19 mei 2017

Een reservekopie maken van WhatsApp berichten en media op een iPhone

Whatsapp icoon voor iOS en Android

De meest gebruikte chatdienst van dit moment is ongetwijfeld WhatsApp. Met behulp van deze dienst kun je gratis berichten sturen naar al je vrienden, familie, kennissen en meer. Al deze berichten, afbeeldingen, video's, etc. worden bewaard in de WhatsApp app. Wie daar veel waarde aan hecht doet er goed aan om de WhatsApp reservekopie in te schakelen.

Zo is het mogelijk alle inhoud van WhatsApp door middel van een back-up te bewaren in iCloud. Dat is handig wanneer je een nieuwe iPhone aanschaft of je huidige moet herstellen. Met behulp van de reservekopie kun je dan alle chats naadloos overzetten op je nieuwe of herstelde iPhone zonder dat gegevens verloren gaan.

WhatsApp reservekopie (back-up) instellen

WhatsApp maakt gebruik van iCloud drive voor het bewaren van chats, media en gegeven. Voor je dit dus kunt instellen moet je beschikken over een iCloud account en moet iCloud Drive actief zijn. Hoe je een iCloud account instelt lees je hier terug. Ga daarna naar Instellingen ▸ je naam ▸ iCloud ▸ schakel 'WhatsApp in'. Deze stappen zijn te volgen vanaf iOS 10.3, heb je nog iOS 10.2.1 of eerder dan kun je dit inschakelen via Instellingen ▸ iCloud ▸ iCloud Drive ▸ schakel 'WhatsApp' in.

Reservekopieën activeren voor WhatsApp op een iPhone

• Open WhatsApp
• Navigeer naar het tabblad 'Instellingen'
• Selecteer 'Chats'
• Open 'Reservekopie'

WhatsApp reservekopie maken

In de meeste gevallen is de reservekopie nu ingeschakeld. Wanneer dit niet het geval is kun je dit nu handmatig doen. Tik eventueel op 'Maak nu een reservekopie' om direct een back-up te maken naar iCloud Drive. Onderaan vind je nog enkele overige opties terug zoals het opslaan van video's en wanneer de reservekopie moet gemaakt worden.

Een WhatsApp back-up terugzetten

Wanneer je ooit WhatsApp opnieuw moet installeren of op een ander apparaat moet je eerst inloggen voor iCloud. Start daarna WhatsApp op en volg de stappen op het scherm. Op een gegeven moment wordt er gevraagd of je een reservekopie wil terugzetten. Kies een gewenste en de gegevens worden opnieuw gesynchroniseerd.

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  139 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Extra opties voor iCloud DriveReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!