29 februari 2016

BasisiPhone, iPad of iPod Touch op afstand wissen

zoek mijn iPhone

Helaas kan het voorkomen dat je jouw iPhone, iPad of iPod Touch heb verloren od erger nog, deze gestolen is. Dan is het goed om te weten dat je jouw iDevice op afstand kunt wissen.

Hiervoor moet wel 'Zoek mijn iPhone' geactiveerd zijn op je iDevice, dit doe je via Instellingen ▸ iCloud ▸ Zoek mijn iPhone/iPad/iPod. Hierdoor kun je wanneer je iDevice zoek is de verloren-modus activeren of het apparaat volledig wissen. Hoe je dit precies doet lees je in de volgende stappen.

• Open in een webbrowser de iCloud.com webpagina
• Log in met je Apple ID
• Klik hier op ‘Zoek iPhone’
• Kies hier voor de optie 'Alle apparaten'
• Selecteer het apparaat dat je wil blokkeren
• Klik op de optie 'Wis iPhone/iPad/iPod'

iPhone op afstand wissen

Volg de stappen om je apparaat volledig te wissen, deze is nu onbruikbaar voor de vinder of dief, uiteraard kun jij deze wel weer opnieuw activeren met behulp van je Apple ID.

Daarnaast kun je ook je iDevice blokkeren met de verloren-modus, hierdoor wordt je apparaat geblokkeerd en op het toegangsscherm wordt een boodschap getoond. Al deze opties kun je naast icloud.com ook raadplegen in de standaard 'Zoek mijn iPhone' app.

Lees ook: iPhone of iPad kwijt? Speel een geluid af met Zoek mijn iPhone

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


 • John

  29 februari 2016 om 10:31

  He, goed om te weten. Er handig als je device wordt gestolen en ook fijn dat je het weer kan herstellen mocht je hem weer terugvinden.

 • Joost

  1 maart 2016 om 15:19

  Moet je iPhone dan niet verplicht verbonden zijn met een wifi netwerk voordat je die optie kunt gebruiken?

 • RMG

  23 maart 2016 om 13:50

  Alle devices naar IOS3 geupdated behoudens de laatste, die de melding kreeg, dat de activatie niet mogelijk is omdat de Apple server niet bereikbaar is
  Alle handelingen, zoals hier schreven, uitgevoérd zonder succes

  Vanmorgen alles opnieuw herhaald en zie daar IPad kon hersteld worden meg terugzetten van reservekopie.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!