9 augustus 2016

Een oude iCloud reservekopie terugzetten op een iPhone

iCloud os x icoon

Wanneer je een nieuwe iPhone, iPad of iPod Touch koopt kun je deze eventueel voorzien van een iCloud reservekopie. De kopie bevat jouw persoonlijke gegevens, instellingen, bestanden, applicaties en meer.

Het is aan te raden gebruik te maken van deze reservekopie, hoe je deze inschakelt en hoe het precies werkt lees je hier terug. Niet alleen kun je een kopie terugzetten bij een nieuw iDevice, maar ook wanneer je jouw huidige toestel hebt moeten herstellen. Het is dan goed om te weten dat je ook een oudere reservekopie kunt terugzetten.

Waarom zou je een oude reservekopie terugzetten? Het antwoord is vrij eenvoudig. Stel je maakt geen gebruik van de iCloud-fotobibliotheek en je hebt per ongeluk al dierbare foto’s definitief verwijderd. Door een oude kopie terug te zetten bestaat de kans dat je de verwijderde foto’s weer terugplaatst op je iDevice.

Een oude iCloud reservekopie kiezen

Als je een nieuwe iPhone, iPad of iPod Touch gaat installeren moet je een activatieproces doorlopen. Dit moet ook wanneer je een iDevice hersteld via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Wis alle inhoud en instellingen. Het activatieproces heeft betrekking tot het kiezen van land, regio, Wi-Fi, etc. Na enige stappen krijg je de mogelijkheid om een reservekopie terug te zetten.

oude icloud reservekopie terugzetten iphone en iPad

Kies in het overzicht 'Apps en gegevens' voor 'Zet iCloud-reservekopie terug'. Log in met je Apple ID (iCloud account) en automatisch worden de recentste kopieën getoond. Tik onderaan op 'Toon alle reservekopieën'. Per direct worden alle beschikbare kopieën getoond. Kies een gewenste en volg de stappen om deze terug te zetten op je iPhone, iPad of iPod Touch.

Lees ook: iCloud inloggen, instellen en gebruikenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!