31 januari 2017

Siri gebruiken voor het maken van berekeningen

Siri icon voor iOS 9

Voor het uitvoeren van een berekening kun je uiteraard de calculator applicatie gebruiken op je iPhone. Maar je kunt ook Siri gebruiken voor berekeningen. Handig, want de iPad heeft bijvoorbeeld standaard geen calculator, maar wel Siri.

Het uitvoeren van rekensommen is erg eenvoudig, voor je aan de slag kan moet je natuurlijk Siri activeren. Dit kan via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri ▸ schakel 'Siri' in en kies een taal. Heb je iOS 10+, dan kun je Siri activeren via Instellingen ▸ Siri ▸ schakel 'Siri' in. Vanaf macOS Sierra kan Siri ook gebruikt worden op de Mac, klik hier voor meer informatie.

Rekenen met Siri in iOS

Siri kun je activeren door de thuisknop ingedrukt te houden in iOS. Op de Mac kun je dit doen via de Siri-app of snelkoppelingen in de menubalk. Spreek vervolgens jouw berekeningen uit. Hieronder vind je enkele voorbeelden terug.

"Hoeveel is 19347 min 284 plus 183 maal 3 gedeeld 5?"
"Hoeveel is 1049 min 15%?"
"Hoeveel is één zesde van 2949?"
"Hoeveel is 333 maal 3 min 25%?"
"Hoeveel is 27 inch?"
"Hoeveel is 348 mijl?"

berekeningen en rekenen met Siri

Zoals je ziet kan Siri niet alleen rekenen, maar ook eenheden converteren zoals inch, mijl, Fahrenheit, gewichten, etc. Het is vooral handig om snel een berekening uit te voeren zoals een korting van een aantal procenten of een snelle rekensom.

Berekeningen uitvoeren met Siri ook in macOS

Vanaf macOS Sierra beschikt de Mac ook over Siri, uiteraard kun je de berekeningen ook uitvoeren op de Mac. Gebruik hiervoor dezelfde spraakcommando's als voor iOS. Meer informatie over Siri voor de Mac vind je hier terug.

Lees ook: Valuta en eenheden omrekenen in Spotlight

Origineel artikel van 03/12/2012, geupdate i.v.m. Nederlandse toevoegingReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!