14 september 2015

iCloud herstellen en veilig uitschakelen

iCloud os x icoon

Het kan voorkomen dat je in sommige gevallen iCloud moet herstellen, dit dien je vaak te doen wanneer je problemen ervaart met het synchroniseren tussen al je apparaten. Vaak ligt het probleem bij de installatie op het apparaat zelf, om deze redenen dien je iCloud op dat apparaat te herstellen (door uit- en opnieuw in te loggen).

iCloud kun je niet zomaar verwijderen van je iPhone, iPad, iPod Touch of Mac, hiervoor moet je eerst enkele stappen ondernemen, hieronder lees je hoe je iCloud veilig kunt uitschakelen en opnieuw installeren op je iDevice of Mac.

iCloud herstellen of uitschakelen op iPhone, iPad en iPod Touch

• Open instellingen
• Navigeer naar iCloud
• Scroll naar beneden
• Tik op ‘Log uit', bevestig door nogmaals te tikken op ‘Log uit'

iCloud uitschakelen iOS

Nu komt het belangrijkste, iOS geeft aan of je jouw agenda’s, Safari gegevens, contacten, notities, etc. wil bewaren of verwijderen van je iDevice. Het is belangrijk dat je deze verwijdert, kies dus voor ‘Verwijder van iDevice', iOS zal dan de gegevens op je iDevice verwijderen, maar blijven behouden in iCloud.

Prodecure voor Mac

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar iCloud
• Klik op de knop ‘Log uit'

iCloud uitschakelen mac

Ook hier dien je te kiezen voor ‘Verwijder van Mac', ook voor iCloud, de gegevens worden namelijk verwijdert van je Mac, maar niet uit iCloud.

Waarom gegevens verwijderen

Doordat je deze gegevens verwijdert op je iDevice of Mac is het eenvoudiger om straks iCloud opnieuw te activeren op hetzelfde apparaat. Want als je de gegevens op je apparaat blijft bewaren dan zullen deze eventueel dubbel worden toegevoegd aan iCloud bij het opnieuw aanmelden.

Door ze te verwijderen blijven ze alleen beschikbaar in iCloud en worden ze netjes opnieuw toegevoegd op je apparaat bij het opnieuw aanmelden bij iCloud. Aanmelden kan via dezelfde locatie als waar je hebt uitgelogd.

Meer over iCloud kun je hier terugvinden.
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: