6 juli 2017

5 handige Touch Bar tips voor je nieuwe MacBook Pro (#2)

macbook pro uitgelicht als icon

Snel het volume of helderheid aanpassen

Wanneer je tikt op het symbool voor helderheid of volume wordt er een schuifbalk geopend. Daarna moet je de schakelaar verplaatsen om dit te kunnen wijzigen. Echter kan het eenvoudiger en sneller. Leg je vinger op het symbool voor helderheid of volume en wacht enige momenten. De schuifschakelaar wordt geopenden, veeg nu naar links of rechts om deze aan te passen. Dit alles kun je doen zonder je vinger op te heffen.

Altijd functietoetsen weergeven voor een bepaalde app

Vooral bij games wil je graag snel toegang tot de functietoetsen, daarom is het in macOS mogelijk om de F-toetsen altijd weer te geven voor een bepaalde app. Open  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toetsenbord ▸ Toetscombinaties. Selecteer in de kolom de optie 'Functietoetsen'. Klik op de plus-knop en zoek vervolgens in het bekomen venster naar het programma (app) om deze toe te voegen. Klik op 'Voeg toe' om de app te koppelen aan de functie (meer info).

touch bar functietoetsen tonen voor bepaalde apps

Sluimeren en ontwaken van de Touch Bar

Wanneer je jouw Mac even niet gebruikt zal de Touch Bar als eerste worden 'uitgeschakeld'. Deze wordt in sluimerstand geplaatst en zal niets weergeven. Dit gebeurt na 60 seconden inactiviteit, na 15 seconden (dus 75) zal de bar volledig worden uitgeschakeld. Ontwaken kun je doen door te tikken op de Touch Bar of door een toets in te drukken of het trackpad te gebruiken.

De Touch bar aanpassen voor apps van derden

Ook apps van derden kunnen gebruikmaken van de Touch Bar. De specifieke instellingen voor de bar kun je in de meeste gevallen wijzigen via de menubalk. Open de desbetreffende applicatie en navigeer naar de menubalk. Open de menu-optie 'Weergave' (Engels: View) en kies vervolgens voor 'Pas Touch Bar aan…' (Engels: Customize Touch Bar…) en wijzig de bar.

in apps van derde Touch bar aanpassen

Touch Bar gebruiken tijdens Boot Camp

Maak je gebruik van Boot Camp om zo Windows te gebruiken op een Mac dan is het goed om te weten dat je dan ook de Touch Bar kunt gebruiken. Zorg dat je Boot Camp up-to-date houdt vanuit Windows. In Windows vind je de applicatie 'Apple Software-updates' terug. Via deze app kun je updates, drivers, etc. installeren voor Boot Camp. Het is aan te raden deze regelmatig op te starten en te controleren op updates, in de meeste gevallen gebeurt dit automatisch. Wanneer je de laatste versie hebt zal je merken dat de Touch Bar de functietoetsen weergeeft en gebruikt kunnen worden.

Lees ook: De nieuwe Touch Bar op iedere Mac gebruikenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!