2 april 2015

iTunes reservekopieën van iPhone, iPad en iPod archiveren

Wanneer je nog op de 'ouderwetse' manier reservekopieën maakt van je iPhone, iPod of iPad dan worden deze lokaal opgeslagen op je Mac. Een reservekopie kan worden gebruikt wanneer je iDevice het laat afweten en deze herstelt dient te worden. Dankzij de reservekopie kun je dan alle data en instellingen van je iDevice weer terugzetten.

Soms wil je om bepaalde redenen meer dan één reservekopie van een iDevice hebben, dan is er de mogelijkheid om een reservekopie te archiveren. Dit is handig wanneer je een kopie wilt bewaren, vooral handig bij het testen van beta's omdat je dan een gearchiveerde kopie hebt van de 'vorige' iOS versie.

• Open iTunes
• Navigeer naar iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Apparaten
• Klik met de rechtermuisknop op de reservekopie
• Selecteer de optie 'Archiveer'

itunesarchiveren

Wanneer je deze optie selecteert word de gekozen reservekopie gemarkeerd als 'archief'. Wanneer je hierna je iDevice synchroniseert met iTunes word er een nieuwe reservekopie aangemaakt. Op deze manier heb je een recente kopie en een 'oudere' kopie. Vanzelfsprekend is het mogelijk meerdere kopieën te archiveren.

Meer over iTunes kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Chris

  3 april 2015 om 18:32

  Ik zou graag een back-up willen maken op mijn computer maar dat lukt mij alleen maar in de cloud.
  Als ik “Deze computer” selecteer blijft het vakje “Maak Reservekopie” grijs en ik krijg het er met geen geweld selecteerbaar (zwart).
  Weet iemand hoe ik dit selecteerbaar krijg?

 • Laurens

  10 juli 2015 om 14:22

  Hoe moet dit bij windows want als ik mijn rechtermuisknop gebruik komt er niks.

 • Alex

  25 maart 2016 om 19:22

  Ik heb i-tunes geïnstalleerd en een via synchronisatie een back up gemaakt van de iPhone, waaronder alle foto’s. Ik wil nu graag controleren of deze ook daadwerkelijk op mijn computer staan. Dat is gewenst omdat ik vervolgens foto’s wil deleten om ruimte te maken voor de update van IOS 9.3. De ruimte die ik daarvoor nu heb is te weinig. Daarna wil ik de foto’s natuurlijk via de back up weer terugzetten op mijn iPhone.
  Weet iemand hoe ik dat controleren.

Een reactie toevoegen: