23 oktober 2015

iOS 9iOS 9: Valuta en eenheden omrekenen in Spotlight

spotlight icon voor OS X/iOS

Net zoals in OS X kun je in Spotlight vanaf iOS 9 valuta en eenheden omrekenen, dat is handig want zo ben je niet meer afhankelijk van een applicatie of zoekmachine om je berekeningen uit te voeren.

Het omrekenen kun je toepassen op iedere iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 9, de werking is vrij eenvoudig. In een mum van tijd kun je dollars omrekenen naar euro's of inches naar centimeters. Hoe je dit toepast lees je in onderstaande stappen.

• Ontgrendel je iPhone, iPad of iPod Touch
• Veeg met één vinger omlaag in het app overzicht
• Of veeg naar rechts tot je Spotlight ziet

Eenheden in spotlight

Vul in het zoekveld je zoekopdracht in, omdat het je een eenheid of valuta wilt omrekenen dien je dit in te voeren. Wil je graag weten hoe groot een iPhone 6s plus scherm is in centimeter dan vul je '5,5 inch naar cm' in. Het is niet noodzakelijk om een van-naar in te vullen, ook kun je gewoon de eenheid invullen zoals 750ml, 13 voet, 59 Fahrenheit, etc. iOS rekent dan onmiddellijk de zoekopdracht om naar het meest relevante voor jouw situatie op basis van taal en locatie.

Valuta in spotlight

De procedure voor valuta werkt eigenlijk precies hetzelfde als voor eenheden. Zo kun je een van-naar zoekopdracht invullen, maar ook gewoon de valuta zelf. Voorbeeld zijn: 149,95 dollar, 2347 yen naar dollar, etc.

Lees ook: Nieuws uitschakelen in Spotlight (iOS 9)


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!