10 augustus 2017

iPad Pro: True Tone activeren en gebruiken

Kleurige zon dat het true tone logo symboliseert

De iPad Pro heeft een bijzonder True Tone-scherm. Met behulp van geavanceerde omgevingslich­­­­­­t­­­sensoren worden de kleuren en helderheid van het scherm automatisch aangepast op basis van het gedetecteerde omgevingslicht.

Zo past deze niet alleen de helderheid aan, maar ook de kleur van het scherm. Gebruik je bijvoorbeeld de iPad in een gele omgeving, dan zal het scherm deze kleur lichtjes overnemen. Apple wil hiermee papier nabootsen dat ook het omgevingslicht absorbeert. Deze optie is te gebruiken op alle iPad Pro's behalve de eerste generatie iPad Pro 12,9 inch.

True Tone activeren op een iPad

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Beeldscherm en helderheid'
• Schakel de optie 'True Tone' in

Instellingen op een iPad voor het beeldscherm

Vanaf dat moment zal de iPad automatisch het omgevingslich­­­­­­t met behulp van de sensoren meten en het scherm aanpassen. Het verschil kun je zien door de optie 'True Tone' uit en in te schakelen. Verwacht geen rood scherm wanneer je in een rode kamer bent, True Tone maakt het scherm alleen maar 'warmer' of 'koeler'.

Deze optie moet je niet verwarren met Night Shift, hiermee wordt het licht dat het scherm produceert automatisch warmer (tot donker geel) weergegeven tijdens de avonduren, waardoor je ogen meer rust krijgen.

Lees ook: Wat is Night Shift (nachtmodus) en hoe gebruik je het?Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!