10 februari 2017

WhatsApp extra beveiligen met tweestapsverificatie

Whatsapp icoon voor iOS en Android

Vanaf nu kun je WhatsApp extra beveiligen met behulp van tweestapsverificatie, de optie wordt gefaseerd uitgerold de komende dagen. Met deze verificatie is het mogelijk om je WhatsApp te beveiligen met een toegangscode. Deze code moet je invullen wanneer je WhatsApp op een ander toestel activeert.

Eerder werd alleen gebruikgemaakt van je telefoonnummer, dit was erg fraudegevoelig. Daarom heeft de chatapp nu deze extra beveiliging geactiveerd. Wanneer je WhatsApp op een ander toestel met jouw telefoonnummer instelt moet je daarnaast ook de toegangscode invullen. Zonder deze code kan WhatsApp niet worden geactiveerd. Extra veilig en aan te raden voor iedere gebruiker.

WhatsApp beveiligen met verificatie in twee stappen

• Open 'WhatsApp'
• Ga naar naar 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Account'
• Tik vervolgens op 'Verificatie in twee stappen'
• Selecteer 'Schakel in' en volg de stappen op het scherm

WhatsApp activeert tweestapsverificatie voor iOS: zo werkt het

Als extra kun je eventueel een e-mailadres opgeven voor het geval je de toegangscode vergeet. Dit is niet verplicht en je kunt nagaan waarom. Zodra iemand ook toegang heeft tot je e-mailadres kan deze zonder enige problemen de code opvragen. Maak zelf de afweging om je e-mailadres wil opgeven of liever zelf de code onthoudt.

Regelmatig je toegangscode invullen om tweestapsverificatie te onthouden

Zodra je de verificatie hebt ingeschakeld zal WhatsApp je regelmatig om deze toegangscode vragen. Dit om ervoor te zorgen dat je de code niet vergeet. Vul de toegangscode in om WhatsApp te ontgrendelen en te gebruiken zoals voorheen. Dit heeft verder geen invloed op WhatsApp of op de meldingen.

Lees ook: Waarom je online diensten moet beveiligen met twee-staps-verificatie

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  143 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!