15 oktober 2016

tvOS 10tvOS 10: Zoeken naar YouTube video’s met behulp van Siri

logo van youtube retina

Nu Siri beschikbaar is in het Nederlands kunnen we eindelijk de Apple TV optimaal gebruiken. Heb je Siri nog niet geactiveerd? Klik dan hier en volg de stappen.

Niet alleen heeft Siri in tvOS 10 de Nederlandse taal geleerd, ook kan deze nog een hoop andere extra dingen. Vanaf tvOS 10 kan Siri ook zoeken naar films van bepaalde onderwerpen zoals bijvoorbeeld uit een bepaalde periode zoals romantische films uit de jaren 90 en specifieke genres. Daarnaast kan de assistent ook zoeken naar YouTube video’s en kun je met behulp van Siri direct kanalen openen en laten afspelen.

Zoeken naar YouTube video's in tvOS 10 met Siri

Zoeken naar YouTube video's met behulp van Siri

Om gebruik te kunnen maken van deze dienst moet de YouTube applicatie zijn geïnstalleerd op de Apple TV. Open de App Store, zoek naar YouTube en installeer de app. Zodra dit is voltooid kun je aan de slag. Druk de microfoon-knop in op de afstandsbediening en gebruik onderstaand spraakcommando.

"Zoek naar YouTube video's van [onderwerp]"

gevonden youtube video's door Siri

Direct gaat Siri aan de slag en opzoek naar YouTube video's met jouw gekozen onderwerp. Zo kun je nog sneller jouw favorieten vloggers bekijken of zoeken naar de leuke katten filmpjes. Het is belangrijk dat het woord 'YouTube' voorkomt in het spraakcommando, anders zoek je bijvoorbeeld naar video's binnen Netflix of iTunes Store.

Lees ook: Nederlandse Siri activeren op de Apple TV 4

appletips op YouTube

Ook appletips heeft een eigen YouTube kanaal, regelmatig posten we een handige videotips (screencasts) met betrekking tot iOS, macOS (OS X), Apple Watch of tvOS. Klik hier om te abonneeren op het appletips kanaal en abonneer je gelijk ook op het YouTube kanaal van Wesley Fabry [PixelWess89] met leuke Planet Coaster video's.

Ontdek alles over tvOS 10 en de nieuwe Apple TV
Klik hier voor een overzicht van alle tvOS tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!