Menu

20 januari 2015

iOS: Oproepen toestaan tijdens de niet storen functie

berichtencentrum logo OS X

Samen met iOS 6 werd de functie ‘Niet storen’ geïntroduceerd, hiermee is het mogelijk om alle meldingen die het berichtencentrum ontvangt stil te houden. De functie kun je handmatig activeren of voor een bepaalde tijd (bijvoorbeeld ‘s nachts). Voor een goede nachtrust is het aan te raden de niet storen functie ’s nachts te activeren.

Hierdoor word je nooit gestoord door verschillende notificaties van applicaties zoals Mail, Berichten, Twitter en Facebook. Echter worden in dat geval ook de binnenkomende telefoongesprekken geblokkeerd door deze functie, je hoort dus geen beltoon.

Gelukkig kun je bij de niet storen functie instellen dat je oproepen van je favorieten of een bepaalde groep contacten wel wilt ontvangen. Hierdoor zal er toch een beltoon klinken als je tijdens de niet storen functie wordt gebeld door één van deze personen.

Deze optie kun je activeren via: Instellingen ▸ Niet storen ▸ Sta oproepen toe van. Kies hier voor de gewenste instelling door ‘Favorieten’ of een bepaalde groep contacten te selecteren.

nietstorenfavo

Via de telefoon-applicatie kun je bepalen welke contacten als ‘favoriet’ worden bestempeld. Dit doe via het tabblad ‘Favorieten’, tap hier op de plus-knop en voeg je gewenste contacten toe. Daarbij kun je nog kiezen of het nummer dient gebruikt te worden voor audio-, FaceTime gesprek of beide. Hoe je groepen kunt instellen in de contacten applicatie lees je hier terug.

Meer over Berichtencentrum kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


 • W.Jonkmans 26 mei 2016 om 1:05

  ” Niet storen functie ”

  Ook als ik mijn telefoon heb vergrendeld wil ik telefoontjes kunnen ontvangen.

  Als ik nl niet vergrendeld is het mij menig maal overkomen dat de telefoon in de broekzak, spontaan iemand gaat bellen. (Broekzakgesprek)

  Dus die functie moet je volledig zelf kunnen instellen.

 • Wesley Fabry 27 mei 2016 om 8:21

  Dan kun je het beste gebruikmaken van een codeslot, dan heb je dit probleem niet. Dit kun je instellen via Instellingen ▸ Touch ID en toegangscode

Een reactie toevoegen: