15 maart 2017

Dropbox: Opgeslagen cache, bestanden en data wissen

dropbox

Vanaf versie 38.3 van de Dropbox applicatie voor iOS is het eindelijk mogelijk de cache en opgeslagen data te wissen. Dit is een welgekomen optie voor iPhone of iPad bezitters met een beperkte opslagruimte van slechts 8 of 16GB.

Voorheen kon je deze opgeslagen documenten en bestanden alleen wissen van je iDevice door de Dropbox applicatie volledig te verwijderen en opnieuw te installeren. Dit is nu verleden tijd en kan veel eenvoudiger via de nieuwe optie. Met behulp van Dropbox kun je documenten en overige bestanden online bewaren. Via de iOS app kun je deze dan benaderen en eventueel offline bewaren.

Dropbox zal bestanden downloaden en bewaren op je iPhone of iPad wanneer je deze wilt gebruiken. Na verloop van tijd zal dit de nodige opslagruimte opeisen. Deze bestanden worden geplaatst in de cache, hierdoor kun je ze sneller raadplegen de volgende keer.

Dropbox cache en data wissen in iOS

• Open de Dropbox applicatie
• Tik op het tandwiel
• Kies in de lijst voor 'Clear Cache'

Dropbox cache legen in iOS

Tik in het bekomen pop-up menu nogmaals op 'Clear Cache' (op moment van schrijven is deze optie nog in het Engels). De gegevens en bestanden worden definitief gewist en je bouwt weer een nieuwe cache op. Herhaal deze stappen dus regelmatig. Het wissen van de cache heeft geen invloed op de offline bestanden, deze blijven bewaard.

Dropbox
DropboxCategorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: Dropbox, Inc.
iPad & iPhone  4+  209 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Opslagruimte op je iPhone, iPad en iPod Touch vrijmakenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!