26 augustus 2017

iOS: Zoeken met behulp van emoji in spotlight

spotlight icon voor OS X/iOS

Met behulp van Spotlight in iOS is het mogelijk om te zoeken in je iPhone en iPad. Zo kun je zoeken naar e-mails, berichten, apps en meer. Daarnaast kun je Spotlight ook om te zoeken op het internet en kun je zelfs conversies uitvoeren.

Het zoeken in Spotlight kun je uiteraard doen met behulp van woorden. Zoek je bijvoorbeeld naar een Apple Store dan kun je 'Apple Store' invoeren. Meteen krijg je verschillende mogelijkheden te zien zoals de app, websuggesties, maar ook de locaties in Kaarten waar een store zich bevindt. Wist je dat je naast tekst ook emoji's kunt gebruiken in Spotlight om te zoeken?

Zoeken in Spotlight met behulp van emoji's

Spotlight kun je op drie manieren activeren. Sinds de introductie van Spotlight kun je deze openen door met één vinger naar beneden te vegen op het beginscherm (app-overzicht) van je iDevice. Daarnaast is de zoekfunctie ook te raadplegen door het eerste beginscherm van je iPhone of iPad te openen.

Dit doe je door steeds naar rechts te vegen tot je niet meer kunt. Tot slot kun je Spotlight ook raadplegen vanuit het Berichtencentrum. Dit doe je door met één vinger omlaag te vegen vanaf de bovenkant van het scherm. Bovenaan het Berichtencentrum vind je een zoekbalk terug.

Zoeken in spotlight met emoji

Vul nu een emoji in om te zoeken, zo kun je de appel gebruiken om bijvoorbeeld een Apple Store te zoeken. Kies je bijvoorbeeld voor ander voedsel of gerechten dan zal spotlight voor deze emoji opzoek gaan naar restaurants in de buurt die dit serveren. Met popcorn kun je bioscopen zoeken, met koffie zoek je naar koffiezaken, auto toont verhuurbedrijven en taxi's. Het weer kun je opvragen door een weerkundige emoji te gebruiken, etc.

Niet alle emoji's zijn gekoppeld aan een zoekopdracht, het is leuk dat het kan en vooral handig wanneer je vaak langere zoekopdrachten wilt invoeren. Het zoeken met behulp van emoji's kan overigens niet alleen op de iPhone of iPad, maar ook in Spotlight op de Mac. Alleen is het toevoegen van emoji's hier iets lastiger (toetscombinatie control^ + command⌘ + spatie)

Lees ook: Dichtbij-suggesties raadplegen en gebruiken in iOS Kaarten en SpotlightReacties


  • Erwin

    15 januari 2017 om 13:29

    Deze toetsencombinatie werkt niet op macOS Sierra

  • Wesley Fabry

    15 januari 2017 om 13:44

    Opgelost: control^ + command⌘ + spatie

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!