23 september 2016

tvOS 10tvOS 10: Snel tekst invoeren op je Apple TV met behulp van iOS 10

apple tv logo in donkere modus

Een groot probleem op de Apple TV is nog steeds het invoeren van tekst. Ook nu moet je heen en weer scrollen om de letters te selecteren. Gelukkig kun je de Apple TV Remote applicatie installeren, maar het kan nog eenvoudiger.

Vanaf iOS 10 en tvOS 10 is het mogelijk om tekst in te voeren op de Apple TV via een iPhone of iPad. Dit kan zelfs zonder de Remote applicatie. Het werkt namelijk met continuïteit (continuity) via iCloud. Via een melding kun je direct het toetsenbord gebruiken om de tekst in te voeren in tvOS.

Apple TV toetsenbord op de iPhone of iPad activeren

Er is geen mogelijkheid om deze optie in of uit te schakelen. De optie wordt automatisch actief wanneer je aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo moet de recentste versie van iOS 10 en tvOS 10 zijn geïnstalleerd. Daarnaast moet op je iPhone of iPad en Apple TV ingelogd zijn met hetzelfde iCloud account. Tot slot moeten beide toestellen verbonden zijn met hetzelfde netwerk.

Tekst invoeren op de Apple TV met iPhone of iPad

Als je aan bovenstaande voorwaarden voldoet is de optie geactiveerd en kun je deze direct gebruiken. Zodra je tekst moet invoeren in tvOS krijgt je iPhone of iPad een melding (pushbericht).

Tekst invoeren op de Apple TV met tvOS 10 en iOS 10

Als de melding op het toegangsscherm verschijnt kun je er stevig op drukken (3D Touch) om deze te openen of veeg naar links over de melding en tik op 'Bekijk'. Direct wordt het toetsenbord geactiveerd en kun je in het tekstveld de tekst invullen die op de Apple TV moet worden ingevoerd.

Wanneer je iPhone of iPad ontgrendeld is kun je de melding die bovenin het scherm verschijnt omlaag vegen om de optie te openen. Mocht de melding niet verschijnen is het aan te raden beide apparaten te herstarten en eventueel opnieuw inloggen met je iCloud account.

Lees ook: Nederlandse Siri en dicteren activeren op de Apple TV 4Reacties


 • Cloverfield

  23 september 2016 om 15:04

  Zelfde Apple ID. Hoe kan het toch dat Apple het niet toe laat om meerdere Apple ID’s te koppelen aan een product dat in een gezin wordt gebruikt.

 • iAmRenzo

  23 september 2016 om 16:39

  Ik had het werken op mijn iPhone 6. Nu ik een iPhone 7 hebt blijft het weg.
  It just (doesn’t) work(s) (anymore)

 • Sander

  24 september 2016 om 0:45

  Welke AppleTV moet je hebben? De laatste? Of is AppleTV3 ook goed?

 • Wesley Fabry

  24 september 2016 om 7:21

  “Vanaf iOS 10 en tvOS 10”, Apple TV 4 dus ;-)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!