2 juni 2013

iOS: Snel valuta-tekens invoeren

instellingen iosMet behulp van je iPhone, iPod Touch of iPad (mini) kun je eenvoudig verschillende teksten en berichten opmaken. Dankzij het handige, maar vooral mobiele toetsenbord kun je in een mum van tijd extra leestekens toevoegen.

Wanneer je bijvoorbeeld een euro-teken dient in te voeren kun je dit snel doen door éénmaal te tappen op de 123-toets en vervolgens het euro-teken te selecteren. Uiteraard valt het op dat enkel het euro-teken aanwezig is, toch kun je vrij eenvoudig andere valuta-tekenes invoeren. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Activeer het toetsenbord
• Tap éénmalig op de 123-knop
• Tap gedurende enige momenten op het euro-teken
• Selecteer een valuta-teken naar keuze

dollarios

Op deze manier kun je snel en eenvoudig andere valuta-symbolen invoeren. Daarnaast kun je vrijwel bij iedere toets op het toetsenbord extra opties weergeven. Wanneer je het graden symbool wilt invoeren kun je enige momenten de 0-toets indrukken, tap gedurende enige momenten op het vraagteken om een omgekeerd vraagteken in te voeren, enzovoorts. Een handige tip voor de beginnende iOS gebruikers.

Meer tips over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


  • macboekje

    5 juni 2013 om 0:29

    Bij mij ga ik met een klik op de 123-toets naar het tweede toetsenbord, maar daar staat alleen het dollarteken. Voor de euro moet ik de dollartoets enige tijd ingedrukt houden. En ik heb dan toch echt het Nederlandse toetsenbord op het scherm.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!