23 mei 2015

iOS: Installeren van apps en in-app aankopen uitschakelen

App Store iOS logo

Mochten je kinderen een iPad, iPod Touch of zelfs een iPhone hebben dan is het je vast al eens overkomen dat ze (per ongeluk) een betalende applicatie hebben gedownload. Dit kan overigens alleen maar binnen de 15 minuten nadat er een wachtwoord is ingevoerd in de App Store. Je kunt dit echter eenvoudig voorkomen.

Vooral in-app aankopen kunnen snel aangekocht worden in deze periode. Je kan dit oplossen met behulp van gezinsdeling (meer informatie) of je kan het installeren van apps en in-app aankopen uitschakelen.

Activeer ‘Beperkingen’ (Parental Controls) via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Beperkingen

Bij het eerste gebruik dien je ‘Beperkingen’ in te schakelen, dit doe je door op ‘Schakel beperkingen in’ te tappen. Om deze optie te kunnen gebruiken dien je een toegangscode in te voeren. Deze toegangscode geeft hierna ook in de toekomst toegang tot de functie.

beperkingen menu in iOS

Schakel de optie ‘Apps installeren’ uit. Door deze actie zal de App Store applicatie van het beginscherm worden verwijderd. Daarnaast wordt de mogelijkheid om aankopen binnen een applicatie te maken ook gedeactiveerd.

Wanneer je alleen aankopen binnen applicaties wil deactiveren dien je alleen de optie ‘Kopen vanuit apps’ te deactiveren. Daarnaast is het ook aan te raden om de optie ‘Apps verwijderen’ uit te schakelen, hierdoor voorkom je dat er applicaties ongewillig van je iDevice worden verwijderd.

Meer over Beperkingen kun je hier terugvinden.Reacties


 • Thomas blokhuis

  18 juni 2016 om 17:55

  Nou bij mij is hij grijs wit

 • Adele

  31 juli 2016 om 13:37

  Ik heb beperkingen geactiveerd maar ben nu de code zelf vergeten. Hoe kan ik dit oplossen?

 • Wesley Fabry

  31 juli 2016 om 14:30

  @adele dit kan alleen door je iPhone te herstellen en als nieuw te installeren. Misschien weet Apple zelf meer raad: http://www.apple.com/nl/support/contact/

 • Marc De Decker

  3 juni 2017 om 11:52

  Ik heb per ongeluk op een jaarabonemet gedrukt op Runtastic. Hoe kan ik dat stoppen dat het volgend jaar niet vernieuwt word?

 • Wesley Fabry

  3 juni 2017 om 12:13

  @marc Ga naar ‘Instellingen’ > je naam> ‘iTunes en App Store’. Tik op je Apple ID boven in het scherm.Tik op ‘Toon Apple ID’. Tik op ‘Abonnementen’. Tik op het abonnement dat je wil beheren. Kies voor ‘Annuleer abonnement’ om uw abonnement te annuleren.

  Als je het abonnement niet ziet maar er wel voor betaalt, controleert je of je met het juiste Apple ID bent ingelogd. Als dit het geval is, heb je abonnement wellicht rechtstreeks bij de runtastic en niet via iTunes (app store) afgesloten. Neem in dat geval moet je via de app-ontwikkelaar erachterkomen hoe je het
  abonnement opzegt.

Een reactie toevoegen: