25 februari 2016

iPhone of iPad kwijt? Speel een geluid af met Zoek mijn iPhone

zoek mijn iPhone

Tot overmaat van ramp kan het voorkomen dat je iPhone, iPad of iPod Touch hebt laten rondslingeren in huis of kantoor en je deze niet meer terug kunt vinden. Een iPhone kun je nog snel terugvinden door deze te bellen, maar voor een iPod Touch of iPad wordt dit lastiger.

Gelukkig kun je met 'Zoek mijn iPhone’ dit oplossen, met behulp van de app of iCloud.com kun je een geluid afspelen op je iDevice vanop afstand. Hoe je dat doet lees je hieronder terug

Navigeer naar icloud.com en log in met je Apple ID. Selecteer vervolgens de optie 'Zoek iPhone'. Onmiddellijk wordt de kaart weergegeven waar je al je Apple apparaten kunt raadplegen of klik op 'Mijn apparaten', zoek hier naar je verloren iDevice. Klik in het pop-up venster op de optie 'Speel geluid af', vervolgens weerklinkt er op je iDevice een soort van alarm.

speel geluid af via zoek mijn iphone

Op deze manier kun je snel en eenvoudig je iDevice zoeken als je zeker weet dat deze niet gestolen is. Het voordeel van deze optie is dat er altijd een geluid wordt afgespeeld, ook wanneer de stille modus actief is op je iDevice.

Verder kun je ook de optie 'Verloren modus' en 'Wis iDevice' selecteren. Met 'Verloren modus' kun je jouw iDevice blokkeren en een boodschap laten zien op het scherm, via 'Wis iDevice' kun je alle gegevens wissen op je iPhone vanaf afstand. Al deze opties kun je ook raadplegen in de 'Zoek mijn iPhone' applicatie die standaard aanwezig is in iOS.

Lees ook: Apparaten verwijderen uit ‘Zoek mijn iPhone’Reacties


 • Geluid verhuur

  1 maart 2016 om 17:32

  Handige toepassing met geluid!

 • Matthijs Brand

  15 maart 2016 om 23:37

  Beste redactie,
  Mijn telefoon is nu al 3 maanden geleden gestolen.
  10 minuten nadat ik mijn telefoon was kwijtgeraakt ben ik gelijk gaan zoeken met de zoek mijn iPhone functie. Het probleem is nu alleen dat mijn telefoon direct is uitgezet en sinds deze gestolen is niet meer online is geweest.
  Enige tips hiervoor of moet ik de hoop maar opgeven.

  Gr,
  Matthijs

 • Wesley Fabry

  16 maart 2016 om 8:33

  @Matthijs, ik vermoed dat je de hoop mag opgeven. Helaas moet hij verbinding maken met het internet om actie te kunnen ondernemen. Die kans is nu wel erg klein.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!