Menu

16 juni 2015

WhatsApp: De ‘laatst gezien’-status uitschakelen

Whatsapp icoon voor iOS en Android

Een vraag die we regelmatig krijgen via ons contact-formulier is hoe je de ‘laatst gezien’-status bij Whatsapp kunt deactiveren. Whatsapp is een applicatie voor iOS en Android en maakt het mogelijk om gratis berichten te sturen naar andere Whatsapp gebruikers.

De ‘laatst gezien’-status zorgt ervoor dat andere kunnen zien wanneer je voor het laatst Whatsapp hebt gebruikt. Dit kan natuurlijk een vorm van controle zijn, het is mogelijk deze melding om privacyredenen uit te schakelen. Volg de onderstaande stappen om de statusmelding te deactiveren:

• Open Whatsapp
• Tap (tik) op ‘Instellingen’
• Selecteer de optie ‘Account’
• Open de optie ‘Privacy’
• Tap hier op ‘Laatst gezien’

Instellingen whatsapp laatst gezien

Kies hier voor ‘Niemand’ om de functie in zijn geheel uit te schakelen, verder heb je ook de mogelijkheid om de status alleen te delen met je contacten. Het kan 24 uur duren voor dat de aanpassing actief is. Tot die tijd kunnen andere wel nog je laatst geziene activiteit bekijken. Na 24 uur kunnen je chat-vrienden alleen maar je online-status bekijken, wanneer je ‘offline’ bent zal er geen status worden weergegeven.

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  122 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over WhatsApp kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • jochen 16 juni 2015 om 14:20

    Misschien ook wel het vermelden waard in het artikel is dat je hierdoor zelf ook diezelfde status niet meer kan zien van je eigen contactpersonen.

  • Medusa 26 augustus 2015 om 9:08

    Kan je. Je WhatsApp ook op altijd offline zetten.. Dus dat wanneer je op WhatsApp gaat dat niemand je online ziet.. Alleen degene die je evt een app stuurt weet dat je aanwezig bent..
    Ik. Vind. Het. Namelijk heel vervelend dat ze allemaal zien dat je op WhatsApp. Bent..

    Ik hoop dat ik snel reactie krijg en helemaal geweldig als het kan en dat jullie meteen vertellen hoe
    Bedankt groetjes M

  • Wesley Fabry 26 augustus 2015 om 9:11

    @Medusa dit kun je uitschakelen via je iPhone zelf, dit wordt ook overgenomen in de webversie. Hoe lees je hier terug: http://www.appletips.nl/verbeterde-privacy-instellingen-voor-de-whatsapp-applicatie/

  • Dominique 5 juli 2016 om 9:55

    Maar je kan aan de tekst “tik hier voor contactinformatie” toch zien of iemand online is geweest? Als je de de app opent dan verschijnt deze tekst wanneer iemand zijn app heeft gebruikt en zie je geen tekst dan is degene niet online geweest. Toch? Kan dat ook uitgeschakeld worden?

  • Wesley Fabry 5 juli 2016 om 10:22

    @Dominique dat kan alleen als de andere en jij bij ‘Laatst gezien’: ‘Iedereen’ of ‘ Mijn contacten’ hebben geselecteerd.

Een reactie toevoegen: