3 maart 2017

iCloud instellen en gebruiken op een Windows PC

Apple logo windows Microsoft

Sommige Apple gebruikers hebben ook een Windows computer. Je moet immers geen Mac hebben wanneer je een iPhone, iPad of iPod wilt aanschaft. Wel is het zo dat de producten van Apple beter op elkaar zijn afgestemd, maar je kunt prima een iDevice gebruiken in combinatie met een Windows PC. Je hebt namelijk de mogelijkheid om iTunes te downloaden en kun je zelfs iCloud instellen.

Als eerste zal je iTunes voor Windows moeten downloaden. Hiermee kun je een iDevice synchroniseren en eventueel voorzien van de nodige updates. Daarnaast kun je Apple Music gebruiken op je PC en als het nodig is je iDevice volledig herstellen. iTunes voor Windows is hier te downloaden.

iCloud instellen en installeren op een Windows PC

Als je een iCloud account hebt kun je deze ook gebruiken op een Windows PC. Het zorgt er dan voor dat je toegang hebt tot alle onderdelen van je account. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de iCloud-fotobibliotheek en iCloud Drive te synchroniseren met je PC. iCloud integreren doe je met het programma 'iCloud Control Panel'.

Klik hier om iCloud Control Panel te downloaden
• Installeer dit en voer de stappen uit
• Log in met je Apple ID (iCloud account)

iCloud instellen op een Windows PC

Vink vervolgens de opties aan die je wilt gebruiken. Je iCloud Mail wordt toevoegt aan Outlook waarbij je ook onmiddellijk toegang hebt tot je contacten en kalenders. Vink de optie 'Bladwijzers' aan om je bladwijzers te synchroniseren met je iCloud om deze dan ook te benaderen op je iPhone en vice versa. Klik op 'Opties' om een gewenste browser te selecteren.

iCloud Drive en iCloud-fotobibliotheek activeren

Op een Windows PC kun je eenvoudig de Drive en fotobibliotheek raadplegen. Schakel deze opties in het iCloud Control Panel in. Vanaf dat moment kun je iCloud-foto's en iCloud Drive raadplegen in de verkenner. Zodra je een bestand aanpast, verwijdert of toevoegt zal dit worden gesynchroniseerd met je iCloud Drive.

iCloud-foto's werkt helaas anders. Open de map in de verkenner en je krijgt toegang tot drie mappen: Downloads, uploads en gedeeld. Vanaf het inschakelen worden automatisch nieuwe foto's toegevoegd aan de download-map. Je kunt dit handmatig forceren door boven deze drie mappen te klikken op 'Foto's en video's downloaden te klikken' of via het iCloud-menu in de taalbalk. De iCloud-foto's moet je zien als een extra opslag mogelijkheid, het is helaas niet één bibliotheek zoals wel het geval is tussen Mac en iOS. Op iCloud.com kun je jouw iCloud-fotobibliotheek raadplegen en beheren (meer info).

iCloud Drive en iCloud foto's instellen op een Windows PC

Overige iCloud onderdelen raadplegen

Klik op 'Start' om je geïnstalleerde programma's te bekijken, zoek in de lijst naar 'iCloud'. Hier heb je toegang tot alle bijna onderdelen die je ook terugvindt op iCloud.com. Klik op een app om deze onmiddellijk (zonder extra te moeten inloggen) te raadplegen op iCloud.com.

Specificaties voor iCloud Control Panel

Om iCloud Control Panel te kunnen gebruiken moet je in het bezit zijn van een PC met Microsoft Windows 7, 8 of 10. Microsoft Outlook 2007 of hoger voor de Mail, Contacten, Agenda dienst. Internet Explorer 9 of hoger, Firefox 22 of hoger, of Google Chrome 28 of hoger voor het synchroniseren van bladwijzers. Is iCloud-configuratiescherm 1.1 of lager nog geïnstalleerd op je computer dan moet je deze eerst verwijderen alvorens je de nieuwste versie van 'iCloud Control Panel' kunt installeren.

Lees ook: Windows installeren via Boot Camp op een MacReacties


 • marcel janssen

  7 maart 2017 om 10:51

  De manier waarop ik gebruik maar van mij iPhones iCloud op mn windows PC is door mijn iCloud te synchroniseren met mijn Outlook op mn pc.
  Daarmee krijg ik gewoon alle afspraken en emails gepushed naar Outlook en vice versa.

  Handig ook dat andere mensen in mijn huishouden op deze manier rekening kunnen houden met mijn afspraken en dergelijke.

  Heb namelijk geen behoefte een aparte MacBook aan te schaffen alleen voor iCloud lol.

  Ik gebruik hiervoor de plugin EVO Collaborator voor Outlook. Best de moeite waard hier eens naar te kijken.

  Je kunt het toch 7 dagen uitproberen voor niks hier https://nl.evomailserver.com/

 • John Siroen

  13 oktober 2017 om 8:06

  Ik heb die EVO Collaborator die Marcel hier genoemt had eens uitgeprobeerd en die werkte voor mijn idd prima om mn iCloud met mijn Outlook op PC kan syncen. Top plugin mensen

 • Co

  18 oktober 2017 om 14:43

  ik gebruik windows 10 met 2 accounts.
  op het 1e account outlook 2016 icloud voor Win geïnstalleerd en dat werkt.
  op de 2e account staat outlook 2016 ook maar Icloud voor windows staat wel bij de apps maar kan niet opgestart worden in outlook 2006.

  graag info hoe ik het in de tweede account werkend krijg?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!