27 januari 2015

iOS: Expliciet materiaal of websites blokkeren

iOS safari icoon

De iPhone, iPod Touch en iPad is al lang geen gadget meer voor alleen maar volwassenen, ook steeds meer jongeren en kinderen hebben een iDevice in handen. Dat is uiteraard geen probleem, maar als ouders wil je toch liever niet dat je kinderen in aanraking komen met expliciet materiaal.

Gelukkig is het in iOS mogelijk om de toegang tot bepaalde websites te ontzeggen. Zo kun je alle websites met expliciet materiaal beperken of zelfs bepaalde websites blokkeren. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open ‘Instellingen’
• Navigeer naar Algemeen ▸ Beperkingen
• Activeer deze optie met behulp van een code

websitesbeperken

Tap vervolgens op de optie ‘Websites’ en vink hier de gewenste optie aan. Zo kun je ervoor kiezen om alle webpagina’s met expliciet materiaal te blokkeren. Wanneer je voor deze optie kiest is het ook mogelijk om bepaalde websites altijd toe te staan of definitief de toegang te ontzeggen.

Wanneer je voor de optie ‘Alleen specifieke websites’ kiest dien je zelf alle websites toe te voegen welke kunnen worden bezocht via het iDevice. Op deze manier heb je zelf in de hand welke websites er kunnen worden bezocht via de Safari webbrowser.

Meer over Beperkingen kun je hier terugvinden.Reacties


 • maddriver371

  27 januari 2015 om 16:36

  Mooie optie, alleen je moet wel handmatig elke website invoeren.

 • Jasper

  27 januari 2015 om 17:00

  Maar als je dikke t…… intoetst en dan afbeeldingen zie je nog steeds de plaatjes! Mijn dochter is 7… Gewoon safari “eraf”

 • Nienke

  16 februari 2015 om 19:33

  Ik ben mijn beperkinscode vergeten. Alle tips op internet lijken verouderd. Hoe achterhaal ik deze code?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!