2 augustus 2016

CarPlayCarPlay: Bellen en gebeld worden in de auto

Carplay logo Apple

Via CarPlay kun je eenvoudig een telefoongesprek beantwoorden of zelf starten. Bellen in de auto was nog nooit zo eenvoudig. Met behulp van Siri kun je veilig een gesprek starten of voeren.

Met behulp de mobiele netwerkverbinding van je iPhone worden de oproepen opgezet. Het auto-entertainmentsysteem laat het gesprek via de speakers horen en gebruikt eventueel de externe microfoon. Wil je meer weten over Carplay? Lees dan dit uitgebreide artikel met een overzicht en tips.

Gesprekken starten via Carplay

Selecteer de telefoon applicatie op het CarPlay scherm van je auto en onmiddellijk zal Siri vragen "Wie gaan we bellen?" Je kan dan gelijk een contactpersoon uitspreken, Siri zal dit registreren en vragen welk nummer er moet gebeld worden. Wil je liever handmatig kiezen, kies dan op 'Toon contacten' of op de thuisknop.

CarPlay-favorieten

Het eenvoudigste is je favorieten te raadplegen, verder kun je ook de oproepen die je recent hebt gevoerd of hebt ontvangen raadplegen. Handmatig een nummer bellen kan via de 'Toetsen' en vanzelfsprekend kun je al je contacten raadplegen. Let wel, je kunt alleen al je contacten handmatig kunt raadplegen wanneer de auto stil staat. Ben je aan het rijden, dan moet je Siri gebruiken om een contact te bellen die niet in de recent- of favorietenlijst aanwezig is.

Lees ook: Favorieten toevoegen aan Telefoon app

CarPlay-contact

Verder is het ook mogelijk om je voicemail via deze applicatie te bellen. Mocht bovenstaande ingewikkeld zijn dan kun je ook gewoon enige momenten de thuisknop of de spraakbedieningsknop in je auto indrukken om Siri te starten. Dan kun je onmiddellijk het commando "Bel [naam contactpersoon]" uitspreken om een gesprek te starten zonder tussenkomst van de telefoon-applicatie. Dit is bovendien de veiligste manier.

Gesprekken beantwoorden en voeren

Zodra je een oproep ontvangt verschijnt dit op het scherm van je auto. Je hebt dan de mogelijkheid de oproep te accepteren of te weigeren. Tijdens het gesprek kun je het geluid uitschakelen, toetsen raadplegen of een andere contactpersoon toevoegen aan het gesprek.

carplay bellen en oproepen in de auto

Selecteer bij een binnenkomende oproep de optie 'Bericht' om het gesprek te weigeren en te beantwoorden met een bericht. Je hebt dan alleen de keuze om een standaardbericht te versturen. Dit wordt onmiddellijk verstuurd naar het nummer dat je probeert te bereiken.

CarPlay-antwoord-bericht

Lees ook: Dichtbij-suggesties raadplegen in de CarPlay Kaarten app

CarPlay is beschikbaar vanaf de iPhone 5 en wordt actief wanneer je de iPhone aansluit met de USB-kabel op een CarPlay compatible auto-entertainmentsysteem. Klik hier voor alle tips over CarPlay.







Reacties


  • Viper

    2 augustus 2016 om 13:17

    Nu nog CarPlay voldoende uitrollen…

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!