28 juli 2016

ScreencastAT Holiday: Mobiele data en roaming uitschakelen op een iPhone

roaming iOS

Nu het zomervakantie is, gaan er een hoop mensen op vakantie in het buitenland. Wanneer je in het buitenland bent schakelt je iPhone over op ‘Roaming’. Dit wil zeggen dat je vanaf dat moment op een buitenlands netwerk gebruikmaakt van een data-verbinding.

Dit is niet gratis, hoeveel deze kosten exact zijn verschilt per provider. Je kunt deze terugvinden op de website van je provider. Gemiddeld liggen de prijzen rond de € 0,08 per gebruikte MB. Daarom moet je slim omgaan met je datanetwerk in het buitenland.

Als eerste kun je kosten besparen door apps de toegang tot het mobiele internet te ontzeggen, hoe lees je hier terug.

Mobiele data uitschakelen

Het mobiele internet kun je in zijn geheel uitschakelen op je iPhone, dit kan ook handig zijn in Nederland zelf. Het uitschakelen gaat vrij eenvoudig via de instellingen van je iPhone.

• Open Instellingen
• Navigeer naar Mobiele netwerk
• Schakel 'Mobiele data' uit

Per direct wordt dit uitgeschakeld en kan je iPhone geen gebruik meer maken van het mobiele internet om gegevens op te halen. Dit kan dan alleen nog via Wi-Fi.

mobiele data en roaming uitschakelen

Alleen roaming uitschakelen voor in het buitenland

In het buitenland kun je er ook voor kiezen om alleen dataroaming uit te schakelen. Dit doe je via onderstaande stappen.

• Open Instellingen
• Navigeer naar Mobiele netwerk
• Tik op 'Opties mobiele data'
• Schakel de optie 'Dataroaming' uit

Vanaf dat moment kun je alleen in het buitenland geen gebruikmaken van het mobiele internet. Wanneer je deze optie inschakelt kun je wel het mobiele datanetwerk gebruiken om gegevens op te halen. Dit kan dan alleen nog via Wi-Fi.

Het is aan te raden dataroaming uit te schakelen tijdens je vakantie en alleen in te schakelen wanneer je daadwerkelijk het internet nodig hebt.

'AT Holiday' geeft je allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg nuttig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


 • Joeri Vosters

  28 juli 2016 om 11:50

  Als je toch wil Facebook gebruiken dit zeker niet via de app doen.
  Uitloggen in de app en bij data de app ook nog uitschakelen.
  Facebook gebruiken via safari zoals je thuis op de computer surft.
  Scheelt heel veel in dataverbruik!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!