11 juni 2017

ScreencastSiri: Relaties toekennen aan contactpersonen

Siri logo iOS

Voor veel iOS gebruikers is Siri een persoonlijke assistent, wie veel gebruikmaakt van deze dienst is het aan te raden om 'relaties' toe te kennen aan je favoriete contactpersoon. Op deze manier kun je snel en nauwkeurig een bepaald contactpersoon raadplegen met behulp van Siri.

Dit is handig, zeker wanneer de contactpersonen een typisch Nederlandse naam hebben. De relaties duiden aan wat deze persoon van jou is, dit kan je moeder, ex, vriend, opa, enzovoorts zijn. Volg onderstaande stappen om een relatie toe te voegen met behulp van Siri.

Relaties toekennen aan Siri

Siri kun je activeren via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri. Om vervolgens relaties toe te kennen druk je gedurende enige momenten op de thuisknop (home-button) en spreek je het volgende commando uit:

"[Contactpersoon] is mijn [relatie]"

siri-relaties1

Enkele voorbeelden zijn:

• Tim Cook is mijn vader
• Gerda is mijn oma
• Kees is mijn vriend
• Luna is mijn nicht

Siri zal deze commando's registeren en vervolgens jou om bevestiging vragen om deze relaties te onthouden. Op deze manier kun je dus snel en eenvoudig Siri raadplegen met behulp van de relaties. Bijvoorbeeld; "Bel vader" of "Tweet oma [boodschap]".

Uiteraard kun je achteraf de relaties wijzigen door "[contactpersoon] is nu mijn [relatie]" uit te spreken of het ongedaan maken met behulp van het commando "[contactpersoon] is niet meer mijn [relatie]".


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Relatieband toevoegen via de Contacten applicatie

Wanneer Siri er moeite mee heeft om de relatie toe te kenen dan kun je hem eenvoudig toevoegen via de contacten applicatie. Ga hiervoor naar je eigen contactkaart in de contacten app en tik op 'Wijzig'. Halverwege de kaart vind je in de meeste gevallen het label 'voeg relatie toe'. Kies een standaard label of kies voor 'Voeg aangepast label toe' om een eigen label aan te maken.

Relaties toekennen en gebruiken via Siri

Zodra het label is gekozenkun je een contactpersoon koppelen aan de relatie door op de i-knop te tikken en de persoon in de lijst te selecteren. Bevestig door op 'Gereed' te tappen, automatisch zal Siri deze informatie gebruiken en kun je de relatie gebruiken als Siri- commando.

Lees ook: Altijd ‘Hé, Siri’ gebruiken, ook als je iDevice niet wordt opgeladenReacties


  • Peter

    13 juni 2017 om 21:18

    Maar wat nu als je 3 dochters hebt
    Telkens als ik mijn dochter Eveline via Siri wil bellen komt de app steevast met de suggestie, Evelyn en dan nog iets Engelstalig …….

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!