24 april 2016

iOS: Automatisch iPhone of iPad locatie versturen bij laag batterijniveau

zoek mijn iPhone

Met 'Zoek mijn iPhone' kun je via iCloud je toestel opsporen en zelfs volledig kunt wissen. Daarnaast is het mogelijk om in iOS bij een dreigend laag batterijniveau de locatie van je iDevice te versturen naar iCloud.

Dit wil zeggen, wanneer je batterij onder de 5-10% is zal iOS automatisch een locatiebepaling zal sturen naar iCloud. Via 'Zoek mijn iPhone' kun je namelijk alleen maar toestellen zoeken die daadwerkelijk aan zijn, door op het laatste moment de locatie door te sturen weet je in iedere geval waar deze voor het laatst is gesignaleerd.

Locatie versturen bij laag batterijniveau

• Open Instellingen
• Navigeer naar iCloud
• Tap op de optie 'Zoek mijn iDevice'
• Schakel de optie 'Stuur laatste locatie' in

iPhone locatie versturen bij laag batterijniveau

De optie is erg handig, stel dat je jouw iPhone of iPad verliest en deze ergens in een hoekje blijft liggen. Omdat langzaam de batterijduur afneemt kan het zijn dat je niet meer op tijd de locatie kunt bepalen via iCloud. Door de optie 'Stuur laatste locatie' te activeren zal iOS automatisch de locatie sturen wanneer de batterij bijna leeg is. Zo kun je altijd je iDevice nog opsporen en hopelijk terugvinden.

Lees ook: iPhone, iPad of iPod Touch op afstand wissenReacties


  • calvin

    28 april 2017 om 20:42

    waar wordt de laatste locatie heen gestuurd, want ik had dit volgens mij aangezet op mijn iphone en nu ik hem verloren ben kan ik niet achterhalen wat de laatste locatie was.

  • Wesley Fabry

    28 april 2017 om 23:38

    De laatste locatie kun je terugvinden via iCloud.com ‘zoek mijn iPhone’

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!