26 april 2017

iOS: De standaard batterij-widget gebruiken

batterij icoon iOS

Vanaf iOS 9 kun je de standaard batterij-widget gebruiken op een iPhone of iPad. De widget is vooral bedoeld voor iOS gebruikers die meerdere Apple producten hebben gekoppeld aan zijn of haar iDevice.

Standaard zal de widget het batterijniveau van je iPhone of iPad laten zien, niet echt schokkend want dat kun je sowieso bekijken in de statusbalk. Echter wanneer je meerdere apparaten hebt gekoppeld aan bijvoorbeeld je iPhone zal het batterijniveau van deze apparaten ook in de widget verschijnen.

De batterij-widget installeren en gebruiken

• Ontgrendel je iPhone of iPad
• Veeg van links naar rechts over het scherm
• Herhaal dit tot je de widgets ziet
• Scroll naar beneden (linkerkolom op de iPad)
• Tik op 'Wijzig'

batterij-widget installeren en gebruiken in iOs

Er wordt een lijst geopend met alle beschikbare widgets. Tik op de groene plus-knop voor 'Batterijen' om deze toe te voegen. Via de drie horizontale strepen achter de naam kun je de widget verplaatsen naar een gewenste positie. Tik op 'Gereed' om het bewerken te stoppen. Wanneer je de widget bekijkt zie je dat deze de batterijstatus van de gekoppelde apparaten weergeeft.

De widget kan alleen geactiveerd worden wanneer je een Apple Watch, AirPods of Smart Battery Case gekoppeld hebt aan je iPhone of een Apple Pencil aan je iPad Pro. Ook wordt de status van de batterij weergegeven voor gekoppelde AirPods of de recente Beats.

Lees ook: Widgets niet tonen op het iOS toegangsschermReacties


 • Jeroen

  26 april 2017 om 14:24

  Ik zie de batterij widget niet in de mogelijkheden staan. Misschien gewist. Hoe krijg ik die weer terug? Ik draai 10.3.2.4

 • Wesley Fabry

  26 april 2017 om 14:27

  @jeroen De widget kan alleen geactiveerd worden wanneer je een Apple Watch, AirPods of Smart Battery Case gekoppeld hebt aan je iPhone of een Apple Pencil aan je iPad Pro.

 • Marielle

  26 april 2017 om 23:49

  Ik heb een iPhone en iPad maar zie de iPad niet op mijn iPhone (staan wel gekoppeld) werkt dat dan ook niet of doe ik iets verkeerd?

 • Wesley Fabry

  27 april 2017 om 6:29

  @marielle helaas dat is niet mogelijk, het zou wel logisch zijn, maar het gaat echt om ‘accessoires’.

Een reactie toevoegen: