13 augustus 2017

iOS: Een iCloud reservekopie (back-up) instellen

icloud icon retina nieuw

Het is erg belangrijk dat je een reservekopie (back-up) maakt van je iPhone, iPad en iPod Touch. In deze reservekopie worden je persoonlijke gegegevens en instellingen opgeslagen. Wanneer er een probleem ontstaat met je iDevice en deze moet worden hersteld dan kun je deze altijd terug in de oude staat brengen met een reservekopie.

Ook bij aanschaf van een nieuw iOS apparaat kun je met behulp van deze reservekopie de gegevens terugplaatsen op het nieuwe toestel. Een back-up kun je het eenvoudigste maken met behulp van iCloud. Dit gebeurt namelijk automatisch en vrijwel iedere dag waardoor je nooit gegevens verliest. Het is aan te raden voor alle iOS gebruikers.

iCloud reservekopie instellen (back-up)

• Open 'Instellingen' op je iPhone, iPad of iPod Touch
• Tik bovenaan op je naam (Apple ID)
• Navigeer naar 'iCloud'
• Indien nodig: log in met je iCloud account
• Open de menuoptie 'iCloud-reservekopie'

Heb je nog iOS 10.2.1 of eerder? Dan kun je direct navigeren naar de iCloud instellingen via de Instellingen applicatie.

iCloud-reservekopie instellen op een iPhone of iPAd

Schakel vervolgens de optie 'iCloud-reservekopie' in (maak de schakelaar groen) en tik vervolgens op de optie 'Maak nu reservekopie'. Onmiddellijk zal iOS een reservekopie maken van je iDevice en deze plaatsen in je iCloud account. Vanaf nu zal één keer in de 24 uur een reservekopie worden gemaakt van je iDevice (meestal rond 01:00 ’s nachts) wanneer deze is aangesloten met de USB-kabel aan de adapter. Heb je nog geen iCloud account? Maak deze dan gratis aan via deze stappen.

Lees ook: iCloud-opslag bekijken en beheren

bijgewerkt artikel, origineel van 24/11/2014Reacties


  • Arianne van Arkel

    13 augustus 2017 om 14:45

    Ik ga aan de slag!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!