9 april 2014

Voorvertoning van een ontvangen Whatsapp bericht uitschakelen

whatsapp-ios-7-iconWanneer je een nieuwe melding ontvangt van een iMessage of een Whatsapp bericht in het berichtencentrum dan krijg je keurig een melding met daarin een voorvertoning van het bericht. Dat is handig want op dat moment weet je onmiddellijk waarover het bericht gaat, maar op gebied van privacy is dit helaas iets minder.

Voor de berichten applicatie kun je de voorvertoning eenvoudig uitschakelen via Instellingen ▸ Berichtgeving ▸ Berichten ▸ Toon voorvertoning. Voor Whatsapp gaat die op een iets andere manier, volg hiervoor onderstaande stappen:

wavoorvertoning

Open de Whatsapp applicatie en tap in de menubalk op ‘Instellingen’. Navigeer naar de optie berichtgeving en scroll naar beneden. Hier vind je de optie ‘Toon voorvertoning’ terug, door deze uit te schakelen zal er geen preview van het bericht worden getoond in de melding. Wanneer je dan een melding ontvangt van Whatsapp zal hier komen in te staan dat je een nieuw bericht hebt en niet de inhoud.

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  143 MB DOWNLOAD GRATIS

geupdate artikel

Meer over Whatsapp kun je hier terugvinden.Reacties


 • frank

  25 juli 2014 om 10:52

  Ik krijg bij de voorvertoning rare berichten op het scherm staan vanuit de groepsoptie. Hoe kan dit? En hoe krijg ik dit weg?

 • Wesley Fabry

  25 juli 2014 om 10:54

  @frank Stel even je vraag uitgebreid (eventueel met screenshot) op ons appletips genius forum. Hier proberen we je zsm goed te helpen…

 • Murat

  8 december 2014 om 22:35

  Alles is goed en wel mar heb een probleempje
  Bij normale berichten kan ik het voorvertoning uitschaken voor als het iphone
  vergrendeld is en als het ontgrendeld is krijg ik wel een voorvertoning dit is ook
  wat ik wil voor whatsap
  Maar lukt niet, als ik het voorvertoning uitschakel wordt het zowel uitgeschakeld
  voor vergrendeld toestand als ontgrendeld toestand
  Is er een oplossing voor
  Alvast bedankt

 • gerry van der wens

  20 juli 2015 om 20:49

  waarom is de voorvertoning niet meer beschikbaar bij de ifone er staat wegens recente verbetering in beveiliging en privacy in whatsapp

 • annelieke

  20 augustus 2015 om 13:04

  Wat is het voor onzin dat bij de nieuwe update van whatsapp de voorvertoning automatisch uitgeschakeld is en niet meer aangezet kan worden? Als mensen hun privacy willen bewaren kunnen ze er zelf voor kiezen om de voorvertoning uit te zetten, toch? Ik heb daar geen behoefte aan. Ik wil meteen zien wat voor bericht ik heb gekregen omdat ik dan weet of ik wel of niet meteen moet antwoorden. Kan dit niet gewoon weer omgezet worden?

 • Wesley Fabry

  20 augustus 2015 om 13:55

  Dit is enkel het geval voor iPhone met iOS 7 of eerder, als je kunt updaten naar iOS 8 dan moet je dit zeker doen om nog de voorvertoning te kunnen bekijken. Heb je een iPhone 4 of eerder dan kun je niet updaten naar iOS 8 en moet je helaas zonder stellen of een nieuwe iPhone kopen. Reactie van WhatsApp:

  Waarom zie ik geen voorvertoning van de tekst meer in mijn WhatsApp meldingen?

  Recentelijk hebben wij wijzigingen doorgevoerd om de beveiliging en privacy in WhatsApp te verbeteren. Om op de meest beveiligde manier berichten te kunnen versturen, kunnen we helaas geen voorvertoningen meer tonen in de meldingen. Dit komt door technische beperkingen van verouderde versies van iOS en Windows Phone.

  Met vriendelijke groet,
  Het WhatsApp Support Team

 • Mariska

  22 september 2015 om 21:25

  Ik heb een iphone 5s en iOS9 mijn voorvertoning staat aan maar toch krijg ik deze niet te zien. Bij groepapps kan ik de voorvertoning wel lezen, maar bij de andere berichten staat er gewoon: bericht van piet. Enig idee hoe dit komt en wat ik hieraan kan doen?

 • ineke

  2 oktober 2015 om 7:23

  Ook ik heb problemen met voorvertoning. Ik krijg alleen nog bijvoorbeeld ‘bericht van Marc’ in beeld, maar niet meer het bericht zelf. Heel onhandig, zeker als ik in bespreking zit. Ik wil gewoon het bericht kunnen zien, maar dat lukt dus niet meer. Hij staat onder berichten gewoon aan. Wie kan me helpen?

 • Wesley Fabry

  3 oktober 2015 om 8:55

  WhatsApp heeft deze functionaliteit voor sommige iPhones de nek omgedraaid. Sowieso iedereen met ios 7 of eerder, maar ook andere zijn getroffen.. Wachten op een ‘fix’..

 • Lucas

  25 oktober 2015 om 23:22

  Dus je kan op iphone 4 geen voorvertooning meer doen, want dat is wel jammer want het is namelijk super handig maar ik heb een iphone 4 en kan het niet aanzetten

 • Lucas

  25 oktober 2015 om 23:22

  Dus je kan op iphone 4 geen voorvertooning meer doen, want dat is wel jammer want het is namelijk super handig maar ik heb een iphone 4 en kan het niet aanzetten, maar kunnen jullie daar niks meer aan doen ?

 • Anne

  15 november 2015 om 19:10

  Ik krijg sinds gisteren van sommige contacten het email adres in de voorvertoning te zien in plaats van de naam die ik heb ingevoerd. Niet iedereen wil zomaar zijn email adres delen. Weten jullie waar dit vandaan komt?

 • Astrid

  10 oktober 2016 om 13:52

  Ik heb mijn voorvertoning ingeschakeld, maar kan je ook de namen van degene die mij een bericht stuurt uitschakelen?

 • Wesley Fabry

  10 oktober 2016 om 15:04

  @Astrid neen dat kan helaas niet

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!