4 maart 2017

iPhone of iPad blokkeren wanneer deze verloren of gestolen is

zoek mijn iPhone

Het is een vervelende zaak wanneer je je iPhone, iPad of iPod Touch verliest. Iets wat niemand wil meemaken, maar het kan altijd gebeuren. Gelukkig kun je met 'Zoek mijn iPhone' altijd je iDevice blokkeren zodat niemand anders deze kan gebruiken.

Om die reden is het aan te raden deze functie altijd actief te hebben. Dit kun je activeren via Instellingen ▸ iCloud ▸ Zoek mijn iPhone/iPad/iPod. Vanaf iOS 10.3 doe je dit via Instellingen ▸ je account/Apple ID ▸ iCloud. Wanneer je iDevice zoek is kun je de verloren-modus activeren via iCloud.com. Hiermee wordt de iPhone geblokkeerd en verschijnt er een boodschap op het scherm.

Gestolen of verloren iPhone/iPad blokkeren

• Open in een webbrowser de iCloud.com webpagina
• Log in met je Apple ID
• Klik hier op ‘Zoek iPhone’
• Kies hier voor de optie 'Alle apparaten'
• Selecteer het apparaat dat je wil blokkeren
• Klik op de optie 'Verloren-modus'

Wanneer je iDevice niet beschikt over een codeslot, dien je deze nu eerst toe te voegen via iCloud.com. Als je iDevice wel beschikt over een codeslot krijg je onmiddellijk het telefoonnummer-scherm te zien. Hier dien je een alternatief telefoonnummer in te vullen waarop je te bereiken bent, bijvoorbeeld die van je partner. Klik vervolgens op 'volgende', in het bekomen venster kun je een boodschap invoeren die de vinder te zien krijgt op het scherm.

verloren of gestolen iPhone blokkeren

Klik op 'Gereed' om de 'Verloren-modus' te activeren op je iDevice. Je apparaat wordt geblokkeerd, de energiebesparende-modus wordt geactiveerd en op het toegangsscherm wordt de boodschap getoond. De vinder kan dan onmiddellijk de optie 'Bel' gebruiken om je te bellen. Via e-mail word je op de hoogte gehouden van de status van je iDevice, voorbeeld hiervan is de laatst geziene locatie of als deze verplaatst. Je iDevice zal tijdens de verloren-modus geen meldingen ontvangen of tonen.

In plaats van de verloren-modus kun je ook via iCloud.com de optie 'Wis iDevice' gebruiken om je iPhone, iPad of iPod Touch volledig te wissen op afstand. Al deze opties kun je ook raadplegen in de standaard 'Zoek mijn iPhone' app op een ander iOS-apparaat.

iPhone of iPad deblokkeren

Wanneer de eerlijke vinder je iDevice overhandigt kun jij je iDevice weer deblokkeren door het codeslot in te voeren. Daarna kun je de iPhone of iPad weer zoals vanouds gebruiken.

Lees ook: Oplossing voor iPhone of iPad die is geblokkeerd na foute of vergeten toegangscodeReacties


 • melanky

  8 maart 2017 om 9:55

  als je alle gegevens op afstand hebt gewist, kan de vinder dan naderhand gewoon met je toestel bellen? of is dat dan ook niet meer mogelijk (hopelijk niet)

 • Wesley Fabry

  8 maart 2017 om 10:02

  Deze blijft geblokkeerd met de toegangscode, dus de gegevens worden gewist en de iPhone blijft geblokkeerd.

 • melanky

  12 maart 2017 om 9:26

  bedankt voor je reactie, gelukkig maar

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!