2 mei 2017

Zes handige Siri commando’s voor iOS (#2)

Siri logo iOS

Siri is de spraakassistent die je bij verschillende taken kan helpen. Zo kan deze je homekit apparaten bedienen, maar ook antwoord geven op al je vragen. Druk de thuisknop van je iPhone of iPad in om Siri te activeren, spreek daarna je commando uit.

Heb je Siri nog niet ingeschakeld? Dan kun je dit vanaf iOS 10 doen via instellingen ▸ Siri. Heb je nog iOS 9 of ouder? Dan kun je Siri inschakelen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri. Hieronder vind je handige Siri commando's terug die je kunt toepassen, zo haal je nog meer uit deze spraakassistent. De commando's dienen als voorbeeld, deze kun je vrij aanpassen.

"Wat betekent [woord]"

Met behulp van Siri kun je eenvoudig de betekenis van een woord opzoeken. Wanneer het in het 'Siri-woordenboek' voorkomt krijg je onmiddellijk een betekenis. Anders wordt er gebruikgemaakt van Wikipedia of als zoekopdracht.

"Hoeveel is 23% van 2120?"

Siri kun je gebruiken voor het maken van berekeningen, maar ook het converteren van valuta. Spreek de berekening uit en Siri gaat aan de slag. Ook kun je vragen hoeveel pond 399 euro is. Siri kan verschillende berekening doen zoals het percentage berekenen van iets of een traditioneel optellen. Siri kan alleen niet 'nul delen door nul', vraag het maar eens.

"Maak een nieuwe notitie aan"

Wanneer je dit aan Siri vraagt zal deze een nieuwe notitie aanmaken in de gelijknamige applicatie. Daarna wordt er gevraagd wat er in de notitie moet komen te staan. Op deze manier heb je snel een nieuwe toegevoegd en dat zonder te typen.

Zes handige Siri commando's voor iOS

"Moet ik een paraplu meenemen vandaag?"

Benieuwd of het gaat regenen? Met behulp van bovenstaand spraakcommando kom je erachter. Uiteraard kun je ook gewoon vragen of het gaat regenen. Siri zal dan de voorspellingen voor de komende uren analyseren en weergeven.

"Verplaats mijn afspraak van morgen naar volgende week dinsdag"

Wanneer een afspraak wordt verplaatst kun je dit ook doorgeven aan Siri zodat hij/zij de afspraak kan wijzigen. Ook kun je op deze manieren afspraken annuleren of aangeven dat je bij een bepaalde afspraak niet aanwezig zult zijn.

"Toon de uitslagen van zondag in de Eredivisie"

Je kunt Siri vragen scores van wedstrijden en competities. Dit kan tijdens een wedstrijd of uit het verleden. Ook kun je vragen of je favoriete club de play-offs gehaald of wat de eindstand was tijdens een bepaald WK. Klik hier voor nog meer voorbeelden.

Zes handige Siri commando's

Lees ook: Meer dan 50 leuke en grappige Siri commando’sReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!