:33

  @map ook na update iOS 11.0.1? Vodafone? Meer mensen met Vodafone klagen hier over, probeer je provider hierop aan te spreken.

  @bobby Meld je iMessage eens af op je Mac en log daarna opnieuw in, wellicht helpt dit. De Apple Watch ontgrendeling werkt normaal nog steeds, vermist je ook problemen hebt met iMessage raad ik je aan uit te loggen met je iCloud account op je Mac en opnieuw in te loggen. https://www.appletips.nl/icloud-herstellen-en-veilig-uitschakelen/

  @Gianni E-mails van een provider is vaak een obstakelpunt bij grote updates, het account opnieuw toevoegen kan helpen. Wanneer je gebruikmaakt van Exchange dan klopt het dat het niet werkt, daar zijn momenteel problemen mee. Apple lost dit in een toekomstige update op. De batterijduur wordt inderdaad aangetast door iOS 11, afwachten. Downgraden kan altijd.

 • Jeff

  30 september 2017 om 16:31

  Ook bij mij problemen bij het overschakelen naar 4G van wifi met de iPhone6, iOS 11.0.1 en met provider Vodafone.

  Vodafone zegt het probleem te kennen en is met Applie in gesprek over het issue. De aangedragen oplossing (zoals al vaker gemeld in dit forum) is het resetten van je netwerk door:

  Settings -> General -> Reset -> Reset network settings

  Apple logo komt terug en verdwijnt een keer of 10.

  Daarna dus wel weer je wifi codes opnieuw opvoeren…

  Of wachten op een nieuwe update natuurlijk .. :-)

 • Cédric

  1 oktober 2017 om 6:20

  Zijn hier nog mensen die problemen ervaren met iPhone 7 IOS11. Sinds update verspringt mijn telefoon van service naar geen service. Voor update had ik hier geen problemen mee.

 • Richrd

  1 oktober 2017 om 10:08

  Zelfde probleem als Vivian, update geinstalleerd.
  Toen de installatie klaar was en ik mijn toegangsode in moest voeren kwam ik er achter dat mijn scherm niet meer reageerde.
  Heb al geforceerde herstart gedaan maar dat hielp niet.
  Kan het misschien komen omdat ik de update in het buitenlnd heb gedaan ?
  Ik hoor het graag.

 • Wesley Fabry

  1 oktober 2017 om 10:31

  @Céderic je kunt de netwerkinstellingen eens herstellen: https://www.appletips.nl/ios-mobiele-netwerk-herstellen/

  @Richard: Buitenland moet geen probleem zijn, als scherm niet meer reageert zou ik de iPhone herstellen (via herstelmodus) en opnieuw installeren. https://www.appletips.nl/iphone-ipad-of-ipod-touch-herstellen-via-dfu-of-recovery-mode/ Als dat niet helpt kun je Apple raadplegen via Apple Support: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/

 • Betty Oosterveen

  1 oktober 2017 om 18:42

  Sinds de update duurt het erg lang voorsat mijn iphone de camera opstart en beeld geeft. Dusdanig lang dat het te fotograferen moment alweer voorbij is😒

 • Richard

  2 oktober 2017 om 10:37

  Ok dan ga ik dat morgen even proberen wanneer ik thuis ben.
  Ik vlieg vannacht weer terug naar huis, als ik dan thuis en doe ik het even via de link die je gepost hebt.
  Wis ik hiermee trouwens iets ? Contacten bijvoorbeeld ?
  Ik heb nog nooit iets met mijn telefoon gehad dus ben hier een leek in 😋
  Tot zover in ieder geval bedankt Wesley en ik hou je up2date of het wel of niet gelukt is.

  Mvg,

  Richard

 • Wesley Fabry

  2 oktober 2017 om 12:44

  @Richard bij het herstellen gaat alles van de iPhone af, je kunt een back-up terugzetten als je die in iCloud hebt. Wanneer dit niet het geval is kun je wellicht nog via iTunes een reservekopie maken en deze dan terugzetten via iTunes. https://support.apple.com/nl-nl/HT203977 en https://support.apple.com/nl-nl/HT204184

 • Arie

  2 oktober 2017 om 16:48

  Sinds de iOS 11 synchroniseren de foto’s gemaakt met mijn iPhone niet meer met mijn (mini) iPad.
  WAT MOET IK DOEN?

 • Richard

  2 oktober 2017 om 16:57

  Thanks ✌ i’ll keep in touch

 • Wesley Fabry

  2 oktober 2017 om 17:42

  @arie dan kun je het beste op beide apparaten iCloud-fotobibliotheek uitschakelen en daarna weer inschakelen, dit doe je via Instellingen ▸ foto’s. Als dat niet helpt kun je iCloud veilig uitschakelen en opnieuw toevoegen: https://www.appletips.nl/icloud-herstellen-en-veilig-uitschakelen/

 • Arie

  3 oktober 2017 om 13:01

  Wesley,
  Hartelijk bedankt voor de tip!
  Geweldig! De eerste mogelijkheid werkte.
  Kreeg wel een mail dat na 30 dagen alles verwijderd wordt.
  Ik neem aan dat na het herstellen van de foto stream alles blijft.
  Kreeg op de mededeling dat mijn iphone volloopt. 6700 foto’s en 150 filmpjes.
  Wat kan ik daar aan doen??

 • Wesley Fabry

  3 oktober 2017 om 14:06

  @arie dus het uitschakelen van iCloud-fotobibliotheek in Foto’s was voldoende? Wel vreemd dat je de melding krijgt dat binnen 30 dagen je foto’s worden verwijdert. Dit houdt in dat iCloud voor Foto’s volledig is uitgeschakeld. Heb je iCloud-fotobibliotheek weer ingeschakeld op je iPhone? Zo ja heeft je iPhone dan alles weer opnieuw geupload naar je iCloud? Als dat niet het geval is raad ik je toch aan alle foto’s en video’s uit je iCloud te exporteren en bijvoorbeeld op je Mac/PC te bewaren. https://www.appletips.nl/fotos-beheren-icloud-website/

  De melding komt omdat nu alle foto’s offline op je iPhone zijn bewaard, dit kun je verhelp door het optimaliseren voor foto’s in te schakelen: https://www.appletips.nl/hoe-werkt-de-optimalisatie-van-icloud-fotobibliotheek/

 • Arie

  3 oktober 2017 om 17:01

  Wesley,
  Dank voor je snelle reactie.
  Ja, ik heb de iCloud fotobibliotheek weer ingeschakeld.
  Op mijn iPad zag ik de foto’ s weer terugkomen.
  Duurde enige tijd, maar stopte uiteindelijk weer bij de 6500 foto’s.
  Dus ik hoop dat de foto’s niet verdwijnen over 30 dagen.

 • Arie

  3 oktober 2017 om 17:13

  Wesley,
  Ander probleem.
  Een andere iPad geeft aan dat er 3,3 gb aan geheugen in
  beslag genomen word door e-mail, terwijl er maar 15mailtjes opstaan.
  Prullenbakken zijn leeg!
  Weet jij een oplossing?
  Geheugen van deze iPad is hierdoor bijna vol.
  Wat te doen??

 • Tim

  3 oktober 2017 om 18:34

  Mijn touchscreen reageert ook niet meer na updaten van ios 11.
  iphone al hersteld maar werkt ook niet

 • Arie

  3 oktober 2017 om 22:15

  Rotatie mogelijkheid werkt niet goed meer!
  Is hier iets aan te doen?

 • Wesley Fabry

  4 oktober 2017 om 8:40

  @arie dat is ‘cache’ en kun je alleen verwijderen door je Mail account te verwijderen van je iPad (instellingen ▸ Accounts en wachtwoorden) en opnieuw toe te voegen. Meer problemen en vragen kun je stellen op https://genius.appletips.nl

  @tim in de reacties heb ik daar al een paar keer een oplossing voor gegeven, als probleem niet opgelost geraakt kun je Apple contacteren. Apple Support kun je op deze manier rechtstreeks benaderen: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/

 • Paul

  4 oktober 2017 om 13:55

  IOS 11 was 1 en al ellende bij mij.
  – Batterij binnen rap tempo leeg,
  – Spontaan uitvallen van telefoon (ook een paar keer direct vrijwel direct na het opladen)
  – Apps die vastlopen,
  – Dode lijn als ik wil bellen of gebeld word,
  – Bluetooth info wordt niet doorgespeeld naar stereo van auto, bediening van iphone in de auto of met mijn headset werkt niet, Apple Music (welke ik niet wil gebruiken) start steeds automatisch waardoor Spotify wordt onderbroken,

  Heb daarna mbv de guide op deze site downgrade uitvoerd naar 10.3.3. Wat zonder problemen leek te gaan.

  Maar: Mijn 6s start wel op, alleen doen veel apps het niet meer. Het icoon is een grijs vlak met een kruis erdoorheen. De appstore geeft aan dat er 54 updates zijn, maar wat ik doe, bij iedere app krijg ik de melding dat de update niet gelukt is.

  Wie o wie kan mij helpen? Dit is uitermate frustrerend :(.

 • zam schoonderbeek

  4 oktober 2017 om 18:09

  sinds de IOS 11 update staat mijn netwerk constant op ‘zoeken’. veel verschillende dingen geprobeerd, netwerk instellingen herstellen, telefoon naar fabrieksinstellingen resetten, telefoon aan en uit. niks lijkt te werken. als ik mijn simkaart in een andere telefoon doe, werkt hij wel gewoon. dit probleem begon op dezelfde dag dat ik mijn telefoon had ge-update naar ios 11. zeer irritant, ben nu nergens bereikbaar, kan niet bellen of gebeld worden, geen internet, geen sms helemaal niks.

 • Wesley Fabry

  5 oktober 2017 om 9:20

  Let op! Het is niet meer mogelijk om terug te keren naar iOS 10.3.3 of eerder. Apple heeft dit vanaf 5 oktober 2017 stopgezet. Ook terugkeren naar iOS 11.0 is niet meer mogelijk. Het is gebruikelijk dat Apple stopt het met digitaal signeren van oudere iOS-versies o.w.v. de veiligheid en compatibiliteit. Wie problemen ervaart met iOS 11 zal moeten wachten tot iOS 11.1 die eind oktober wordt verwacht, meestal lost deze update alle problemen op.

 • Paulien

  5 oktober 2017 om 10:16

  Ik heb mijn telefoon vrijwel altijd op stil staan. Maar nu lijkt het er op dat na de laatste update mijn wekker niet meer met geluid af gaat als hij op stil staat. Erg irritant. Hebben meer mensen dit probleem? Of ligt het aan bepaalde instellingen?

 • Wesley Fabry

  5 oktober 2017 om 10:51

  @paulien het kan een bug zijn, ik ben in de luxe positie dat ik nooit een wekker moet zetten. Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl
  Onze experts en leden weten misschien een oplossing…

 • Astrid

  5 oktober 2017 om 21:47

  Ik heb het probleem dat alleen de telefoonnummers zichtbaar zijn en niet de contactnamen als ik word gebeld. Bij recent ( inkomende gesprekken) staan ook alleen de telefoonnummers. Ik moet dus mijn hele contactenlijst doornemen om erachter te komen wie me heeft gebeld!

 • Wesley Fabry

  6 oktober 2017 om 8:26

  @astrid Als eerste herstart je iPhone geforceerd, als dat niet helpt kun je het volgende doen. Heb je iCloud actief voor je contacten? Zo niet doe dit even via Instellingen ▸ Je naam ▸ iCloud ▸ schakel contacten in. Wacht tot het uploaden is voltooid (± 20 minuten). Schakel daarna contacten weer uit en herstart je iPhone en schakel contacten weer in. Je apparaat kun je geforceerd herstarten via deze stappen: https://www.appletips.nl/geforceerd-herstarten/

 • Yves

  6 oktober 2017 om 8:46

  Ik kan mijn dagblad en magazines niet meer downloaden met iBooks.
  Wie kan mij helpen. Thanks

 • Wesley Fabry

  6 oktober 2017 om 8:57

  @yves geen ervaring mee, het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl Onze experts en leden weten misschien een oplossing…

 • Marc Veen

  6 oktober 2017 om 9:54

  Door de widgets scrollen in spotlight is in ios11erg irritant: je kunt alleen scrollen door de widgets aan te raken. Dat zou op zich niet zo vervelend zijn, als niet de widget die je aanraakt om te kunnen scrollen direct opent, zodra je loslaat. Met scrollen kom ik zo nooit voorbij bijvoorbeeld de Google maps widget. Als je dan de widget sluit, kom je terecht op het op het beginscherm. Moet dus weer eerst terug naar spotlight swipen en dan begint het ritueel opnieuw. Dus: of het gebied naast de widgets benutten voor scrollbewegingen of de widgets anders laten reageren op een scrollbeweging. Het enige dat werkt is het titelbalkje van een widget aanraken, maar dat is echt enorm gepiel.

 • Robret

  6 oktober 2017 om 15:54

  Update 11.0.2 geïnstalleerd op een van mijn iPads (nieuwste generatie) Op de iPad waarop ik de update heb geïnstalleerd kan ik niet meer de artikelen in de Volkskrant app lezen…

 • Richard

  7 oktober 2017 om 11:03

  Hoi Wesley !

  Ik zou nog even een update geven, of het hulpaam is weet ik niet.
  Ik heb mijn telefoon namelijk naar mijn vaste telefoonwinkel gebracht en vermeld dat mijn scherm niet meer functioneerde, hij vroeg meteen al of ik de update had gedaan en dat bevestigde ik.
  Hij heeft voor mij gratis een ander scherm erop gezet omdat ik nog garantie had en daarmee was het probleem ook verholpen.
  Nu was het voor mij voordelig uitgepakt maar als je dus belangrijke afspraken op je iphone hebt staan die niet gewist mogen worden of andere belangrijke data dan zou je dus ook je scherm nog kunnen vervangen.
  Als je buiten je garantie valt zit hier wel een flinke kostenplaatje aan van minimaal €180 dus dat moeten mensen zelf maar even overwegen of dat de moeite waard is.
  Maar mocht je bij een goede verzekering zitten dan kan je eventueel ook zeggen dat je telefoon in huis is gevallen ofzo en je scherm kapot is gegaan.
  Vaak krijg je het dan wel vergoed.

  Ik hoop dat ik zo een beetje geholpen heb voor mensen die hetzfde probleem ervaren hebben.
  Je kan namelijk geen backup maken in icloud of itunes s deze nog niet op je pc staan geinseerd.
  Mocht dit wel al het geval zijn en je kan een backup maken dan zou ik zeker dat doen voor je hem hersteld en dan de backup weer op je telefoon zetten wanneer je scherm het weer doet.

  Mvg,

  Richard

 • Linda

  7 oktober 2017 om 13:26

  Ik heb de nieuwe ios 11 geupdate op mijn iphone 6 en nu bel ik anoniem. Bij instellingen al gekeken, daar staat het gewoon goed ingesteld dat mijn nummer zichtbaar moet zijn. Schuifje aan en uit en toen was mijn nummer weer zichtbaar, maar na enkele dagen bleek dat ik toch weer anoniem bel?!? Instellingen staan gewoon goed. Zijn er meer mensen met deze rare bug…

 • Wesley Fabry

  7 oktober 2017 om 19:27

  @richard dankjewel voor de update, heel hulpzaam

  @linda heb het vaker gehoord, lijkt een bug

 • Dimara

  8 oktober 2017 om 14:05

  Mijn ipad pro sluit mijn (foto bewerking) apps, zodra ik ze open, na de laatste update. Heel frustrerend! Ik gebruik deze apps dagelijks. Ben ik de enige?

 • Hennie Manuel-Dortmond

  8 oktober 2017 om 18:54

  Gooit het wachtwoord digid eruit

 • Boldfella

  8 oktober 2017 om 20:53

  iCloud muziek bibliotheek synchroniseert niet of maar deels:
  Dit heb ik kunnen oplossen door op een oude iMac waar de oorspronkelijke bibliotheek op is aangemaakt, iCloud muziek bibliotheek uit te zetten en uit te loggen uit iCloud, geheel. Daarna weer ingelogd in iCloud en iCloud muziekbibliotheek weer aangezet. Vervolgens laadde alles weer als vanouds op mijn iPhone.

 • Erika

  9 oktober 2017 om 9:59

  Mijn fototoestel icoontje staat op zijn kop evenals de bovenste balk het HDR bij! als ik foto trek of film wordt het daarna op zijn kop weergegeven! ik kan dus geen fotos meer doorsturen want die worden ondersteboven doorgegeven!

 • Wesley Fabry

  9 oktober 2017 om 10:44

  @erika al geforceerd herstart? Je apparaat kun je geforceerd herstarten via deze stappen: https://www.appletips.nl/geforceerd-herstarten/

 • Arno

  9 oktober 2017 om 17:44

  Ik ben een regelmatige gebruiker van CarPlay met de kaarten van Apple en was zeer verheugd dat in iOS 11 o.a. de maximumsnelheid van de weg zou worden getoond. Nu ben ik al op verschillende plekken geweest, maar geen weergave van de snelheid op het scherm. Alle knoppen staan aan, dus weet niet of dit een veel voorkomende/gehoorde klacht is?

 • Ralph

  9 oktober 2017 om 17:50

  Tja weer veel bugs Apple kan beter wat langer wachten zodat deze er allemaal uit zijn. Dat batterij probleem als voornaamste komt steeds dus bij elke update terug. Apple gaat er vanuit dat iedereen (maar) een iPhone 7, 8 of wellicht al X heeft….

 • Wesley Fabry

  10 oktober 2017 om 9:41

  @Arno wij hebben het ook niet aan de praat gekregen. Het lijkt erop dat het voorlopig alleen in de VS werkt.

 • Sylvain

  10 oktober 2017 om 19:30

  Sinds de update werkt mobiel netwerk niet goed meer op mijn iPhone 6 plus. Regelmatig (dus niet altijd) ontvangen apps geen data via 3G/4G. Sommige apps geven de foutmelding “Mobiel datanetwerk activeren niet mogelijk”, andere geben de melding dat er geen internetverbinding is. Zodra er verbinding wordt gemaakt via wifi, komen bijvoorbeeld pas weer berichten en mails binnen.

  Netwerkinstellingen zijn al gereset, iOS ook opnieuw geinstalleerd en ook bij Genius Bar laten resetten zonder backup terug te zetten. Andere simkaart geprobeerd. Het probleem blijft echter.

  Apple geeft aan het probleem net eerder gehoord te hebben maar enkele collega’s hebben hetzelfde probleem.

  Enig idee wat het probleem kan zijn?

 • Tineke

  11 oktober 2017 om 9:28

  Beste Wesley,

  Sinds de update naar iOS 11.0.2 kan ik geen foto’s meer importeren van mijn iPhone 6s naar mijn macbook. De macbook herkent wel mijn telefoon maar kan niet importeren, herkent geen foto’s.
  Dit heb ik hiervoor nooit gehad. is hier een oplossing voor?

 • Wesley Fabry

  11 oktober 2017 om 10:34

  @sylvain wellicht heb je vodafone en zij zijn ervan op de hoogte en werken aan een oplossing.

  @tineke Probeer je het op deze manier? https://www.appletips.nl/fotos-voor-os-x-handmatig-fotos-importeren/

 • Lennert

  11 oktober 2017 om 12:02

  Hallo,

  misschien al eerder vernoemd, maar kan het niet zo snel vinden. Sinds de update naar IOS 11 het probleem, dat wanneer ik het scherm vergrendel, de telefoon niet meer geluid maakt en trilt wanneer iemand mij een whatsapp bericht stuurt. Inmiddels whatsapp opnieuw geinstalleerd. Geforceerde reset, schuifjes uit en aan. Niks werkt helaas. Iemand een oplossing?

 • Wesley Fabry

  11 oktober 2017 om 13:08

  @lennert is een bekend probleem en het is afwachten op een update van Whatsapp of Apple in dit geval.

 • Maris

  11 oktober 2017 om 17:08

  Hi, Sinds de update krijg ik geen bericht meer als ik bv een appje binnenkrijg, heb al een herstart gedaan (onderste volume en rechterknop ingedrukt houden) maar dat hielp niks. Nog andere suggesties?
  Hroot graag, Maris,

 • Geurt Brouwer

  11 oktober 2017 om 18:43

  Na IOS update bij Iphone8 loopt er onregelmatig een of andere ratel/tik mee bij gebruik van Bleutooth oorspeakers, zowel bij streamen alsook telefoneren.

 • Wesley Fabry

  12 oktober 2017 om 8:42

  iOS 11.0.3 lost wat audioproblemen op, misschien ook wel jou probleem. Maar het kan ook aan de bluetooth speakers liggen natuurlijk.

 • Els

  12 oktober 2017 om 16:55

  Na het downloaden van ios11 is een app ‘leeg’; alle gegevens (reisverslagen) zijn verdwenen uit Max Journal. Iemand enig idee hoe ik alle gegevens weer terug kan halen?

 • Wesley Fabry

  12 oktober 2017 om 17:21

  @Els weet ik helaas ook niet, misschien als je een oude back-up (van je hele iPhone) terugzet zou het misschien nog kunnen, maar betwijfel het. Beste kun je de ontwikkelaar (de maker van de app) zelf aanspreken. https://www.appletips.nl/oude-icloud-reservekopie/

 • hein van der Schoot

  13 oktober 2017 om 11:03

  Sinds de update is mijn ipad een eigen leven gaan leiden. Schermen activeren zichzelf. alles flits door elkaar. De ene keer erger dan de andere keer.
  Onthoud aanslagen en produceert die dan zelfstandig

 • Hester

  14 oktober 2017 om 11:55

  Ik heb een SE, waarmee ik sinds de update alleen nog maar een dode lijn heb als ik opneem of zelf bel. Hoe kan ik dat oplossen?
  Verder lopen continu apps vast en herstart de telefoon zich op random momenten.

 • Kevin

  14 oktober 2017 om 15:05

  @Wesley Fabri.

  Sorry maar ik heb een beetje commentaar op de zdviezen die U mensen uitstuurt.
  Zoals bij een zekere Vivian,die klaagt dat haar touch-screen niet meer werkt en waar U meent dat het niet aan de update ligt.
  Wel…9 op tien doet haar scherm het wel maar komt de reactie veel te traag.
  Ik heb een iPhone 6 plus die haast onbruikbaar is geworden na i0S 11.
  Er blijft niks meer over van de functionaliteit.
  Een app openen kan tot een minuut in beslag nemen,zelfs langer.
  Het nemen van een spontane foto is dus verleden tijd,want ja…ook met de eigen apps weet mijn telefoon geen raad meer.
  Dan zegt u doodleuk geen reservekopie te gebruiken…
  Sorry maar dat gaat er wel over! Waarvoor dient zo’k kopie dan denk je? Juist,om het verlies van data te vermijden. Dus U vindt het een goed idee om data sinds de iphone 3g (de eerste die in Europa officieel verkrijgbaar was) gewoon in de prullemand te smijten dan.

  Ik zou het een beter idee vinden om gewoon grif toe te geven dat Apple de ene blunder na de andere maakt sinds het wegvallen van Steve Jobs en veel mensen op de bad karma zit te wachten die apple ondertussen dik verdient.
  Want het onklaar maken van bestaande toestellen is volgens mij niet dz goeie manier om verkoopscijfers op de dirken.
  Als ik in de States had gewoond had ik Apple gewoon voor de rechter gedaagd want wat zij doen is hun clienteel belazeren.
  Kijk op you-tube…nooit eerder zoveel apple bashing aan de gang. En niet door de anti-appelaars maar wél door zij die eerder het etiket “fanboy” kregen.
  Apple brengt niet 1 device meer op de markt dat foutloos werkt,niet 1!
  En de komst van de iphone 10 zal daar geen verandering in brengen.
  Geen knoppen…veel plezier!
  Zelfs mét knoppen lukt het al niet meer.
  Ik kocht mijn laatste macbook en dit is ook mijn laatste iphone.
  Ik ben niet bereid meer te betalen voor slechts een logo.
  Als mijn (dure) spullen net zo bagger functioneren dan goedkopere merken…wel,dan zijn ze mij in cupertino wel kwijt.
  En er gaan er nog volgen!
  Jammer maar helaas pindakaas

 • Wesley Fabry

  14 oktober 2017 om 18:03

  Er zijn zeker problemen aan de hand met iOS, maar niet iedere Apple gebruiker heeft problemen. Sommige wel met hun 6S , andere weer niet. Oorzaken kunnen heel uitlopend zijn, afwachten is de boodschap tot Apple het oplost. Maar vaak is het niet alleen hun probleem (kijk nu naar vodafone), maar die discussie ga ik niet voeren. Vaak helpt een herstel, maar een reservekopie kan ook het probleem terugzetten, daarom raad ik aan geen kopie terug te zetten. Beetje jammer dat ons werk hier zo kort door de bocht wordt opgevat, sinds de de release van iOs helpen we dag en nacht iedereen. En dit moeten we zelfs niet doen, maar we bieden de support graag. Wie daar geen genoegen mee heeft kan beter Apple zelf benaderen, maar daar is het advies altijd herstellen zonder reservekopie.

 • martijn berk

  14 oktober 2017 om 23:08

  ik heb in mijn (hot)mail bij ongewenste mail twee berichten die er niet uit willen , als je ze naar de prullenbak klikt dan krijg je de melding dat ze daar niet naar verplaatst kunnen worden .Uit en aan zetten helpt ook niet . Op de iPhone.

 • Wesley Fabry

  15 oktober 2017 om 6:40

  @martijn het kan een bug zijn in combinatie met hotmail. Ik heb geen ervaring met hotmail op de iPhone dus ik weet het niet.

  Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl

  Onze experts en leden weten misschien een oplossing…

 • Hiesa

  15 oktober 2017 om 18:15

  iOS 11 is de aller slechtste versie die ooit is uitgebracht. Testen is een aanfluiting geweest, dit moet door professionals gebeuren en niet door thuisgebruikers. Wat een prutsers daar bij Apple. Gelukkig mijn iPhone en iPad Air 2 niet geüpdatet, kijk voorlopig wel de kat uit de boom. Misschien update ik pas bij 11.2 of 11.3

 • Gerwin

  16 oktober 2017 om 20:38

  Wanneer ik een mailtje 1 keer of vaker op het scherm tap en daarna terug ga naar de postbus, dan springt de mail app vanzelf naar het zoekscherm. Doet ie op mijn 5s. Op de SE niet (zo hoort het). Knap irritant.

 • Gerwin

  16 oktober 2017 om 22:42

  Al een aantal keren geen mobiel netwerk gehad, terwijl er prima 4G beschikbaar is.
  Wanneer ik in bereik van WiFi netwerk kom, komen berichten binnen.
  Aan en uitzetten mobiel netwerk helpt niet.
  Herstart telefoon of schakelen naar vliegtuig modus en terug, lost het probleem op.
  Probleem doet zich voor op mijn iPhone.8.
  Probleem gemonsterd met IOS 11.0.2 en 11.0.3
  Netwerprovider is Vodafone.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!