1 juni 2015

ScreencastAT Holiday: De raster optie gebruiken voor mooiere foto’s

camera icoon iOS

De regel van drie, die gaat ook op bij het maken van een foto. Met behulp van het raster kun je namelijk mooie foto’s maken, maar hoe werkt dat raster eigenlijk? Als eerste moet je het raster activeren, dit kun je doen via Instellingen ▸ Foto’s en camera ▸ schakel bij 'Camera' de optie 'Raster' in.

Het raster deelt het scherm op in negen vakken, deze kun je dan opdelen in drie vlakken horizontaal en drie vlakken verticaal. Om een leuke en spannende foto te maken moet je het 'onderwerp' van je foto niet in het midden plaatsen, maar net op één van de lijnen of nog specifieker in één van de vakken.

raster voorbeeld camera iOS

Wil je bijvoorbeeld een foto maken van je kind op het strand, dan is het leuker en mooier één van de verticale lijnen te plaatsen op je kind. Beste is nog om het gezicht te plaatsen op de kruising van een verticale lijn en een horizontale lijn.

Met deze regel zorg je ervoor dat de foto altijd 'spannend', vooral door het testen en vergelijken zal je merken dat foto’s met de regel van drie mooier zijn dan foto’s waar het onderwerp precies in het midden staat. Uiteraard is het maar een regel en die mogen dan weer doorbroken worden.

'AT Holiday' geeft je allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg nuttig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


  • Nick Seamore

    1 juni 2015 om 17:05

    Raster gebruiken voor betere compositie foto’s?

  • Roko

    1 juni 2015 om 17:45

    @Nick: dat zou inderdaad een betere titel zijn. Wesley lijdt aan het reality distortion syndrome waar Steve ook zo’n last van had. Je zet een optie aan en je foto’s worden automagisch mooier :-)

Een reactie toevoegen: