18 maart 2016

WhatsApp: Automatisch bewaren van media uitschakelen per gesprek

Whatsapp icoon voor iOS en Android

Vanaf WhatsApp versie 2.12.16 is het mogelijk om het automatisch ontvangen van media per chat (gesprek) uit te schakelen. Wanneer je in WhatsApp een mediabestand ontvangt dan wordt deze automatisch opgeslagen in je filmrol.

De meeste WhatsApp gebruikers vinden dit vervelend en het was al mogelijk om dit geheel uit te schakelen. Nu is het dus mogelijk per persoon en/of groep aan te geven of mediabestanden automatisch bewaard worden.

• Open de WhatsApp applicatie
• Navigeer naar het tabblad 'Chats'
• Open het gesprek waarvan je de instellingen wil wijzigen
• Tik bovenaan op de naam van de persoon of groep

Ontvangen van media per chat uitschakelen

De contactinformatie wordt geopend, tik vervolgens op de optie 'Bewaar ontv. media'. Er wordt een pop-up menu getoond met de mogelijkheid om de ontvangen mediabestanden standaard, altijd of nooit automatisch op te slaan. Herhaal dit voor alle personen en groepen waarvan je dit wil wijzigen. Wil je standaard mediabestand niet opslaan voor alle gesprekken, volg dan deze tip op appletips.

Ook nieuw in WhatsApp versie 2.12.16

Niet alleen is dit nieuw in WhatsApp versie 2.12.16, ook kun je nu bestanden vanuit andere apps direct te delen via WhatsApp. Het was al mogelijk om bestanden te delen vanuit WhatsApp (klik hier voor meer info). Kun je reageren om meldingen binnen de app door deze omlaag te vegen en worden gemiste gesprekken weergegeven in de chat i.p.v. alleen in het tabblad 'Recent'.

Lees ook: Reageren op WhatsApp berichten via de Apple Watch en iOS (Quick Reply)

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  143 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!