12 maart 2017

Windows: iCloud-fotobibliotheek instellen op een PC

iCloud foto's windows

De iCloud-fotobibliotheek is één bibliotheek die je bewaart in iCloud en wordt gesynchroniseerd (indien gewenst) met al je apparaten. Je hebt geen bibliotheek meer op je Mac, iPhone of iPad maar in iCloud. Alle wijzigingen worden gesynchroniseerd met deze bibliotheek en worden overal getoond, het is zelfs mogelijk deze te gebruiken op een Windows PC.

Toch werkt de synchronisatie voor Windows anders, daarom heet de optie daar ook iCloud-foto's. Met deze optie is het mogelijk alle foto's die je in je iCloud-fotobibliotheek hebt ook te downloaden naar je PC. Helaas is het niet zo wanneer je een foto aanpast op je PC deze ook automatisch wordt gewijzigd in iCloud en al je apparaten.

iCloud foto's installeren op een Windows PC

Download het iCloud Control panel
• Log in met je iCloud account (Apple ID)
• Vink de optie 'iCloud-foto's' in
• Klik achter deze optie op 'Opties'
• Schakel de optie 'iCloud-fotobibliotheek' en 'iCloud-fotodeling' in.

iCloud-fotobibliotheek in Windows

Zorg er ook voor dat de opties 'Nieuwe foto's en video's naar pc downloaden' en 'Nieuwe foto's en video's naar pc uploaden' zijn ingeschakeld. Het beste is om de mappen voor deze en iCloud-fotodeling niet te wijzigen!

iCloud-fotobibliotheek synchroniseren met je PC

De bibliotheek kun je raadplegen via de nieuwe map 'iCloud-foto's' die je terugvindt in de verkenner. In deze map vind je drie mappen terug en extra opties. Vanaf nu worden automatisch alle nieuwe foto's gedownload op naar je computer. Deze vind je terug in de map 'Downloads'. Wil je zelf vanaf je PC foto's uploaden naar de iCloud-fotobliotheek dan kun je dit doen voor deze foto's te plaatsen in de map 'uploads'.

iCloud Drive en iCloud foto's instellen op een Windows PC

Helaas kun je jouw fotobliotheek niet via de PC zelf bekijken, maar alleen via iCloud.com. Wanneer de foto's dus zijn geupload zullen deze niet worden verwijderd uit de map 'Uploads' of automatisch worden toegevoegd aan de map downloads. Na het upload proces kun je dus het beste handmatig de foto's verplaatsen naar de map 'Downloads'.

iCloud-foto's verwijdert niet automatisch de foto's uit 'Downloads' wanneer je deze ook wist in je iCloud-fotobibliotheek. De iCloud-foto's-functie is eigenlijk alleen een 'back-up' en geeft je de mogelijkheid om onmiddellijk al je nieuwe foto's te downloaden op je PC. Het echte beheren van je bibliotheek moet je doen via iCloud.com.

Alle foto's uit je iCloud-fotobibliotheek downloaden

Wanneer je de optie hebt geactiveerd zal je merken dat alleen de nieuwste foto's terug te vinden zijn in de map 'Downloads' bij iCloud-foto's. Wanneer je alle foto's wilt hebben kun je deze in één keer downloaden. Open de map 'iCloud-foto's en klik bovenin op 'Foto's en video's downloaden'. Onmiddellijk kun je de jaartallen kiezen of alle foto's. Deze worden dan gedownload en bewaard in de map 'Downloads'. Dit kun je ook toepassen via het snel-menu in de taakbalk, klik op het iCloud logo en kies voor 'Foto's downloaden'. Ook kun je hier kijken wanneer de foto's voor het laatst zijn bijgewerkt en kun je ook foto's uploaden of bekijken op de iCloud website.

iCloud-foto's gebruiken in Windows

iCloud-fotodelen gebruiken op een Windows PC

Via iCloud-foto's in verkenner kun je ook de map 'Gedeeld' openen. Hierin vind je alle albums terug die je via iCloud-fotodelen hebt gedeeld. Via de PC is het ook mogelijk een nieuw gedeeld fotoalbum aan te maken. Open 'iCloud-foto's' en klik bovenin op 'Nieuw gedeeld album'. Voeg de foto's en video's toe om deze te synchroniseren met je iCloud.

Lees ook: Wat is iCloud-fotobibliotheek en hoe werkt het?Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: