12 mei 2016

Blokkeer je iPhone, iPad of iPod Touch wanneer deze verloren of gestolen is

zoek mijn iPhone

Het is een vervelende zaak wanneer je je iPhone, iPad of iPod Touch verliest, iets wat niemand wil meemaken, maar het kan altijd gebeuren. Gelukkig kun je met ‘Zoek mijn iPhone’ altijd je iDevice blokkeren zodat niemand anders hem kan gebruiken.

Daarom is het aan te raden deze functie altijd actief te hebben, deze kun je activeren via Instellingen ▸ iCloud ▸ Zoek mijn iPhone/iPad/iPod. Wanneer je iDevice zoek is kun je de verloren-modus activeren via iCloud.com, hiermee wordt de iPhone geblokkeerd en verschijnt er een boodschap op het scherm.

Gestolen of verloren iPhone/iPad blokkeren

• Open in een webbrowser de iCloud.com webpagina
• Log in met je Apple ID
• Klik hier op ‘Zoek iPhone’
• Kies hier voor de optie ‘Alle apparaten'
• Selecteer het apparaat dat je wil blokkeren
• Klik op de optie ‘Verloren-modus'

Wanneer je iDevice niet beschikt over een codeslot, dien je deze nu eerst toe te voegen via iCloud.com. Als je iDevice wel beschikt over een codeslot krijg je onmiddellijk het telefoonnummer-scherm te zien. Hier dien je een alternatief telefoonnummer in te vullen waarop je te bereiken bent, bijvoorbeeld die van je partner. Klik vervolgens op ‘volgende’, in het volgende venster kun je een boodschap invoeren die de vinder te zien krijgt op het scherm.

verloren of gestolen iPhone blokkeren

Klik op ‘Gereed’ om de ‘Verloren-modus’ te activeren op je iDevice. Je apparaat wordt geblokkeerd, de energiebesparende modus wordt geactiveerd en op het toegangsscherm wordt de boodschap getoond. De vinder kan dan onmiddellijk de optie ‘Bel’ gebruiken om jouw te bellen. Via e-mail wordt je op de hoogte gehouden van de status van je iDevice, voorbeeld hiervan is de laatst geziene locatie of als deze verplaatst. Je iDevice zal tijdens de verloren-modus geen meldingen ontvangen of tonen.

Wanneer de eerlijke vinder je iDevice overhandigt kun jij je iDevice weer deblokkeren door het codeslot in te voeren en daarna kun je jouw iDevice weer zoals vanouds gebruiken. In plaats van de verloren-modus kun je ook via iCloud.com de optie ‘Wis iDevice’ gebruiken om je iPhone, iPad of iPod Touch volledig te wissen op afstand. Al deze opties kun je ook raadplegen in de standaard ‘Zoek mijn iPhone' app.

Lees ook: Een Mac optimaal beveiligen met FileVault 2
Reacties


 • luc messens 13 oktober 2016 om 17:47

  Goede dag mijn iphone se is deze morgen omstreeks 5u30 gestolen : het serienummer (S)serial No. F17S30BQH2XN / (1P)Part No. MLM62CM/A .
  Kunt A.U.B. het toestel opsporen en blokeren ! En me dit laten weten per email .
  Gegroet
  Luc Messens

 • Wesley Fabry 13 oktober 2016 om 17:51

  @luc het beste kun je Apple zelf raadplegen via http://www.apple.com/nl/support/contact/

Een reactie toevoegen: