6 februari 2017

macOS SierramacOS Sierra: Siri verwijderen uit de menubalk en Dock

macOS Siri logo

Vanaf macOS Sierra kunnen de meeste Mac gebruikers nu ook gebruikmaken van Siri. Dit is een spraakassistent die bepaalde taken voor je kunt uitvoeren. Zo kun je Siri vragen om afbeeldingen te zoeken op het internet of de weersverwachting voor de komende dagen.

Hoe je Siri kunt activeren en gebruiken op de Mac lees je hier stap voor stap terug. Siri kun je op verschillende manieren raadplegen, vanuit het Dock, Launchpad, toetscombinatie, menubalk en de Touch Bar. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn wil je misschien wel liever bepaalde uitschakelen. Zo kun je vrij eenvoudig Siri verwijderen uit de menubalk en Dock.

Siri verwijderen uit het Dock

Dit is erg eenvoudig en werkt precies hetzelfde als het verwijderen van gewone apps. Klik en sleep het Siri-icoon uit de menubalk naar boven (of het midden). Zorg er wel voor dat je minstens voorbij de helft van het scherm veegt om de verwijder-fucntie te activeren. Laat los zodra je de boodschap 'Verwijder' ziet bij het Siri-icoon.

Siri verwijderen uit de menubalk

• Open  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar het voorkeurenpaneel 'Siri'
• Vink de optie 'Toon Siri in menubalk' uit

Siri verwijderen uit dock, touchbar en menubalk

Siri verwijderen uit de Touch Bar

• Open  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar het voorkeurenpaneel ‘Toetsenbord’
• Open het tabblad ‘Toetsenbord’
• Klik onderin op ‘Pas Control Strip aan’ (regelbalk)

Leg je vinger op het Siri-icoon in de Touch Bar tot deze gaat zweven, sleep deze nu naar links op het vuilbalk-icoon om te verwijderen.

Siri volledig verwijderen op een Mac

Siri kan niet volledig worden verwijderd van je Mac, dit omdat het een onderdeel is van macOS. Wel kun je via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Siri, de optie 'Schakel Siri in' uitschakelen.

Lees ook: Siri gebruiken voor voetbal weetjes en uitslagen


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: