19 september 2015

iOS 9iOS 9: Gekoppelde iCloud apparaten bekijken

iCloud os x icoon

Iedereen met een iCloud account heeft hier in de meeste gevallen meerdere apparaten aan gekoppeld, deze waren voorheen alleen te bekijken op de website van iCloud. Met de komst van iOS 9 is dit anders, zo kun je al je iCloud apparaten bekijken op je iPhone, iPad en iPod Touch.

Je vind de optie terug bij Instellingen ▸ iCloud ▸ tik hier op je iCloud account (je naam). Selecteer daaropvolgend de optie 'Apparaten'.

Apparaten in iCloud bekijken

Een overzicht met al je apparaten waaraan iCloud is gekoppeld wordt getoond, door op het apparaat te tikken heb je de gelegenheid om het apparaat te verwijderen uit je iCloud (dit is handig wanneer je dit apparaat doorverkoopt).

Verder vind je er een hoop andere informatie over terug, denk hierbij aan het model, welke softwareversie actief is op het apparaat, het serienummer en wanneer de laatste reservekopie is gemaakt. Via deze weergave kun je hem ook snel tonen in de 'Zoek mijn iPhone' applicatie door middel van een pop-up venster.

Gekoppelde iCloud apparaten bekijken in OS X

Ook in OS X op de Mac kun je de gekoppelde iCloud apparaten bekijken, hoe lees je hier terug op appletips.

Lees ook: iCloud herstellen en veilig uitschakelenReacties


 • piet

  19 september 2015 om 21:34

  iCloud werkt perfect op ios 9 net zoals in El Capitan er is maar 1 programma die
  heel vervelend tegen werkt ! kan natuurlijk niet anders als Word van microsoft zijn op mijn iMac is het een prima product ,Microsoft Office for Mac 2016’ maar op iPhone wordt ik gedwongen om iCloud te nemen van microsoft , zover ik weet kan ik niet bij mijn documenten in Apple iCloud de enigste echte natuurlijk :-)

 • klaron

  20 september 2015 om 8:57

  @piet Waarom gebruik je niet Pages van Apple? en Numbers en Keynote eventueel, dan kan je die hele MS Office overboord gooien en je hebt een veel mooier pakket.

 • tom

  20 september 2015 om 16:48

  Denk dat je gelijk hebt over pages. Alleen vraag ik me af wat ik er met mijn phone mee moet?

 • R Vloemans

  3 oktober 2015 om 9:41

  Ik wil gewoon mijn iCloud terug, ik wordt gek van al die iClouds iclouddrive gewoon icloud, dropbox, een telefoon met 64GB opslag computer met 2G opslag, timecapsul met opslag en een losse WD opslag. Het gewoon synchroniseren is al niet meer mogelijk met je iMac ik wel aangeven wat ik wil

 • Ruud

  15 januari 2016 om 16:37

  Ik schrik hiervan bij mij staan er heel veel Apple device,s die ik ooit heb gehad of waarop ik ooit ben ingelogd met mijn account, en telkens als ik er eentje verwijder krijjg ik de melding om contact op te nemen met mijn simkaart provider om de sim kaart te laten deactiveren, is dat niet raar ?
  Groet Ruud,

Een reactie toevoegen: