1 maart 2017

Review: Stijlvolle draadloze oortjes van Moshi om uren muziek te luisteren

Vortex Air oortjes van moshi

Nu Apple haar eigen draadloze oortjes in de vorm van AirPods op de markt heeft gebracht duiken er steeds meer kabelloze varianten op. Niet alleen de bekende geluidsmerken hebben een nieuwe collectie voorgesteld, ook andere accessoiremakers wagen de sprong. Zo heeft Moshi, bekend van de kwalitatief goede hoesjes en overige accessoires, hun eigen draadloze oortjes op de markt gebracht.

Sinds kort kun je de Moshi Mythro Air en Vortex Air aanschaffen om uren lang draadloos muziek te luisteren. Moshi staat bekend om de goede kwaliteit en prijs verhouding. Ze zijn niet de goedkoopste op de markt, maar zeker niet de duurste. Een interessant merk wanneer je de AirPods of Beats net iets te duur vindt.

Draadloze oortjes van Moshi

De draadloze bluetooth oortjes van Moshi komen in twee varianten, de Myrtho Air en Vortex Air. Beide hebben nagenoeg hetzelfde ontwerp en dezelfde voordelen. Echter is de Mythro vervaardigd uit goedkopere materialen waardoor het een perfect instapmodel is. De Vortex is gemaakt van premium materialen en beschikt ook over een betere bas.

Draadloze oortjes van Moshi

Specificaties op een rij

De oortjes zijn met een kabel verbonden met daartussen een magnetische unit. Hierin zit de batterij, maar ook de bluetooth- en oplaadmogelijkheden. Beide oortjes beschikken over een batterijduur van 8 uur audio en hebben een controller bij het rechter-oortje. Deze bevat een microfoon en kun je gebruiken om muziek te pauzeren, hervatten of om het volume te wijzigen. In de doos vind je een clip die je aan je kleren (kraag) kunt bevestigen, hierop kun je magnetisch de unit koppelen zodat deze blijft zitten. Verder krijg je er verschillende oortips (oordopjes) bij zodat je altijd een passend formaat vindt voor het beste draagcomfort.

Verschillen tussen Myrtho en Vortex

Wanneer je beide oortjes test zal je merken dat de Vortex een beter en voller geluid heeft van de Myrtho. De geluidskwaliteit van deze laatste is overigens niet slecht, maar een verschil is daadwerkelijk hoorbaar. Dit komt vooral omdat de Vortex een betere bas heeft en gebruikmaakt van High-definition HR8 Neodymium drivers. De Myrtho gebruikt de gewone HR8 Neodymium drivers met een kleiner bereik.

Verder is het uiterlijk verschillend, de Vortex is vervaardigd uit staal en is de kabel verstevigd met nylon. Deze premium variant beschikt ook over twee memory foam oortips. De Myrtho is gemaakt van lichter aluminium en heeft geen extra bescherming van de kabel.

Draadloze oortjes van Moshi Vortex Air en Mythro Air

Volledig aan te passen via bijhorende app

Met de Moshi audio app is het mogelijk om de oortjes volledig te beheren en het geluid aan te passen met behulp van een equalizer. Verder kun je de app gebruiken om het batterijniveau te controleren, firmware-updates installeren en meer.

Delen is leuker, DJ4two

Muziek luisteren met behulp van een koptelefoon is vaak een eenzame aangelegenheid, dankzij de Moshi oortjes en audio-app is dit verleden tijd. Met DJ4two kun je namelijk twee Moshi oortjes koppelen en samen dezelfde muziek luisteren. Veel gezelliger en beide een bereik van 10 meter vanaf het brontoestel.

Moshi Bluetooth Audio
Moshi Bluetooth AudioCategorie: Music, Utilities
Ontwikkelaar: Aevoe Inc.
iPad & iPhone  4+  26 MB DOWNLOAD GRATIS

Conclusie draadloze oortjes van Moshi

De Myrtho Air en Vortex Air zijn beide prima draadloze bluetooth oortjes, toch is de kwaliteit van de Vortex iets beter dan de goedkopere variant. Echter kun je met de audio applicatie grotendeels dit corrigeren. De kwaliteit is standaard en goed, maar niets bijzonder. Het is fijn dat je in de audio app verschillende extra's kunt activeren zoals het samen luisteren naar dezelfde muziek. Ook de verschillende oortips, met name de memory foam, zorgen ervoor dat de oortjes perfect zitten. De magnetische unit lijkt groot, maar eigenlijk heb je er tijdens het dragen weinig last van. Vergelijken met de AirPods is eigenlijk onmogelijk, de oortjes van Apple zijn beter. Met name het verbinden en de audiokwaliteit, bovendien zijn de AirPods echt draadloos.

De Mythro Air (€80) en Vortex Air (€130) zijn te koop via de Moshi website en worden gratis verzonden. De Mythro is verkrijgbaar in het goud, zilver of rood, de Vortex alleen in het matzwart. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook: AirPods delen en koppelen aan apparaten van andereReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!