iPhone

iPhone 8 (Plus) hoesjes, draadloos opladen en passen de oude nog?

Wie ieder jaar de nieuwe iPhone koopt weet als geen ander dat hij of zij ook een nieuw hoesje moet kopen. Echter is er dit keer goed nieuws, want de meeste iPhone 7 hoesjes passen ook op de iPhone 8. Toch zijn er een aantal factoren die je in acht moet nemen bij het gebruik van iPhone hoesjes.

Zowel de hoesjes voor de iPhone 7 als de iPhone 7 Plus passen rond de iPhone 8 (Plus), met uitzondering van de Apple Smart Battery Case. Deze externe batterij-case voor je iPhone is niet geschikt voor de batterij die gebruikt wordt in de iPhone 8 vanwege het nieuwe design.

Vijf redenen om de iPhone 8 (Plus) te kopen

iPhone 8 Plus

Apple heeft dit jaar drie nieuwe iPhones aangekondigd namelijk de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Het paradepaardje is natuurlijk de iPhone X met een compleet nieuw design. Echter moet je voor deze telefoon nog een paar weken wachten.

De iPhone 8 (Plus) daarentegen is vanaf 22 september te koop en kan vanaf vandaag vooruitbesteld worden. Dat kan al gelijk een reden zijn waarom de je de iPhone 8 (Plus) zou willen aanschaffen, echter is er meer. We hebben vijf redenen verzameld waarom je de iPhone 8 (Plus) zou aanschaffen in plaats van een iPhone X.

Face ID: Je iPhone X beveiligen met je gezicht, alle info

Demonstratie Face ID

De iPhone X heeft geen Touch ID meer, maar wordt beveiligd met Face ID. Deze geavanceerde gezichtsherkenning wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe TrueDepth-camera. Deze combineert een normale camera aan de voorkant met een infraroodcamera, dieptesensor en projector.

De TrueDepth-camera zit verwerkt in de inkeping aan de voorkant van het toestel en is dus een dubbele camera die diepte kan zien. Net zoals met Touch ID kun je Face ID gebruiken om je iPhone te ontgrendelen, maar ook wachtwoorden invoeren of aankopen verrichten. Daarnaast kun je de TrueDepth-camera ook gebruiken voor Animoji en AR-toepassingen.

NieuwsiPhone 8 (Plus), Apple Watch series 3 en Apple TV 4K bestellen (reserveren)

iPhone 8 (plus) camera

De iPhone 8 (Plus) is op 12 september aangekondigd en kun je vanaf nu in Nederland en België bestellen bij de mobiele providers en webshops. Vanaf 09:01 uur kun je de iPhone 8 (Plus) ook vooruitbestellen (pre-order) in de Online Apple Store.

De nieuwe generatie iPhone komt beschikbaar in drie verschillende kleuren, het instapmodel wordt geleverd met 64GB opslag. De iPhone 8 (plus) heeft een glazen achterkant, A11 Bionic-processor, verbeterde camera en kan draadloos opgeladen worden. Let op, het gaat hier om de iPhone 8, de iPhone X kan pas 27 oktober besteld worden. Meer informatie over de iPhone 8 en de verschillen met de iPhone X lees je hier terug.

NieuwsVerschillen tussen iPhone X en iPhone 8 (Plus)

iPhone X en iPhone 8

Apple is klaar voor een nieuw seizoen en heeft niet twee, maar drie nieuwe iPhones aangekondigd: de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Als consument wordt het knap lastig welke je gaat kiezen. Ga je voor een compleet nieuwe iPhone met randloos design en high-end opties of ga je voor de vertrouwde iPhone met verbeteringen?

Als eerste is de prijs een groot verschil, de iPhone X is te koop vanaf €1159, de iPhone 8 daarentegen vanaf €809 (4,7-inch) en €919 (5,5-inch). Omdat de prijsverschillen groot zijn is het interessant om de feiten en opties naast elkaar te leggen, want de iPhone 8 (Plus) heeft opmerkelijk veel gelijkenissen met de iPhone X.

NieuwsiPhone X vanaf 3 november beschikbaar voor €1159, alle info op een rij

Een echte verrassing was het niet, Apple heeft vandaag tijdens een speciaal event in het Steve Jobs Theater te Cupertino de volgende generatie iPhone aangekondigd. Apple lanceerde niet één maar drie nieuwe iPhones genaamd de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

De iPhone X (spreek je uit als iPhone 10) is het nieuwe high-end toestel van Apple vol met nieuwe technologieën en mogelijkheden. De smartphone is speciaal voor de 10e verjaardag van de iPhone in het leven geroepen en heeft een nieuw design. De iPhone 8 (Plus) is een update van iPhone 7 en bevat vooral intern verbeteringen, maar ook draadloos opladen en een glazen behuizing. Alle drie de iPhones zijn waterbestendig volgens de IP67-standaard (gelijk aan de iPhone 7).

NieuwsApple kondigt iPhone 8 en iPhone 8 Plus aan

iPhone 8 (plus) camera

Apple heeft de iPhone 8 en iPhone 8 Plus aangekondigd, beide telefoons zijn de opvolger van de iPhone 7 en hebben nagenoeg hetzelfde design. Zo heb je nog steeds de keuze tussen een 4,7-inch of 5,5-inch scherm en is de voorkant van de telefoons gelijk gebleven. De achterkant daarentegen is voorzien van glas wat draadloos opladen mogelijk maakt.

Verder heeft de iPhone 8 (Plus) een A11 Bionic processor, deze is 25% sneller dan de A10-chip en krachtig dan ooit. Het scherm van de iPhone 8 (Plus) is voorzien van True Tone. Met behulp van omgevingslich­­­­­­t­­­sensoren worden de kleuren en helderheid van het scherm automatisch aangepast op basis van het gedetecteerde omgevingslicht.

iOS 11: Face ID activeren en gebruiken op een iPhone X

Face ID

De iPhone X is voorzien van een TrueDepth-camera met gezichtsherkenning. Met behulp van deze techniek kun je de iPhone ontgrendelen, aankopen verrichten in de iTunes en App Store en wachtwoorden invullen in Safari.

Face ID vervangt volledig Touch ID en is eenvoudig in gebruik. Zodra je de gezichtsherkenning hebt ingesteld kun je overal in iOS je gezicht scannen om toegang te krijgen tot bepaalde opties of je iPhone zelf. Wanneer je bijvoorbeeld een aankoop wil uitvoeren krijg je een melding te zien, wordt je gezicht gescand en kun je de aankoop bevestigen.

iPhone: Menu opties toevoegen aan een telefoonnummer

telefoon logo ios

Wie veelvuldig voicemail of een bepaalde klantendienst / servicenummer gebruikt weet dat je vaak gebruik moet maken van doorkiesnummers of menuopties. Een voorbeeld is: "Voor Nederlands druk 1". Wie regelmatig zo'n servicenummer belt en ondertussen de stappen van buiten kent kan deze al stappen direct toevoegen aan het telefoonnummer.

In iOS op de iPhone is het namelijk mogelijk de doorkiesnummers al aan het telefoonnummer toe te voegen. Je belt dan een bepaald nummer en met behulp van pauzes en numerieke invoer kun je door het automatisch response systeem heen navigeren.

iMazing: iPhone of iPad als externe schijf gebruiken

Misschien kan je het nog wel herinneren dat het 'vroeger' mogelijk was om bestanden op je iPod te plaatsen via een Mac of PC. Met andere woorden je kon er een soort van USB stick van maken. Handig om bestanden over te zetten naar een andere Mac of PC.

Natuurlijk kun je tegenwoordig gebruikmaken van iCloud om documenten en bestanden te delen en op te slaan. Heb je echter geen extra opslag aangeschaft dan is de iCloud opslagruimte beperkt tot 5GB.

iPhone: Telefoongesprekken opnemen met de PhotoFast Call Recorder

telefoon logo ios

Het opnemen van een telefoongesprek op een iPhone is een lastige klus. Uiteraard kun je tijdens een telefoongesprek de luidspreker activeren en vervolgens met een ander toestel het gesprek opnemen. In de App Store zijn ook betaalde apps terug te vinden die het gesprek kunnen opnemen, alleen werkt dit niet voor alle communicatie-apps.

Met die reden heeft PhotoFast een gadget ontworpen waarmee je telefoongesprekken op je iPhone of iPad kunt opnemen. Je sluit de Call Recorder aan op je iPhone via de Lightning-poort en het opnemen kan beginnen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!