2 april 2017

3D Touch: Snel de appkiezer of vorige app raadplegen

3D touch icon retina

Met behulp van 3D Touch kun je extra opties raadplegen, momenteel heeft alleen de iPhone 6s (Plus) en iPhone 7 (Plus) deze mogelijkheid. Zo kun je stevig drukken op een app-icon om onmiddellijk een snelkoppeling te openen of een Live Photo bekijken.

3D Touch is handig en wordt vooral gebruikt om een voorvertoning weer te geven van een link, bericht en overige opties met behulp van Peek en Pop. Wie snel wilt navigeren in iOS kan met behulp van 3D Touch eenvoudig de appkiezer of de vorige app openen.

Appkiezer of vorige app openen met 3D Touch

Ontgrendel je iPhone en druk links stevig op de rand van het scherm, op onderstaande foto hebben we dit aangeduid. Wanneer je op deze plek hard drukt zal de appkiezer geopend worden. Wanneer een app geopend is kun je vanaf deze plek ook stevige drukken en dan onmiddellijk naar rechts vegen om de vorige applicatie te openen.

3d touch gebruiken voor appkiezer

Het vraagt enige oefening, maar dan ga je er de voordelen van ervaren. Uiteraard kun je altijd de appkiezer openen door tweemaal op de thuisknop te drukken. Alleen recent geopende en actieve applicaties zijn te openen via deze handeling, het is niet mogelijk om op deze manier een afgesloten app te openen.

Lees ook: Gebruik het toetsenbord als trackpad met 3D TouchReacties


  • Paul

    3 april 2017 om 19:50

    Handig!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!