27 juni 2014

Gebruikmaken van iCloud op een Windows PC

Apple-Microsoft-300x300Wanneer je gebruik maakt van Windows en een iPhone, iPad en iPod Touch dan zal je allereerst iTunes voor Windows moeten downloaden. Hiermee kun je een iDevice synchroniseren en voorzien van de nodige updates, tevens is iTunes nodig om eventueel je iDevice volledig te herstellen. iTunes voor Windows kun je hier downloaden.

Verder is het aan te raden ook het iCloud Control Panel te downloaden en te installeren op je Windows PC. Hiermee kun je eenvoudig je iCloud mail integreren in Outlook en zelfs je contacten, agenda, notities, bladwijzers en fotostream draadloos synchroniseren. Volg onderstaande stappen om iCloud Control Panel te installeren en te gebruiken.

Is Cloud-configuratiescherm 1.1 of lager nog aanwezig op je computer dan moet je deze eerst verwijderen alvorens je ‘iCloud Control Panel’ kunt installeren. Klik hier om deze te downloaden en installeer hem. Klik vervolgens op Start om het start menu te openen en ga naar Netwerk en Internet om het iCloud paneel te openen. Log in met je Apple ID (iCloud) en vink de opties aan die je wilt synchroniseren met je computer en iCloud.

icloud control panel

Je iCloud Mail wordt toevoegt aan Outlook waarbij je onmiddellijk ook je contacten, kalenders en noties worden gesynchroniseerd met iCloud en zo ook met je iDevice. Verder kun je ook je bladwijzers en fotostream synchroniseren met iCloud, via de knop ‘Opties’ kun je kiezen welke applicaties gebruik mogen maken van deze functie, bijvoorbeeld Google Chrome voor bladwijzers.

Om iCloud Control Panel te kunnen gebruiken moet je in het bezit zijn van een PC met Microsoft Windows 7 of 8, Microsoft Outlook 2007 of hoger voor de Mail, Contacten, Kalender en notitie dienst. Om gebruik te kunnen maken voor bladwijzers moet je minstens beschikken over Internet Explorer 9 of hoger, Firefox 22 of hoger, of Google Chrome 28 of hoger.

Meer over iCloud kun je hier terugvinden.
Reacties


Een reactie toevoegen: