4 maart 2017

Zes handige Siri commando’s voor iOS (#1)

Siri logo iOS

Siri is de spraakassistent die je bij verschillende taken kan helpen. Zo kan deze je homekit apparaten bedienen, maar ook antwoord geven op al je vragen. Druk de thuisknop van je iPhone of iPad in om Siri te activeren, spreek daarna je commando uit.

Heb je Siri nog niet ingeschakeld? Dan kun je dit vanaf iOS 10 doen via instellingen ▸ Siri. Heb je nog iOS 9 of ouder? Dan kun je Siri inschakelen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri. Hieronder vind je handige Siri commando's terug die je kunt toepassen, zo haal je nog meer uit deze spraakassistent. De commando's dienen als voorbeeld, deze kun je vrij aanpassen.

"Zet een timer voor 30 minuten"

Met behulp van dit spraakcommando kun je eenvoudig een timer zetten en laten aflopen. Wanneer de tijd is verstreken zal er een geluidssignaal weerklinken. De uiteindelijke instellingen vind je terug in de Klok applicatie in het tabblad 'Timer'.

"Stuur [naam] een bericht via WhatsApp"

Vanaf iOS 10 is het mogelijk om met behulp van Siri een WhatApp bericht te sturen. Nadat je het commando hebt uitgesproken zal Siri je vragen welk bericht er verstuurd moet worden. Dicteer het bericht en volg de aanwijzingen op het scherm.

"Voeg een nieuwe herinnering toe aan de lijst 'Boodschappen'"

De herinneringen in de gelijknamige applicatie kun je beheren met Siri, heel eenvoudig kun je nieuwe geheugensteuntjes toevoegen. Wanneer je bovenstaand commando gebruikt zal Siri je nog vragen wat er moet geplaatst worden als herinnering. Uiteraard kun je deze ook al gelijk uitspreken bijvoorbeeld: Voeg 'tomaten' toe als herinnering in de lijst 'Boodschappen'.

handige Siri commando's voor iOS

"Zet een wekker voor half 8 morgenvroeg"

Vlak voor je gaat slapen kun je Siri vragen om de wekker te zetten. Dit doe je heel eenvoudig door de tijd uit te spreken. Ook kun je Siri vragen je over 8 uur wakker te maken. Dan zal Siri zelf de tijd invullen voor de wekker.

"Wat is de weersverwachting voor vandaag?"

Gaat de zon schijnen of hoe warm wordt het vandaag? Je kunt het gewoon aan Siri vragen. Dit kun je overigens niet alleen voor de dag zelf, ook kun je de weersverwachting opvragen voor de komende dagen of op een andere locatie. Voorbeelden zijn: Wat voor weer is het in Londen? Wat is de weersverwachting voor de komende dagen?.

"Maak een nieuwe afspraak voor volgende week dinsdag"

Nieuwe afspraak gemaakt? Met behulp van Siri kun je deze onmiddellijk toevoegen aan je Agenda. Na dit commando uit te spreken zal Siri je vragen om een tijd en omschrijving. Je kunt ook onmiddellijk dit uitspreken, voorbeeld: Zet de afspraak 'Kapper' in mijn agenda voor volgende week dinsdag 15 uur.

handige Siri commando's voor iOS en iPhone

Lees ook: Meer dan 50 leuke en grappige Siri commando’sReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: