16 september 2016

BasisEen nieuwe iPhone of iPad instellen met of zonder iCloud reservekopie

iPhone se

Heb je voor het eerst een iPhone, iPad of iPod Touch gekocht of heb je jouw oude exemplaar vervangen door een nieuwe iDevice dan moet je deze opnieuw instellen. Gelukkig heb je verschillende mogelijkheden, zo kun je een (iCloud) reservekopie terugzetten of je iDevice instellen als 'nieuw'.

Voor je aan de slag gaat is het aan te raden te beschikken over een iCloud account van Apple. Hiermee kun je al je instellingen, bestanden, gegevens en meer synchroniseren. Klik hier om een gratis iCloud account aan te maken. Wil je meer weten over iCloud en wat het precies doet lees je hier terug. Zodra je een iCloud account hebt kun je aan de slag.

SIM-kaart plaatsen in een iPhone of iPad

Wanneer je een iPhone wilt instellen moet je deze eerst voorzien van een SIM-kaart. In de doos vind je een pinnetje terug die je in de zijkant van de telefoon kun steken. De sleuf voor de SIM-kaart komt uit de telefoon, plaats de SIM-kaart in de sleuf en vervolgens weer in de iPhone. Hetzelfde kun je ook doen voor een iPad met LTE. Zodra de kaart is geplaatst kun je het toestel inschakelen en de kaart ontgrendelen door te tikken op 'Unlock SIM' of 'Ontgrendel'.

Nieuwe iPad of iPhone instellen

Na het eventueel toevoegen van SIM-kaart kun je aan de slag om je iDevice in te stellen. Hieronder volgt een overzicht van de eerste stappen met eventueel een korte uitleg.
• Kies een taal
• Kies je land of regio
• Kies een Wi-Fi netwerk: zoek in de lijst naar je draadloze netwerk, voer het wachtwoord in
• Schakel locatievoorzieningen in: wordt gebruikt voor ondermeer Kaarten en Zoek mijn iPhone.
• Configureer Touch ID: Alleen wanneer je iPhone of iPad is voorzien van een vingerafdrukscanner
• Kies een toegangscode om je iDevice te beveiligen

nieuwe iPhone instellen

Een iDevice als nieuw instellen

Na bovenstaande stappen gevolgd te hebben kun je eventueel een reservekopie terugzetten. Wil je dit niet dan moet je kiezen voor 'Configureer als nieuwe iPhone/iPad'. Volg de stappen zoals inloggen met je Apple ID (iCloud) en Siri inschakelen.

Een iTunes of iCloud reservekopie terugzetten

Stel je het iDevice niet in als ’Nieuw’ dan kun je een reservekopie terugzetten, dit kan op twee manieren. Via iCloud of iTunes, kies één van deze twee opties. Om een iTunes reservekopie terug te zetten is het aan te raden een gecodeerde reservekopie te maken van je oude iPhone of iPad. Klik hier voor meer informatie. Bovendien kun je iTunes ook gebruiken om het iDevice te activeren en in te stellen. Volg hiervoor de stappen in iTunes zodra je de iPhone of iPad hebt aangesloten op je Mac of PC.

Wanneer je kiest voor iCloud kun je de gehele reservekopie terugzetten via het toestel zelf. Log in met je iCloud account (Apple ID) en volg de stappen. Kies vervolgens een reservekopie, wanneer je tikt op 'Toon alle reservekopieën' kun je zelfs oudere kopieën kiezen. Vervolgens zal je iDevice de instellingen, apps, bestanden en gegevens terugzetten vanuit iCloud. Het kan zijn dat je dan ook nog eerst je gebruikersnaam en wachtwoord moet opgeven voor de App Store. Hierna zal iOS nog vragen of je Siri wilt inschakelen.

iCloud reservekopie kiezen bij iPhone instellen

Na bovenstaande te hebben uitgevoerd is de iPhone, iPad of iPod Touch klaar voor gebruik. Heb je voor het eerst een iPhone, iPad of iPod Touch dan kun je onze basis tips lezen. Al eerder een iDevice in je bezit gehad? Bekijk dan eens de tips voor beginners.

Gegevens terugzetten vanaf een Android apparaat naar iOS

Had je voorheen een Android toestel dan kun je deze gegevens behouden en kopiëren naar iOS. Zo kun je jouw foto’s, contacten, bladwijzers, Google account en meer overnemen. Bij het kiezen van een reservekopie moet je dan de optie 'Zet gegevens over van Android' kiezen. Hoe dit allemaal precies werkt lees hier terug.

Lees ook: Een iPhone, iPad of iPod touch gereedmaken voor verkoop

Geupdate i.v.m. nieuwe iPhone 7

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


  • Ruud

    21 augustus 2016 om 16:32

    Ik kom recent van Windows, en die formatteerde ik 2x per jaar om de snelheid en betrouwbaarheid te behouden, daardoor vindt ik het hardnekkig om aan te nemen als je een Apple device opnieuw installeert als nieuw device en dan je iCloud reserve kopie terugzet dat je dan niet gelijk weer zit met dezelfde vervuiling als voor het opschonen, of werkt het binnen Apple anders ?
    Groet Ruud,

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!