22 januari 2017

iOS: Tekenen en opmaak in notities werkt niet (oplossing)

iOS notitie ios

Sinds iOS 9 kun je meer, veel meer in de Notities applicatie. Zo kun je de notities vergrendelen, bewerken, opmaken, tekeningen toevoegen, etc. Echter zijn er een hoop iOS gebruikers die dit allemaal niet kunnen, dit heeft te maken met je account.

Om gebruik te kunnen maken van deze opties moet iCloud zijn gekoppeld aan Notities. Alleen iCloud gebruikers kunnen deze extra's gebruiken. Dit komt omdat alle wijzigen en extra's gesynchroniseerd moeten worden, iets wat bijvoorbeeld gmail niet kan.

Waarom werkt tekenen en opmaak in iOS Notities niet?

De notities applicatie werkt samen met iCloud, de online dienst van Apple. In Notities kun je ook gebruikmaken van gmail, outlook en andere accounts. Deze kun je toevoegen via Instellingen ▸ Mail ▸ Accounts. Voeg een account toe of tik op je huidige account en schakel Notities in.

Echter door dit te doen maak je gebruik van dit account als synchronisatie. Het is mogelijk om meerdere accounts toe te voegen, maar als je gebruik wilt maken van de opmaakfuncties kan dit alleen via iCloud.

iCloud activeren voor Notities

Als je dus wilt tekenen, opmaak en meer moet je iCloud activeren. Voor je aan de slag kunt moet je wel beschikken over een iCloud account. Wat iCloud precies is en hoe je zo'n account aanmaakt lees je hier uitgebreid terug. /icloud-inloggen-instellen/ Als je een account hebt kun je Notities voor iCloud activeren.

• Open 'Instellingen
• Navigeer naar 'iCloud'
• Schakel de optie 'Notities' in

tekenen in iOS notities werkt niet

Tekenen en overige opmaak toepassen in Notities

Open de Notities applicatie en keer terug naar het overzicht van alle mappen. Open nu 'Alle iCloud' of een map onder de categorie 'iCloud'. Tik onderin op het vierkantje met het potlood om een nieuwe notitie aan te maken. Kies voor de plus-knop (op de iPhone) om de opmaakopties te activeren. Op een iPad zijn deze al direct actief.

Je kunt blijven gebruikmaken van je oude bijvoorbeeld Gmail-account, maar hier kun je de opmaak opties niet toepassen. Alleen notities die gemaakt zijn onder iCloud kunnen dit. Eventueel kun je de notities die gemaakt onder je Gmail-account verplaatsen naar iCloud.

Lees ook: Samenwerken aan notitiesReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!