24 november 2014

BasisiOS: Een iCloud reservekopie (back-up) instellen

icon OS X iCloud

Het is erg belangrijk dat je een reservekopie (back-up) maakt van je iPhone, iPad en iPod Touch. In deze reservekopie worden je persoonlijke gegegevens en instellingen opgeslagen, deze kunnen te allen tijde teruggeplaatst worden op je toestel wanneer er een probleem ontstaat en je iDevice hersteld moet worden.

Ook bij aanschaf van een nieuw iOS apparaat kun je met behulp van deze reservekopie de gegevens plaatsen op het nieuwe toestel. Een reservekopie kun je het eenvoudigste maken met behulp van iCloud. Hoe lees je in onderstaande procedure:

• Open ‘Instellingen' op je iPhone, iPad of iPod Touch
• Navigeer naar ‘iCloud'
• Indien nodig, log in met je iCloud account
• Open de menuoptie ‘Reservekopie'

icloudreservekopie

Schakel vervolgens de optie ‘iCloud-reservekopie' in (maak de schakelaar groen) en tap vervolgens op de optie ‘Maak nu reservekopie'. Onmiddellijk zal iOS een reservekopie maken van je iDevice en deze plaatsen in je iCloud account. Vanaf nu zal één keer in de 24 uur een reservekopie worden gemaakt van je iDevice (meestal rond 01:00 ’s nachts) wanneer deze is aangesloten met de USB-kabel aan de adapter. Heb je nog geen iCloud account? Maak deze dan gratis aan via deze procedure.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


 • Chris

  5 maart 2015 om 21:25

  Beste,
  Een reservekopie maken van mijn iPhone lukt niet, want hij geeft aan dat er onvoldoende opslag capaciteit is. Nochtans is er nog 3,3Gb beschikbaar en heb ik nog maar 1,5 GBA gebruikt.
  Ik gebruik dezelfde account ook voor een iPad en hier krijg ik deze melding niet.
  Kennen julliede oorzaak en eventueel een oplossing?
  Alvast bedankt

 • Brigit

  29 maart 2015 om 14:18

  Krijg dezelfde melding. Tevens krijg ik de reservekopie niet aan. Ik heb een IPhone 6

 • Gemmy

  30 maart 2015 om 7:40

  Hallo schrik en Brigit,
  Ik had hetzelfde probleem en kreeg dezelfde melding. Het probleem bij mij was dat er nog een oude kopie in ICloud stond, waardoor de opslag dus 2x zoveel plaats innam. Als je de oudste reservekopie verwijderd komt er weer ruimte. Hoop dat jullie hiermee verder kunnen b

 • G

  17 juli 2015 om 14:23

  Nieuwe iPhone 5s, iPhone 5 is kapot gegaan. Nu kan ik mijn reservekopie niet over zetten ivm iOS 8.4 is de reserve kopie en mijn nieuwe tel heeft 8.2. Wat te doen?

 • Wesley Fabry

  17 juli 2015 om 14:27

  Dan moet je eerst instellen zonder iCloud, dus als nieuwe telefoon. Dan updaten (instellingen – algemeen – software-update) en daarna alles weer wissen via instellingen – algemeen – stel opnieuw in – wis alle inhoud en instellingen. Dan de stappen weer doorlopen en wel terugzetten via iCloud…

 • Koen

  28 augustus 2015 om 17:07

  Ik heb onlangs een backup van mijn ipad teruggezet op mijn toestel.
  Sindsdien vraagt hij steeds naar mijn login van iCloud. Ook de wachtwoorden van mijn internet heeft hij niet mee gebackupt. Welke instellingen kunnen dit beïnvloeden? Als ik volgende keer een backup neem zou het fijn zijn als alles meteen in orde is.

 • Colette

  27 september 2015 om 13:26

  Hoi hoi,
  Ik kan dus ook geen reservekopie maken terwijl ik wel extra icloud ruimte heb aangeschaft…. Wie o wie heeft er een tip voor me??

 • Bodine

  12 oktober 2015 om 16:44

  Ik moet word door omstandigheden verwijderen (fout in update). Is het mogelijk, dat als ik word verwijder, en dat ik daarna deze opnieuw download ik mijn documenten terug kan krijg?

 • Rowenna

  4 december 2015 om 19:17

  Ik heb een iPhone 6 met iOS 9.1. Nou is het probleem dat ik mijn reserve kopie niet aan kan zetten. Normaal kan je met 1 klik op de knop die activeren. Dat lukt bij mij dus niet.

 • menno

  30 december 2015 om 18:51

  ik heb vandaag een nieuwe iPhone 6 gekocht omdat mijn oude 6 stuk was
  ben nu bezig de reservekopie terug te zetten. heb alle tip’s gevolgd, geüpdatet naar 9.2 en kom tot het download gedeelte alleen daar loopt hij op vast! hij zegt dat hij download maar het gaat niet vooruit.. hij geeft aan dat het nog 6 minuten duurt, maar is al een half uur bezig.. ook heb ik de snelheid gecheckt van mijn internet en daar is niks mis mee. glasvezel dus kan niet sneller..

  heeft iemand een idee??

 • veerle

  18 september 2016 om 11:41

  ik heb gisteren mijn iphone 6s de nieuwe ios 10 geinstalleerd maar mijn gsm heeft in plaats daarvan mijn reservekoppie van meer dan een jaar geleden op mijne iphone gezet dus dat wil zeggen dat ik alles kwijt ben tot op de dag vandaag
  ik heb icloud op mijn iphone staan en tot zover ik nog mee ben dacht ik dat deze een uit zich zelf een reserve kopie maakt van uw iphone
  maar hoe kan ik deze recuperen want als ik inlog op mijn laptop via icloud kan ik niks recuperen
  kan ik dit vanaf mijn gsm wel doen of is dit een verloren zaak?
  heb gisteren ook contact opgenomen met apple care en ze hebben gezecht dat ik of te wel mijn gsm terug naar fabrieksintellingen moet zetten en dat ik dan moet proberen om dan via icloud de laatste reservekopie die hij gemaajt heeft daar op te zetten
  maar zoals ik gisteren heb kunnen zien is dat een koppie van meer dan een jaar geleden dus ben ik niks mee want die staan er nu ook al op
  heeft er iemand een oplossing ?

 • Wesley Fabry

  18 september 2016 om 12:33

  @Veerle dan kun je het beste toch even de iPhone wissen en goed kijken volgens deze tip. als er geen recentere is dan heb je inderdaad, hoe vervelend dan ook om te zeggen, pech. De tip: https://www.appletips.nl/oude-icloud-reservekopie/

 • Marjan Weekhout

  23 oktober 2016 om 20:16

  Ik heb een oud account van mijn iPhone 6S verwijderd. Daardoor zijn veel van mijn contacten ook verwijderd, zowel van de iPhone als van mijn iPad en Macbook Air.
  Ik heb mij telefoon gewist en opnieuw ingesteld en een oude reservecopie van mijniPad teruggezet: een waarvan de contacten nog compleet waren. Hoe voorkom ik dat bij synchronisatie de iPhone weer gesynchroniseert wordt met de recentere, maar onvolledige contactpersonen van iPad en Macbook?

 • Lodewijk

  30 november 2016 om 10:24

  Bedankt voor de info; ik zat verkeerd te zoeken bij Algemeen > Beheren opslag.

Een reactie toevoegen: