8 mei 2017

iTunes: Een afspeellijst openen in een nieuw venster

nieuw itunes logo voor Apple Music

Wanneer je gebruikmaakt van Apple Music is iTunes het hart van je Muziek. Ook zonder deze streamingdienst kun je iTunes gebruiken als muziekspeler. In de app kun je eenvoudig afspeellijsten aanmaken met je nieuwste muziek of oude klassiekers.

Vanaf iTunes 12.6 is het (eindelijk) mogelijk om deze afspeellijsten te openen in een nieuw venster. Dit was een wens van veel iTunes gebruikers en de optie is vooral handig wanneer je veelvuldig en snel de afspeellijst wil gebruiken tijdens het werken op de Mac.

iTunes afspeellijst openen in een nieuw venster

• Open iTunes
• Klik met een secundaire klik op de afspeellijst in de navigatiekolom
• Kies in het contextmenu voor 'Open in een nieuw venster'

Een secundaire klik kun je uitvoeren met een rechtermuisknop, ook kun je de control-indrukken terwijl je op de afspeellijst klikt om het contextmenu te openen.

afspeellijst openen in een nieuwe Venster in iTunes

Onmiddellijk wordt de afspeellijst geopend in een nieuw venster. Gebruik je iTunes schermvullend? Dan wordt ook deze afspeellijst geopend in een schermvullende weergave. Deze kun je dan benaderen via Mission Control, het iTunes icoon of door met vier vingers naar links of rechts te vegen over het trackpad. Uiteraard moet iTunes actief blijven om de lijst te kunnen afspelen.

Lees ook: iTunes bibliotheek verplaatsen naar een externe harde schijf of locatieReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: