2 maart 2017

Afspeellijsten aanmaken in iOS Muziek applicatie en iTunes

muziek logo ios

Met behulp van afspeellijsten kun je zelf een lijst samenstellen met je favoriete muziek. Afspeellijsten aanmaken kan vrij eenvoudig via de Muziek applicatie op je iPhone of iPad. Uiteraard kun je ook in iTunes deze lijsten aanmaken en beheren.

De afspeellijsten worden automatisch gesynchroniseerd via de iCloud-muziekbibliotheek (Apple Music), maar kunnen ook handmatig worden gesynchroniseerd via iTunes. Wie een Apple Music abonnement heeft kan naast eigen gekozen afspeellijsten ook lijsten van curatoren toevoegen of op basis van activiteiten (meer info).

Afspeellijsten aanmaken in iOS

• Open de Muziek applicatie
• Navigeer naar 'Bibliotheek'
• Tik op 'Afspeellijsten'
• Kies voor 'Nieuwe afspeellijst'
• Tik op 'Voeg muziek toe'

nieuwe afspeellijsten aanmaken in muziek en iTunes

Zoek nu naar de nummers, artiesten of albums die je wilt toevoegen aan de afspeellijst. Dit doe je door op de plus-knop te tikken naast het muzieknummer of bij het album. Ook kun je de lijst persoonlijker maken door een titel, omschrijving en/of afbeelding toe te voegen. In iOS 9 kun je deze lijsten aanmaken via het tabblad ‘Mijn muziek', tik vervolgens op ‘Afspeellijst' en volg de stappen.

Afspeellijsten aanmaken in iTunes

In iTunes is het nog eenvoudiger om eigen lijsten samen te stellen. Open de iTunes applicatie en klik in de menubalk op 'Archief'. Kies voor de menuoptie 'Nieuwe afspeellijst'. In de navigatiekolom wordt de nieuwe lijst aangemaakt die je onmiddellijk een nieuwe naam kunt geven. Sleep vervolgens de muzieknummers naar deze lijst of open deze vanuit de kolom. Vanuit deze weergave kun je namelijk ook onmiddellijk of achteraf nieuwe nummers toevoegen.

Lees ook: De vernieuwde Muziek applicatie en Apple Music in iOS 10, iTunes en tvOS 10Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: