3 februari 2017

iOS 10iOS 10: De toegang tot Siri voor apps beheren, in- of uitschakelen

Siri logo iOS

Vanaf iOS 10 kunnen bepaalde applicaties toegang krijgen tot Siri. Zo kun je bijvoorbeeld met behulp van Siri geld overmaken via PayPal of de ING bankeren app. Maar ook een training starten of bericht sturen via WhatsApp of Facebook.

De mogelijkheden zijn eindelijk, tenminste als de app ontwikkelaar de ondersteuning toevoegen. Nu iOS 10 al enige tijd beschikbaar is zijn er steeds meer applicaties die Siri ondersteunen. Standaard wordt dit niet automatisch geactiveerd, dit moet je in sommige gevallen handmatig doen.

Apps toegang geven tot Siri

• Open de Instellingen applicatie
• Navigeer naar 'Siri'
• Tik op 'Appondersteuning'

Toegang tot Siri beperken in iOS

Er wordt een nieuwe pagina geopend met een lijst van alle applicatie die ondersteuning voor Siri bevatten. Schakel de apps in om deze te kunnen gebruiken in combinatie met Siri. Zo kun je bijvoorbeeld het commando "Stuur een WhatsApp bericht naar Tim Cook", wanneer je WhatsApp activeert. Wat iedere applicatie precies kan met behulp van Siri vind je terug in de (update) omschrijving van de app in de iOS App Store. Uiteraard kun je ook de appontwikkelaar contacteren of op hun website zoeken naar meer informatie.

Lees ook: Trucje toont je laatste Siri-sessie (geschiedenis) in iOS


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: