14 maart 2016

iTunes: Codeer je iPhone, iPad of iPod Touch reservekopie

nieuw itunes logo voor Apple Music

Wie een iPhone, iPad of iPod Touch heeft doet er goed aan om steeds een reservekopie te maken van je iDevice. Zo kun je altijd bij problemen of een nieuwe toestel je gegevens en apps terugzetten.

Je hebt de keuze om deze reservekopie (back-up) te bewaren in iCloud of op je computer met behulp van iTunes. Bij deze laatste is het zelfs mogelijk om de reservekopie te coderen en te beveiligen met een wachtwoord. Zo kun jij alleen de back-up ontgrendelen en gebruiken op je iDevice. Hoe je een reservekopie kunt coderen lees je in de volgende stappen.

• Sluit je iDevice aan met de usb-kabel
• Open iTunes en navigeer naar je iDevice
• Klik in de kolom op 'Overzicht'
• Vink bij 'Reservekopieën' de optie 'Codeer iDevice-reservekopie' aan

gecodeerde back-up iPhone

Vervolgens moet je een wachtwoord opgeven, onthoud dit wachtwoord goed, alleen met dit wachtwoord kun je de reservekopie terugzetten! Volg vervolgens de stappen om de reservekopie te maken en te bewaren. Let wel, vanaf nu moet je altijd handmatig een reservekopie maken, sluit je iDevice aan ▸ iTunes ▸ Overzicht ▸ Maak reservekopie. Daarnaast kun je ook via iCloud reservekopieën blijven maken.

Met behulp van een gecodeerde reservekopie is het mogelijk om ook je gegevens van HomeKit en gezondheid over te zetten naar een nieuw toestel.

Lees ook: Wat doen bij update- en herstelfouten in iTunes?Reacties


 • frits

  14 maart 2016 om 12:42

  Heb begrepen dat, alleen beveiligde reserve copy, ook je bewaarde wachtwoorden opslaat

 • Patjuh

  14 april 2016 om 14:12

  icloud sleutelhanger

 • Linda

  24 mei 2016 om 10:41

  Weet je misschien hoe je de codering uit kan schakelen? Ik kan die optie ‘codeer iPhone-reservekopie’ namelijk niet uitvinken.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!